Articolul precedentExact așa cum suntem
  Articolul următorDrumul spre palat

  Stăpânul amintirilor

  Ion Creangă – marele povestitor al românilor

  … Dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. (Matei 18:3)

  Tu ai amintiri memorabile pe care să le laşi urmaşilor? Ai avea curaj să îţi treci toate amintirile pe hârtie fără să-ţi fie ruşine de nimic? Porţi încă în tine ceva din puritatea pe care o aveai în copilărie? Mai ocupă părinţii, fraţii, natura şi bucuria un loc important în viaţa ta? Dacă nu, începe de azi să scrii pe o coală albă a vieţii amintiri de care să fie mândri cei de lângă tine, dar mai ales Dumnezeu.

  Poveştile lui Ion Creangă sunt o „lectură obligatorie” în aproape fiecare generaţie, iar relatările despre copilăria lui trezesc şi astăzi zâmbetele cititorilor.

  În 1837, chiar în ziua de început a primăverii, s-a născut în satul Humuleşti „Nică”, cel mai mare dintre cei opt copii ai Smarandei şi ai lui Ştefan.

  Copilăria lui plină de bucurii, joacă şi peripeţii a fost zugrăvită frumos în Amintiri din copilărie. Ca întâi-născut, a fost trimis la şcoală pentru a căpăta o educaţie înaltă, mai întâi în satul natal, apoi la Broşteni şi la Târgu-Neamţ. Dorinţa mamei de a-l vedea preot l-a condus la Şcoala Catihetică de la Fălticeni. La 21 de ani, Creangă a terminat studiile de la Seminarul Teologic de la Socola.

  După ce a fost hirotonit diacon. Creangă a devenit învăţător, ba încă unul foarte cunoscut şi apreciat. În această perioadă, a dezvoltat o prietenie strânsă cu Mihai Eminescu şi a publicat cea mai mare parte a operelor care l-au consacrat. Creangă este cunoscut mai ales pentru evocarea nostalgică a copilăriei în Amintiri din copilărie.

  Claudiu Vasile, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...