Articolul precedentSurpriza de la urmă
  Articolul următorEl este Împăratul slavei

  Pasiune molipsitoare

  Lazar Berman – pianist rus

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

  Când faci ce îţi place, se vede şi îi motivezi pe alţii să facă şi ei la fel. Obişnuieşte-te să lucrezi cu plăcere şi vei avea nu doar succes, ci şi satisfacţia faptului că i-ai ajutat şi pe alţii să îşi descopere pasiunea. Nu uita că Dumnezeu are un plan cu tine, iar dacă tu nu lucrezi cu pasiune, s-ar putea ca El să nu ducă planul Său cu tine la bun sfârşit.

  Când iubeşti ceva şi faci un lucru din pasiune, lucrurile vin ca de la sine. Avem o mulţime de exemple de oameni care, iubind ceea ce au făcut, au rămas în istorie. Fie că vorbim de muzicieni, scriitori sau pictori, toţi au avut ceva în comun: PASIUNEA.

  Lazar Naumovich Berman a început să studieze pianul cu mama sa, elevă a lui Skriabin şi Prokofiev. La doar 10 ani, a concertat cu Orchestra Filarmonică din Moscova. A studiat la Conservatorul din Moscova cu Alexander Goldenweiser, fiind influenţat de marele Sofronitzky. Ziarele l-au numit „ultimul mare romantic al pianisticii ruse”. A devenit faimos pentru tehnica sa incredibilă şi pentru faptul că putea cânta ultima mişcare a Sonatei nr. 2 de Chopin în mai puţin de 50 de secunde. Câştigător al Concursului„Franz Liszt” de la Budapesta şi al Concursului „Regina Elisabeta” din Belgia, a fost socotit „al doilea Liszt”.

  Un mare impresar i-a organizat un mare turneu în America, la mijlocul anilor ’70. Marele pianist Emil Gilels, la debutul său în America, a declarat că singurul pianist din lume care îi era superior este Sviatoslav Richter. După câţiva ani, şi-a schimbat părerea, spunând că Berman le era superior amândurora.

  Gabriela Mihăicuţă, Socodor (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...