Articolul precedentCapturat de adevăr
  Articolul următorBiblia – o lumină pentru mine

  Ești doar o sămânță

  Ion Irimescu – sculptor

  [El] va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici şi pe cei mari. (Psalmii 115:13)

  Nu uita că, atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să înfloreşti, iar înflorirea va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, ci se rezumă la caracterul pe care l-ai şlefuit pentru cer.

  În 27 februarie 1903 se naşte Ion Irimescu. Timp de 101 de ani, acesta a fost o binecuvântare pentru familie, elevi şi pentru ţara sa. S-a dăruit artei, iar azi se numără printre cei mai mari sculptori români. Deşi a obţinut sute de premii şi distincţii, cea mai mare bucurie a maestrului a fost aceea că a putut deschide Centrul de Studii „Ion Irimescu” din Fălticeni, unde mugurii de talent, studiind, pot înflori frumos.

  Când era copil, Ion se juca laolaltă cu ceilalţi copii din sat cu muniţia lăsată pe câmp de soldaţii ruşi. Aşa a pierdut degetul mare de la mâna stângă, fiindu-i afectate şi celelalte degete. Asta nu l-a împiedicat să-şi urmeze visul: „Mica mea infirmitate nu avea să constituie o piedică.” A fost, poate, cea mai grea încercare din viaţa sa, dar Ion Irimescu a iubit viaţa. S-a împrietenit cu ea şi a privit orice încercare ca pe o provocare din care trebuia să iasă învingător.

  Când bronzul sau marmura îi oboseau prea tare braţele, maestrul îşi lua soţia şi prietenii şi mergeau să se regăsească. „Niciodată nu am făcut excese”, a declarat artistul, considerând că abstinenţa şi temperanţa au fost ingredientele necesare unei vieţi de centenar sănătos si fericit.

  Beatrice Poenariu, Craiova

  Ești doar o sămânță - 2016. În 27 februarie 1903 se naşte Ion Irimescu. Timp de 101 de ani, acesta a fost o binecuvântare pentru familie, elevi şi pentru ţara sa. S-a dăruit artei, iar azi se numără printre cei mai mari sculptori români. Deşi a obţinut sute de premii şi distincţii, cea mai mare bucurie a maestrului a fost aceea că...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...