Articolul precedentÎntotdeauna pregătiţi
  Articolul următorÎn mâna Sa

  Ca pana unui scriitor iscusit

  Gabriel Garcia Marquez – scriitor columbian

  Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde fi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

  Toţi ne naştem o dată, dar, „dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia iui Dumnezeu” (Ioan 3:3). Dacă simţi că ai fost creat pentru o viaţă fără sfârşit („a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei” – Eclesiastul 3:11), trebuie să te naşti din nou, „din apă şi din duh”. Când Îl accepţi pe Isus ca Salvator omul dinăuntru (2 Corinteni 4:1 6) se naşte în tine prin puterea Duhului Sfânt. Lasă-L pe El să zidească în tine un duh nou şi statornic, o minte şi o inimă curate şi să fii schimbat în acelaşi chip cu al Lui.

  „Astăzi ar fi fost ziua mea – 6 martie. Sunt Gabriel Garda Marquez. Oamenii m-au apredat pentru ceea ce am făcut. M-au premiat. Am obţinut chiar şi Premiul Nobel pentru Literatură, în 1982. O listă lungă de premii şi o moştenire pe care am lăsat-o tuturor ţi-ar putea spune că ceva din mine… trăieşte. Am început să scriu din întâmplare, poate numai pentru a-i demonstra unui prieten că generaţia mea era capabilă să producă scriitori. Apoi am căzut în capcana de a scrie mai departe din plăcere, iar mai târziu, în altă capcană, şi anume, că nimic nu-mi plăcea mai mult pe lume decât să scriu.”

  Am scris cândva că «oamenii nu se nasc o dată pentru totdeauna în ziua când vin pe lume, viaţa obligându-i să se nască din nou, chiar de mai multe ori…» M-am născut prima dată în 1927. Nu ştiam nimic despre locul acesta numit «Pământ». Am învăţat totul pas cu pas, la fel ca tine. Odată cu trecerea timpului, viaţa m-a obligat să mă nasc din nou de multe ori, şi asta a însemnat existenţa mea pe Pământ.”

  Loredana Mariposa, Brăila

  Ca pana unui scriitor iscusit - 2016. „Astăzi ar fi fost ziua mea - 6 martie. Sunt Gabriel Garda Marquez. Oamenii m-au apredat pentru ceea ce am făcut. M-au premiat. Am obţinut chiar şi Premiul Nobel pentru Literatură, în 1982. O listă lungă de premii şi o moştenire pe care am lăsat-o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...