Un plan măreț

  Edward Alexander Sutherland

  Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie! […] Netezeşte calea Ta sub paşii mei! (Psalmii 5:8)

  Dumnezeu are un plan măreţ pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar să ne lăsăm conduşi de El şi să-L punem pe primul loc pe lista priorităţilor pentru viaţa noastră.

  În 1865, Joseph şi Mary Sutherland şi-au părăsit căminul din Wisconsin şi au plecat spre Iowa. Aşteptau primul lor copil şi sperau să ajungă la destinaţie înainte să se nască bebeluşul. Însă, în dimineaţa geroasă de 3 martie 1865, în timp ce caravana traversa fluviul Mississippi, s-a născut Edward Alexander.

  Edward a devenit un lider adevărat. Prin naştere, prin dedicare plină de avânt tineresc şi prin experienţă constructivă, el a dobândit însuşirile ce caracterizează un lider. În tinereţe, alături de asociaţii săi a înfiinţat două colegii importante, care astăzi sunt centre de succes pentru educarea tinerilor – Colegiul Walla Walla şi Colegiul Misionar „Emmanuel” (acum, o parte a Universităţii Andrews). Ulterior, Dumnezeu l-a condus la ferma pietroasă şi neglijată care va deveni locul Şcolii şi al Sanatoriului Madison. Timp de cincizeci de ani, Sutherland a condus Madison (un colegiu de prestigiu, cu finanţare proprie).

  Ca medic, pastor şi „tată” al educaţiei în şcolile adventiste, Sutherland a fost un om umil şi credincios, care se întreba înainte de a începe un proiect: „Este după voia lui Dumnezeu?” Când avea certitudinea privind voia lui Dumnezeu, îşi canaliza orice energie a fiinţei pentru a împlini planul divin rapid şi eficient.

  Samuel-Andrei Dunăreanu, Ciupercenii Vechi (Olt)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...