Dragoste, recunoștință, apreciere

  Ziua Internaţională a Femeii

  Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine. Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei şi nu mănâncă pâinea lenevirii. (Proverbele 31:25-27)

  Poate că nu întotdeauna ne dăm seama de sacrifiul persoanei de lângă noi, asemenea fetiţei căreia îi era ruşine de mâinile arse ale mamei sale, până în momentul când a aflat că mâinile acelea urâte se sacrificaseră pentru a o proteja de atingerea mistuitoare a focului. Dacă timpul fuge pe lângă noi şi uităm să ne apreciem mamele, soţiile sau educatoarele care ne dedică atenţia şi dragostea lor, Ziua Femeii este un bun prilej de a le răspunde acestora cu toată iubirea noastră.

  Încă din lumea antică, oamenii au fost fascinaţi de apariţia unei vieţi noi, moment unic şi prilej de mare sărbătoare. Poate că nu întâmplător primăvara a devenit anotimpul în care oamenii au simţit nevoia să-şi arate dragostea faţă de făptura care le-a dat viaţă. Ei au continuat acest obicei, însă ziua de sărbătoare a diferit de la o ţară la alta. Într-o anumită perioadă caracterizată de mari mişcări sociale, ziua aceasta a primit anumite conotaţii politice, fiind un simbol al luptei pentru drepturile femeii (dreptul la vot, salarii mai mari, program de lucru mai scurt). Abia mai târziu. Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 8 martie ca fiind Ziua Internaţională a Femeii.

  Recunoştinţa şi aprecierea faţă de persoana iubită trebuie împărtăşite însă zi de zi. Este nevoie de o reconfirmare constantă a dragostei nesfârşite pentru aceea care ne-a dat viaţă sau pentru aceea care ne însoţeşte paşii în fiecare zi.

  Maria Oniţa, Timişoara

  Dragoste, recunoștință, apreciere - 2016. Încă din lumea antică, oamenii au fost fascinaţi de apariţia unei vieţi noi, moment unic şi prilej de mare sărbătoare. Poate că nu întâmplător primăvara a devenit anotimpul în care oamenii au simţit nevoia să-şi arate dragostea faţă de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...