Articolul precedentVița nobilă
  Articolul următorLa fel ca Iov

  Apă și sânge

  Dr. Eugeniu Gh. Proca – primul transplant renal din România (1980)

  El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă şi cu sânge…, şi sângele Lui…, ne curăţeşte de orice păcat. (1 Ioan 5:6; 1 Ioan 1:7)

  Apa este „sângele” Pământului. Preţuieşte aceste lichide vitale, preţuieşte-te pe tine! „Uite apă, ce mă împiedică…?” (Faptele 8:36). Vino azi la marele Medic şi lasă-L să îţi vindece viaţa. Duhul Sfânt să îţi filtreze „sângele” de „toxine” şi să îţi redea speranţa.

  „Tu mi-ai întocmit rărunchii. Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată” spunea psalmistul odată.

  Îmi place să cred că aceste cuvinte au rezonat şi în mintea acestui om deosebit ce şi-a dedicat viaţa slujirii semenilor, fiind considerat creatorul şcolii moderne de urologie din ţara noastră.

  Eugeniu Proca s-a născut în 1927, în comuna Godeni, Argeş, într-o familie modestă. De mic a prins drag de carte. Inteligent, tenace şi meticulos, s-a afirmat în lumea medicinei mânat de dorinţa de a excela. Personalitate dominatoare, preferând în discuţii tonul coborât, vorbea puţin şi la obiect, preţuind fiecare cuvânt. Ruxandra, una dintre fiicele gemene ale profesorului, declara: „Tatăl nostru a fost un părinte exigent, uneori aspru. Ne-a crescut în respectul unor valori pe care şi le-a impus în primul rând lui, în formarea sa ca medic şi om: disciplină, rigoare, corectitudine…” Şi-a preţuit întotdeauna soţia şi familia pentru sprijinul oferit. Declarând că „partenerul de viaţă te ridică sau te coboară” el se considera un exemplu fericit. Eugeniu Proca s-a stins din viaţă la 7 martie 2004 în a doua lui casă, Spitalul Fundeni.

  Adrian Petrache, Lugoj (Timiş)

  Apă și sânge - 2016. „Tu mi-ai întocmit rărunchii. Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată” spunea psalmistul odată. Îmi place să cred că aceste cuvinte au rezonat şi în mintea acestui om deosebit ce şi-a dedicat viaţa slujirii...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....