Ca pana unui scriitor iscusit

Gabriel Garcia Marquez – scriitor columbian

Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde fi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

Toţi ne naştem o dată, dar, „dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia iui Dumnezeu” (Ioan 3:3). Dacă simţi că ai fost creat pentru o viaţă fără sfârşit („a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei” – Eclesiastul 3:11), trebuie să te naşti din nou, „din apă şi din duh”. Când Îl accepţi pe Isus ca Salvator omul dinăuntru (2 Corinteni 4:1 6) se naşte în tine prin puterea Duhului Sfânt. Lasă-L pe El să zidească în tine un duh nou şi statornic, o minte şi o inimă curate şi să fii schimbat în acelaşi chip cu al Lui.

„Astăzi ar fi fost ziua mea – 6 martie. Sunt Gabriel Garda Marquez. Oamenii m-au apredat pentru ceea ce am făcut. M-au premiat. Am obţinut chiar şi Premiul Nobel pentru Literatură, în 1982. O listă lungă de premii şi o moştenire pe care am lăsat-o tuturor ţi-ar putea spune că ceva din mine… trăieşte. Am început să scriu din întâmplare, poate numai pentru a-i demonstra unui prieten că generaţia mea era capabilă să producă scriitori. Apoi am căzut în capcana de a scrie mai departe din plăcere, iar mai târziu, în altă capcană, şi anume, că nimic nu-mi plăcea mai mult pe lume decât să scriu.”

Am scris cândva că «oamenii nu se nasc o dată pentru totdeauna în ziua când vin pe lume, viaţa obligându-i să se nască din nou, chiar de mai multe ori…» M-am născut prima dată în 1927. Nu ştiam nimic despre locul acesta numit «Pământ». Am învăţat totul pas cu pas, la fel ca tine. Odată cu trecerea timpului, viaţa m-a obligat să mă nasc din nou de multe ori, şi asta a însemnat existenţa mea pe Pământ.”

Loredana Mariposa, Brăila

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor