Mai sus de albastrul cerului

  Iuri Alexeevici Gagarin – primul om care a ajuns în spaţiu

  Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului fi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac fi în veci de veci. (Daniel 12:3)

  Vrei să ajungi sus? Mai sus decât Gagarin? În ceruri? Fii înţelept şi pune-ţi ţinta să urmezi exemplul Domnului Isus şi cu siguranţă vei ajunge mai sus, într-un univers pe care nici nu ţi-l poţi imagina.

  De câte ori seara, stând şi privind cerul plin de stele, nu ţi-ai dorit să urci măcar pentru câteva dipe şi să priveşti pământul de la înălţimea lor? Iar dacă, poate, ai fost în vârful unui munte, priveliştea te-a adus mai aproape de infinitul pe care nu îl înţelegem.

  Iuri Gagarin s-a născut în satul Kluşino, aproape de Gjatsk (în prezent în regiunea Smolensk, Rusia), la 9 martie 1934. Încă din tinereţe, a devenit interesat de cosmos şi a început să viseze la spaţiul pe care avea să-l cucerească într-o bună zi. Iuri a fost descris de către profesorii din suburbia Moscovei, Liuberţî, ca fiind „inteligent şi muncitor, ocazional chiar excesiv de scrupulos”. La doar 27 de ani, a devenit primul om care a ajuns în spaţiu şi primul pe orbita Pământului. Vostok 1 (Răsăritul) s-a numit misiunea primului zbor spaţial cu echipaj uman din istoria omenirii.

  Gagarin a rămas pe orbită timp de o oră şi 48 minute, demonstrând că omul poate supravieţui în spaţiu. Încărcătura navei a indus echipament pentru transmisii radio şi video şi alte dispozitive care să transmită informaţii despre starea pilotului. Gagarin s-a catapultat după reintrarea în atmosferă, coborând cu paraşuta, după cum fusese stabilit.

  Ana Ţuţuianu, Lugoj (Timiş)

  Mai sus de albastrul cerului - 2016. De câte ori seara, stând şi privind cerul plin de stele, nu ţi-ai dorit să urci măcar pentru câteva dipe şi să priveşti pământul de la înălţimea lor? Iar dacă, poate, ai fost în vârful unui munte, priveliştea te-a adus mai aproape de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...