Articolul precedentÎntotdeauna pregătiţi
  Articolul următorÎn mâna Sa

  Ca pana unui scriitor iscusit

  Gabriel Garcia Marquez – scriitor columbian

  Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde fi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

  Toţi ne naştem o dată, dar, „dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia iui Dumnezeu” (Ioan 3:3). Dacă simţi că ai fost creat pentru o viaţă fără sfârşit („a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei” – Eclesiastul 3:11), trebuie să te naşti din nou, „din apă şi din duh”. Când Îl accepţi pe Isus ca Salvator omul dinăuntru (2 Corinteni 4:1 6) se naşte în tine prin puterea Duhului Sfânt. Lasă-L pe El să zidească în tine un duh nou şi statornic, o minte şi o inimă curate şi să fii schimbat în acelaşi chip cu al Lui.

  „Astăzi ar fi fost ziua mea – 6 martie. Sunt Gabriel Garda Marquez. Oamenii m-au apredat pentru ceea ce am făcut. M-au premiat. Am obţinut chiar şi Premiul Nobel pentru Literatură, în 1982. O listă lungă de premii şi o moştenire pe care am lăsat-o tuturor ţi-ar putea spune că ceva din mine… trăieşte. Am început să scriu din întâmplare, poate numai pentru a-i demonstra unui prieten că generaţia mea era capabilă să producă scriitori. Apoi am căzut în capcana de a scrie mai departe din plăcere, iar mai târziu, în altă capcană, şi anume, că nimic nu-mi plăcea mai mult pe lume decât să scriu.”

  Am scris cândva că «oamenii nu se nasc o dată pentru totdeauna în ziua când vin pe lume, viaţa obligându-i să se nască din nou, chiar de mai multe ori…» M-am născut prima dată în 1927. Nu ştiam nimic despre locul acesta numit «Pământ». Am învăţat totul pas cu pas, la fel ca tine. Odată cu trecerea timpului, viaţa m-a obligat să mă nasc din nou de multe ori, şi asta a însemnat existenţa mea pe Pământ.”

  Loredana Mariposa, Brăila

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...