Pasiune molipsitoare

Lazar Berman – pianist rus

Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

Când faci ce îţi place, se vede şi îi motivezi pe alţii să facă şi ei la fel. Obişnuieşte-te să lucrezi cu plăcere şi vei avea nu doar succes, ci şi satisfacţia faptului că i-ai ajutat şi pe alţii să îşi descopere pasiunea. Nu uita că Dumnezeu are un plan cu tine, iar dacă tu nu lucrezi cu pasiune, s-ar putea ca El să nu ducă planul Său cu tine la bun sfârşit.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Când iubeşti ceva şi faci un lucru din pasiune, lucrurile vin ca de la sine. Avem o mulţime de exemple de oameni care, iubind ceea ce au făcut, au rămas în istorie. Fie că vorbim de muzicieni, scriitori sau pictori, toţi au avut ceva în comun: PASIUNEA.

Lazar Naumovich Berman a început să studieze pianul cu mama sa, elevă a lui Skriabin şi Prokofiev. La doar 10 ani, a concertat cu Orchestra Filarmonică din Moscova. A studiat la Conservatorul din Moscova cu Alexander Goldenweiser, fiind influenţat de marele Sofronitzky. Ziarele l-au numit „ultimul mare romantic al pianisticii ruse”. A devenit faimos pentru tehnica sa incredibilă şi pentru faptul că putea cânta ultima mişcare a Sonatei nr. 2 de Chopin în mai puţin de 50 de secunde. Câştigător al Concursului„Franz Liszt” de la Budapesta şi al Concursului „Regina Elisabeta” din Belgia, a fost socotit „al doilea Liszt”.

Un mare impresar i-a organizat un mare turneu în America, la mijlocul anilor ’70. Marele pianist Emil Gilels, la debutul său în America, a declarat că singurul pianist din lume care îi era superior este Sviatoslav Richter. După câţiva ani, şi-a schimbat părerea, spunând că Berman le era superior amândurora.

Gabriela Mihăicuţă, Socodor (Arad)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Pasiune molipsitoare - 2016. Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.