Articolul precedentEliberare pentru prizonieri
  Articolul următorLucrarea lui Hristos în cer

  Calea spre succes

  Morarji Desai – politician

  Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe! Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:6,7)

  Morarji a fost un om curajos care a ţinut la principiile lui, preocupat întotdeauna de binele celor din jur, un om sincer, dornic să le spună oamenilor adevărul. El spunea: „în orice moment, viaţa poate deveni dificilă: de asemenea, în orice moment, viaţa poate deveni uşoară. Totul depinde de modul în care te raportezi la ea.” Ziua de azi e specială. Te vei reîntâlni cu ea abia peste patru ani. Încearcă să trăieşti adevărul în fiecare moment şi vei atinge ţinte înalte.

  Probabil că ai trecut până acum printr-un moment în care ai fi dorit să atingi un anumit ţel, dar nu ştiai cum sau, probabil, te-ai confruntat cu un moment în care nu ştiai ce drum să alegi. Poate chiar acum te confrunţi cu un astfel de moment.

  În anul 1896, în India, s-a născut Morarji Desai, primul copil dintre cei şapte ai unui învăţător sărac. În ciuda sărăciei familiei sale, a căutat să fie un exemplu. Morarji a învăţat de la tatăl său că trebuie să muncească din greu şi că întotdeauna trebuie să prezinte adevărul asa cum este.

  În anul 1930, Morarji a descoperit învăţăturile lui Mahatma Gandhi, pe care le-a acceptat şi, totodată, a devenit membru activ al cauzei acestuia. Deşi a trebuit să suporte, de cel puţin trei ori, închisoarea pentru aceste convingeri, Morarji Desai a rămas tare pe poziţie. După anul 1946, a deţinut mai multe funcţii politice şi a realizat unele reforme. În anul 1977, a fost numit în funcţia de prim-ministru al Indiei.
  Alexandru Curcan, LTA, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...