Articolul precedentCapturat de adevăr
  Articolul următorBiblia – o lumină pentru mine

  Ești doar o sămânță

  Ion Irimescu – sculptor

  [El] va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici şi pe cei mari. (Psalmii 115:13)

  Nu uita că, atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să înfloreşti, iar înflorirea va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, ci se rezumă la caracterul pe care l-ai şlefuit pentru cer.

  În 27 februarie 1903 se naşte Ion Irimescu. Timp de 101 de ani, acesta a fost o binecuvântare pentru familie, elevi şi pentru ţara sa. S-a dăruit artei, iar azi se numără printre cei mai mari sculptori români. Deşi a obţinut sute de premii şi distincţii, cea mai mare bucurie a maestrului a fost aceea că a putut deschide Centrul de Studii „Ion Irimescu” din Fălticeni, unde mugurii de talent, studiind, pot înflori frumos.

  Când era copil, Ion se juca laolaltă cu ceilalţi copii din sat cu muniţia lăsată pe câmp de soldaţii ruşi. Aşa a pierdut degetul mare de la mâna stângă, fiindu-i afectate şi celelalte degete. Asta nu l-a împiedicat să-şi urmeze visul: „Mica mea infirmitate nu avea să constituie o piedică.” A fost, poate, cea mai grea încercare din viaţa sa, dar Ion Irimescu a iubit viaţa. S-a împrietenit cu ea şi a privit orice încercare ca pe o provocare din care trebuia să iasă învingător.

  Când bronzul sau marmura îi oboseau prea tare braţele, maestrul îşi lua soţia şi prietenii şi mergeau să se regăsească. „Niciodată nu am făcut excese”, a declarat artistul, considerând că abstinenţa şi temperanţa au fost ingredientele necesare unei vieţi de centenar sănătos si fericit.

  Beatrice Poenariu, Craiova

  Ești doar o sămânță - 2016. În 27 februarie 1903 se naşte Ion Irimescu. Timp de 101 de ani, acesta a fost o binecuvântare pentru familie, elevi şi pentru ţara sa. S-a dăruit artei, iar azi se numără printre cei mai mari sculptori români. Deşi a obţinut sute de premii şi distincţii, cea mai mare bucurie a maestrului a fost aceea că...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...