Articolul precedentTu eşti acel înger!
  Articolul următorÎncercarea credinţei

  Ai părinți?

  Alexandru Stamate – handbalist român

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să trăieşti mult timp în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Părinţii noştri merită să îi respectăm şi să nu îi întâmpinăm cu prejudecăţi. Niciodată nu se ştie ce planuri are cu noi Dumnezeu, lucrând prin ei. Noi trebuie să îi lăsăm pe părinţii noştri să ne influenţeze pozitiv prin talentele lor, prin obiceiurile lor şi prin lucrurile pozitive din viaţa lor. Aceasta este o formă de cinstire a părinţilor!

  De multe ori nu ne dăm seama ce părinţi deosebiri avem. Poate te-ai gândit că părinţii tăi sunt demodaţi şi că nu ai prea multe de învăţat de la ei. Însă lucrurile nu stau chiar aşa.

  Interul stâng a fost cel mai bun om al României la CM Suedia 2011 (Campionatul Mondial de Handbal Masculin). Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce tatăl lui este o legendă a echipei de handbal Minaur Baia Mare. Alexandru Stamate senior este celebrul jucător care a înscris de la jumătatea terenului un gol fabulos în ultima secundă cu Zaporojie, reuşită care i-a adus echipei Minaur prima Cupă IHF, în 1985.

  „Tatăl meu a fost şi va rămâne un reper. El m-a îndrumat către acest sport. Când eram copil, mergeam la meciuri, îmi dădeam seama că este o persoană importantă, dar despre isprava lui din 1985 am aflat mult mai târziu. Apoi mi-a povestit-o de 4, 5, 200 de ori. Golul l-am văzut prima dată abia prin 1997.”

  Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

  Ai părinți? - 2016. Interul stâng a fost cel mai bun om al României la CM Suedia 2011 (Campionatul Mondial de Handbal Masculin). Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce tatăl lui este o legendă a echipei de handbal Minaur Baia Mare. Alexandru Stamate senior este...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...