Steagul egalității

Benjamin B. Ferencz

Aşa că oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa va fi chemat cel mai mic în împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în împărăţia cerurilor. (Matei 5:19,20)

Benjamin Ferencz este unul dintre oamenii care ne-au lăsat o lecţie de viaţă foarte importantă, şi anume să ţinem la egalitate şi dreptate indiferent de situaţie, de statut social sau de persecuţii. Valori ca dreptatea şi egalitatea sunt podoabele unui om ce se aseamănă cu Domnul Isus Hristos.

Benjamin B. Ferencz s-a născut în Satu Mare pe data de 11 martie 1920, într-o familie evreiască de intelectuali. Când avea 10 ani, familia lui a emigrat în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit la New York.
A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard în 1943, unde a fost un student eminent, publicând chiar şi o carte despre crime de război încă din timpul studenţiei. Aceasta a devenit un adevărat manual de drept internaţional. După terminarea facultăţii, s-a înrolat în armata americană, pentru ca, în 1945, să fie repartizat în echipa care s-a ocupat de investigarea crimelor de război comise de nazişti.

A fost inclus apoi în echipa de procurori care au participat la celebrul proces de la Nurmberg. După proces, s-a stabilit în Germania, implicându-se în reabilitarea victimelor nazismului şi fiind unul dintre mediatorii care au obţinut încheierea Acordului de Reparaţii între Israel şi Germania de Vest, semnat la 10 septembrie 1952.

În 1957, a revenit în Statele Unite, unde a practicat avocatura, fiind asociat cu celebrul avocat Taylor Telford, unul dintre judecătorii de la Nurmberg.

Prodan Gerlinde Bălan, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor