Articolul precedentVița nobilă
  Articolul următorLa fel ca Iov

  Apă și sânge

  Dr. Eugeniu Gh. Proca – primul transplant renal din România (1980)

  El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă şi cu sânge…, şi sângele Lui…, ne curăţeşte de orice păcat. (1 Ioan 5:6; 1 Ioan 1:7)

  Apa este „sângele” Pământului. Preţuieşte aceste lichide vitale, preţuieşte-te pe tine! „Uite apă, ce mă împiedică…?” (Faptele 8:36). Vino azi la marele Medic şi lasă-L să îţi vindece viaţa. Duhul Sfânt să îţi filtreze „sângele” de „toxine” şi să îţi redea speranţa.

  „Tu mi-ai întocmit rărunchii. Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată” spunea psalmistul odată.

  Îmi place să cred că aceste cuvinte au rezonat şi în mintea acestui om deosebit ce şi-a dedicat viaţa slujirii semenilor, fiind considerat creatorul şcolii moderne de urologie din ţara noastră.

  Eugeniu Proca s-a născut în 1927, în comuna Godeni, Argeş, într-o familie modestă. De mic a prins drag de carte. Inteligent, tenace şi meticulos, s-a afirmat în lumea medicinei mânat de dorinţa de a excela. Personalitate dominatoare, preferând în discuţii tonul coborât, vorbea puţin şi la obiect, preţuind fiecare cuvânt. Ruxandra, una dintre fiicele gemene ale profesorului, declara: „Tatăl nostru a fost un părinte exigent, uneori aspru. Ne-a crescut în respectul unor valori pe care şi le-a impus în primul rând lui, în formarea sa ca medic şi om: disciplină, rigoare, corectitudine…” Şi-a preţuit întotdeauna soţia şi familia pentru sprijinul oferit. Declarând că „partenerul de viaţă te ridică sau te coboară” el se considera un exemplu fericit. Eugeniu Proca s-a stins din viaţă la 7 martie 2004 în a doua lui casă, Spitalul Fundeni.

  Adrian Petrache, Lugoj (Timiş)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...