Articolul precedentEliberare pentru prizonieri
  Articolul următorLucrarea lui Hristos în cer

  Calea spre succes

  Morarji Desai – politician

  Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe! Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:6,7)

  Morarji a fost un om curajos care a ţinut la principiile lui, preocupat întotdeauna de binele celor din jur, un om sincer, dornic să le spună oamenilor adevărul. El spunea: „în orice moment, viaţa poate deveni dificilă: de asemenea, în orice moment, viaţa poate deveni uşoară. Totul depinde de modul în care te raportezi la ea.” Ziua de azi e specială. Te vei reîntâlni cu ea abia peste patru ani. Încearcă să trăieşti adevărul în fiecare moment şi vei atinge ţinte înalte.

  Probabil că ai trecut până acum printr-un moment în care ai fi dorit să atingi un anumit ţel, dar nu ştiai cum sau, probabil, te-ai confruntat cu un moment în care nu ştiai ce drum să alegi. Poate chiar acum te confrunţi cu un astfel de moment.

  În anul 1896, în India, s-a născut Morarji Desai, primul copil dintre cei şapte ai unui învăţător sărac. În ciuda sărăciei familiei sale, a căutat să fie un exemplu. Morarji a învăţat de la tatăl său că trebuie să muncească din greu şi că întotdeauna trebuie să prezinte adevărul asa cum este.

  În anul 1930, Morarji a descoperit învăţăturile lui Mahatma Gandhi, pe care le-a acceptat şi, totodată, a devenit membru activ al cauzei acestuia. Deşi a trebuit să suporte, de cel puţin trei ori, închisoarea pentru aceste convingeri, Morarji Desai a rămas tare pe poziţie. După anul 1946, a deţinut mai multe funcţii politice şi a realizat unele reforme. În anul 1977, a fost numit în funcţia de prim-ministru al Indiei.
  Alexandru Curcan, LTA, Craiova

  Calea spre succes - 2016. Probabil că ai trecut până acum printr-un moment în care ai fi dorit să atingi un anumit ţel, dar nu ştiai cum sau, probabil, te-ai confruntat cu un moment în care nu ştiai ce drum să alegi. Poate chiar acum te confrunţi cu un astfel de moment.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...