Articolul precedentTu eşti acel înger!
  Articolul următorÎncercarea credinţei

  Ai părinți?

  Alexandru Stamate – handbalist român

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să trăieşti mult timp în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Părinţii noştri merită să îi respectăm şi să nu îi întâmpinăm cu prejudecăţi. Niciodată nu se ştie ce planuri are cu noi Dumnezeu, lucrând prin ei. Noi trebuie să îi lăsăm pe părinţii noştri să ne influenţeze pozitiv prin talentele lor, prin obiceiurile lor şi prin lucrurile pozitive din viaţa lor. Aceasta este o formă de cinstire a părinţilor!

  De multe ori nu ne dăm seama ce părinţi deosebiri avem. Poate te-ai gândit că părinţii tăi sunt demodaţi şi că nu ai prea multe de învăţat de la ei. Însă lucrurile nu stau chiar aşa.

  Interul stâng a fost cel mai bun om al României la CM Suedia 2011 (Campionatul Mondial de Handbal Masculin). Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce tatăl lui este o legendă a echipei de handbal Minaur Baia Mare. Alexandru Stamate senior este celebrul jucător care a înscris de la jumătatea terenului un gol fabulos în ultima secundă cu Zaporojie, reuşită care i-a adus echipei Minaur prima Cupă IHF, în 1985.

  „Tatăl meu a fost şi va rămâne un reper. El m-a îndrumat către acest sport. Când eram copil, mergeam la meciuri, îmi dădeam seama că este o persoană importantă, dar despre isprava lui din 1985 am aflat mult mai târziu. Apoi mi-a povestit-o de 4, 5, 200 de ori. Golul l-am văzut prima dată abia prin 1997.”

  Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

  Ai părinți? - 2016. Interul stâng a fost cel mai bun om al României la CM Suedia 2011 (Campionatul Mondial de Handbal Masculin). Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce tatăl lui este o legendă a echipei de handbal Minaur Baia Mare. Alexandru Stamate senior este...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...