Articolul precedentVa trăi!
  Articolul următorEvanghelia este pentru toți

  Steagul egalității

  Benjamin B. Ferencz

  Aşa că oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa va fi chemat cel mai mic în împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în împărăţia cerurilor. (Matei 5:19,20)

  Benjamin Ferencz este unul dintre oamenii care ne-au lăsat o lecţie de viaţă foarte importantă, şi anume să ţinem la egalitate şi dreptate indiferent de situaţie, de statut social sau de persecuţii. Valori ca dreptatea şi egalitatea sunt podoabele unui om ce se aseamănă cu Domnul Isus Hristos.

  Benjamin B. Ferencz s-a născut în Satu Mare pe data de 11 martie 1920, într-o familie evreiască de intelectuali. Când avea 10 ani, familia lui a emigrat în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit la New York.
  A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard în 1943, unde a fost un student eminent, publicând chiar şi o carte despre crime de război încă din timpul studenţiei. Aceasta a devenit un adevărat manual de drept internaţional. După terminarea facultăţii, s-a înrolat în armata americană, pentru ca, în 1945, să fie repartizat în echipa care s-a ocupat de investigarea crimelor de război comise de nazişti.

  A fost inclus apoi în echipa de procurori care au participat la celebrul proces de la Nurmberg. După proces, s-a stabilit în Germania, implicându-se în reabilitarea victimelor nazismului şi fiind unul dintre mediatorii care au obţinut încheierea Acordului de Reparaţii între Israel şi Germania de Vest, semnat la 10 septembrie 1952.

  În 1957, a revenit în Statele Unite, unde a practicat avocatura, fiind asociat cu celebrul avocat Taylor Telford, unul dintre judecătorii de la Nurmberg.

  Prodan Gerlinde Bălan, LTA, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...