Articolul precedentSurpriza de la urmă
  Articolul următorEl este Împăratul slavei

  Pasiune molipsitoare

  Lazar Berman – pianist rus

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

  Când faci ce îţi place, se vede şi îi motivezi pe alţii să facă şi ei la fel. Obişnuieşte-te să lucrezi cu plăcere şi vei avea nu doar succes, ci şi satisfacţia faptului că i-ai ajutat şi pe alţii să îşi descopere pasiunea. Nu uita că Dumnezeu are un plan cu tine, iar dacă tu nu lucrezi cu pasiune, s-ar putea ca El să nu ducă planul Său cu tine la bun sfârşit.

  Când iubeşti ceva şi faci un lucru din pasiune, lucrurile vin ca de la sine. Avem o mulţime de exemple de oameni care, iubind ceea ce au făcut, au rămas în istorie. Fie că vorbim de muzicieni, scriitori sau pictori, toţi au avut ceva în comun: PASIUNEA.

  Lazar Naumovich Berman a început să studieze pianul cu mama sa, elevă a lui Skriabin şi Prokofiev. La doar 10 ani, a concertat cu Orchestra Filarmonică din Moscova. A studiat la Conservatorul din Moscova cu Alexander Goldenweiser, fiind influenţat de marele Sofronitzky. Ziarele l-au numit „ultimul mare romantic al pianisticii ruse”. A devenit faimos pentru tehnica sa incredibilă şi pentru faptul că putea cânta ultima mişcare a Sonatei nr. 2 de Chopin în mai puţin de 50 de secunde. Câştigător al Concursului„Franz Liszt” de la Budapesta şi al Concursului „Regina Elisabeta” din Belgia, a fost socotit „al doilea Liszt”.

  Un mare impresar i-a organizat un mare turneu în America, la mijlocul anilor ’70. Marele pianist Emil Gilels, la debutul său în America, a declarat că singurul pianist din lume care îi era superior este Sviatoslav Richter. După câţiva ani, şi-a schimbat părerea, spunând că Berman le era superior amândurora.

  Gabriela Mihăicuţă, Socodor (Arad)

  Pasiune molipsitoare - 2016. Când iubeşti ceva şi faci un lucru din pasiune, lucrurile vin ca de la sine. Avem o mulţime de exemple de oameni care, iubind ceea ce au făcut, au rămas în istorie. Fie că vorbim de muzicieni, scriitori sau pictori, toţi au avut ceva în comun...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...