Dragoste, recunoștință, apreciere

Ziua Internaţională a Femeii

Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine. Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei şi nu mănâncă pâinea lenevirii. (Proverbele 31:25-27)

Poate că nu întotdeauna ne dăm seama de sacrifiul persoanei de lângă noi, asemenea fetiţei căreia îi era ruşine de mâinile arse ale mamei sale, până în momentul când a aflat că mâinile acelea urâte se sacrificaseră pentru a o proteja de atingerea mistuitoare a focului. Dacă timpul fuge pe lângă noi şi uităm să ne apreciem mamele, soţiile sau educatoarele care ne dedică atenţia şi dragostea lor, Ziua Femeii este un bun prilej de a le răspunde acestora cu toată iubirea noastră.

Încă din lumea antică, oamenii au fost fascinaţi de apariţia unei vieţi noi, moment unic şi prilej de mare sărbătoare. Poate că nu întâmplător primăvara a devenit anotimpul în care oamenii au simţit nevoia să-şi arate dragostea faţă de făptura care le-a dat viaţă. Ei au continuat acest obicei, însă ziua de sărbătoare a diferit de la o ţară la alta. Într-o anumită perioadă caracterizată de mari mişcări sociale, ziua aceasta a primit anumite conotaţii politice, fiind un simbol al luptei pentru drepturile femeii (dreptul la vot, salarii mai mari, program de lucru mai scurt). Abia mai târziu. Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 8 martie ca fiind Ziua Internaţională a Femeii.

Recunoştinţa şi aprecierea faţă de persoana iubită trebuie împărtăşite însă zi de zi. Este nevoie de o reconfirmare constantă a dragostei nesfârşite pentru aceea care ne-a dat viaţă sau pentru aceea care ne însoţeşte paşii în fiecare zi.

Maria Oniţa, Timişoara

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video