Articolul precedentCe poate face Dumnezeu cu tine
  Articolul următorVa trăi!

  Un strigăt de ajutor

  Alexander Graham Bell – inventatorul telefonului

  Căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! (Psalmii 9:10)

  Dumnezeu este tot timpul la celălalt capăt al liniei, aşteptând să audă chiar şi cea mai neînsemnată chemare. Ai acces la un „telefon” care niciodată nu va suna ocupat şi de la care vei primi mereu răspunsul potrivit. Foloseşte-I!

  Ţi-ai putea imagina o zi fără telefon? Acesta a devenit un dispozitiv indispensabil.

  Alexander Graham Bell s-a născut în data de 3 martie 1847, în Scoţia. A studiat până în anul 1870 anatomia şi fiziologia glasului uman. Deşi cuvintelele l-au fascinat, a ales să trăiască în plină tăcere alături de soţia lui care era surdă. Până la moartea sa, s-a ocupat în special cu studiul eugenic al surzeniei.

  Bell a fost om de ştiinţă şi inventator. În anul 1876, a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. Johann Philipp Reis, un profesor german, gândise un „aparat de vorbit la distanţa” dar nu finalizase proiectul. Bell a fost cel care a căutat să-l perfecţioneze. A realizat un aparat care funcţiona şi, mai apoi, împreună cu alţi doi colaboratori, a devenit proprietarul Companiei „Bell Telephone”.

  Primul apel telefonic a fost efectuat în data de 10 martie 1876, chiar de către Bell, fiind un real succes. Partea interesantă sunt cuvintele pe care acesta a ales să le rostească: „Domnule Watson, vino aici! Am nevoie de tine.” (Watson era asistentul lui.) Primele cuvinte rostite prin telefon au fost un strigăt de ajutor.

  Andreea Ursu, Timişoara

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...