Articolul precedentCe poate face Dumnezeu cu tine
  Articolul următorVa trăi!

  Un strigăt de ajutor

  Alexander Graham Bell – inventatorul telefonului

  Căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! (Psalmii 9:10)

  Dumnezeu este tot timpul la celălalt capăt al liniei, aşteptând să audă chiar şi cea mai neînsemnată chemare. Ai acces la un „telefon” care niciodată nu va suna ocupat şi de la care vei primi mereu răspunsul potrivit. Foloseşte-I!

  Ţi-ai putea imagina o zi fără telefon? Acesta a devenit un dispozitiv indispensabil.

  Alexander Graham Bell s-a născut în data de 3 martie 1847, în Scoţia. A studiat până în anul 1870 anatomia şi fiziologia glasului uman. Deşi cuvintelele l-au fascinat, a ales să trăiască în plină tăcere alături de soţia lui care era surdă. Până la moartea sa, s-a ocupat în special cu studiul eugenic al surzeniei.

  Bell a fost om de ştiinţă şi inventator. În anul 1876, a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. Johann Philipp Reis, un profesor german, gândise un „aparat de vorbit la distanţa” dar nu finalizase proiectul. Bell a fost cel care a căutat să-l perfecţioneze. A realizat un aparat care funcţiona şi, mai apoi, împreună cu alţi doi colaboratori, a devenit proprietarul Companiei „Bell Telephone”.

  Primul apel telefonic a fost efectuat în data de 10 martie 1876, chiar de către Bell, fiind un real succes. Partea interesantă sunt cuvintele pe care acesta a ales să le rostească: „Domnule Watson, vino aici! Am nevoie de tine.” (Watson era asistentul lui.) Primele cuvinte rostite prin telefon au fost un strigăt de ajutor.

  Andreea Ursu, Timişoara

  Un strigăt de ajutor - 2016. Ţi-ai putea imagina o zi fără telefon? Acesta a devenit un dispozitiv indispensabil. Alexander Graham Bell s-a născut în data de 3 martie 1847, în Scoţia. A studiat până în anul 1870 anatomia şi fiziologia glasului uman. Deşi cuvintelele l-au fascinat, a ales să...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...