Articolul precedentVița nobilă
  Articolul următorLa fel ca Iov

  Apă și sânge

  Dr. Eugeniu Gh. Proca – primul transplant renal din România (1980)

  El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă şi cu sânge…, şi sângele Lui…, ne curăţeşte de orice păcat. (1 Ioan 5:6; 1 Ioan 1:7)

  Apa este „sângele” Pământului. Preţuieşte aceste lichide vitale, preţuieşte-te pe tine! „Uite apă, ce mă împiedică…?” (Faptele 8:36). Vino azi la marele Medic şi lasă-L să îţi vindece viaţa. Duhul Sfânt să îţi filtreze „sângele” de „toxine” şi să îţi redea speranţa.

  „Tu mi-ai întocmit rărunchii. Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată” spunea psalmistul odată.

  Îmi place să cred că aceste cuvinte au rezonat şi în mintea acestui om deosebit ce şi-a dedicat viaţa slujirii semenilor, fiind considerat creatorul şcolii moderne de urologie din ţara noastră.

  Eugeniu Proca s-a născut în 1927, în comuna Godeni, Argeş, într-o familie modestă. De mic a prins drag de carte. Inteligent, tenace şi meticulos, s-a afirmat în lumea medicinei mânat de dorinţa de a excela. Personalitate dominatoare, preferând în discuţii tonul coborât, vorbea puţin şi la obiect, preţuind fiecare cuvânt. Ruxandra, una dintre fiicele gemene ale profesorului, declara: „Tatăl nostru a fost un părinte exigent, uneori aspru. Ne-a crescut în respectul unor valori pe care şi le-a impus în primul rând lui, în formarea sa ca medic şi om: disciplină, rigoare, corectitudine…” Şi-a preţuit întotdeauna soţia şi familia pentru sprijinul oferit. Declarând că „partenerul de viaţă te ridică sau te coboară” el se considera un exemplu fericit. Eugeniu Proca s-a stins din viaţă la 7 martie 2004 în a doua lui casă, Spitalul Fundeni.

  Adrian Petrache, Lugoj (Timiş)

  Apă și sânge - 2016. „Tu mi-ai întocmit rărunchii. Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată” spunea psalmistul odată. Îmi place să cred că aceste cuvinte au rezonat şi în mintea acestui om deosebit ce şi-a dedicat viaţa slujirii...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...