Articolul precedentCe poate face Dumnezeu cu tine
  Articolul următorVa trăi!

  Un strigăt de ajutor

  Alexander Graham Bell – inventatorul telefonului

  Căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! (Psalmii 9:10)

  Dumnezeu este tot timpul la celălalt capăt al liniei, aşteptând să audă chiar şi cea mai neînsemnată chemare. Ai acces la un „telefon” care niciodată nu va suna ocupat şi de la care vei primi mereu răspunsul potrivit. Foloseşte-I!

  Ţi-ai putea imagina o zi fără telefon? Acesta a devenit un dispozitiv indispensabil.

  Alexander Graham Bell s-a născut în data de 3 martie 1847, în Scoţia. A studiat până în anul 1870 anatomia şi fiziologia glasului uman. Deşi cuvintelele l-au fascinat, a ales să trăiască în plină tăcere alături de soţia lui care era surdă. Până la moartea sa, s-a ocupat în special cu studiul eugenic al surzeniei.

  Bell a fost om de ştiinţă şi inventator. În anul 1876, a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. Johann Philipp Reis, un profesor german, gândise un „aparat de vorbit la distanţa” dar nu finalizase proiectul. Bell a fost cel care a căutat să-l perfecţioneze. A realizat un aparat care funcţiona şi, mai apoi, împreună cu alţi doi colaboratori, a devenit proprietarul Companiei „Bell Telephone”.

  Primul apel telefonic a fost efectuat în data de 10 martie 1876, chiar de către Bell, fiind un real succes. Partea interesantă sunt cuvintele pe care acesta a ales să le rostească: „Domnule Watson, vino aici! Am nevoie de tine.” (Watson era asistentul lui.) Primele cuvinte rostite prin telefon au fost un strigăt de ajutor.

  Andreea Ursu, Timişoara

  Un strigăt de ajutor - 2016. Ţi-ai putea imagina o zi fără telefon? Acesta a devenit un dispozitiv indispensabil. Alexander Graham Bell s-a născut în data de 3 martie 1847, în Scoţia. A studiat până în anul 1870 anatomia şi fiziologia glasului uman. Deşi cuvintelele l-au fascinat, a ales să...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...