Un plan măreț

  Edward Alexander Sutherland

  Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie! […] Netezeşte calea Ta sub paşii mei! (Psalmii 5:8)

  Dumnezeu are un plan măreţ pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar să ne lăsăm conduşi de El şi să-L punem pe primul loc pe lista priorităţilor pentru viaţa noastră.

  În 1865, Joseph şi Mary Sutherland şi-au părăsit căminul din Wisconsin şi au plecat spre Iowa. Aşteptau primul lor copil şi sperau să ajungă la destinaţie înainte să se nască bebeluşul. Însă, în dimineaţa geroasă de 3 martie 1865, în timp ce caravana traversa fluviul Mississippi, s-a născut Edward Alexander.

  Edward a devenit un lider adevărat. Prin naştere, prin dedicare plină de avânt tineresc şi prin experienţă constructivă, el a dobândit însuşirile ce caracterizează un lider. În tinereţe, alături de asociaţii săi a înfiinţat două colegii importante, care astăzi sunt centre de succes pentru educarea tinerilor – Colegiul Walla Walla şi Colegiul Misionar „Emmanuel” (acum, o parte a Universităţii Andrews). Ulterior, Dumnezeu l-a condus la ferma pietroasă şi neglijată care va deveni locul Şcolii şi al Sanatoriului Madison. Timp de cincizeci de ani, Sutherland a condus Madison (un colegiu de prestigiu, cu finanţare proprie).

  Ca medic, pastor şi „tată” al educaţiei în şcolile adventiste, Sutherland a fost un om umil şi credincios, care se întreba înainte de a începe un proiect: „Este după voia lui Dumnezeu?” Când avea certitudinea privind voia lui Dumnezeu, îşi canaliza orice energie a fiinţei pentru a împlini planul divin rapid şi eficient.

  Samuel-Andrei Dunăreanu, Ciupercenii Vechi (Olt)

  Un plan măreț - 2016. În 1865, Joseph şi Mary Sutherland şi-au părăsit căminul din Wisconsin şi au plecat spre Iowa. Aşteptau primul lor copil şi sperau să ajungă la destinaţie înainte să se nască bebeluşul. Însă, în dimineaţa geroasă de 3 martie 1865, în timp ce caravana traversa fluviul Mississippi, s-a născut...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...