Articolul precedentVa trăi!
  Articolul următorEvanghelia este pentru toți

  Steagul egalității

  Benjamin B. Ferencz

  Aşa că oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa va fi chemat cel mai mic în împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în împărăţia cerurilor. (Matei 5:19,20)

  Benjamin Ferencz este unul dintre oamenii care ne-au lăsat o lecţie de viaţă foarte importantă, şi anume să ţinem la egalitate şi dreptate indiferent de situaţie, de statut social sau de persecuţii. Valori ca dreptatea şi egalitatea sunt podoabele unui om ce se aseamănă cu Domnul Isus Hristos.

  Benjamin B. Ferencz s-a născut în Satu Mare pe data de 11 martie 1920, într-o familie evreiască de intelectuali. Când avea 10 ani, familia lui a emigrat în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit la New York.
  A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard în 1943, unde a fost un student eminent, publicând chiar şi o carte despre crime de război încă din timpul studenţiei. Aceasta a devenit un adevărat manual de drept internaţional. După terminarea facultăţii, s-a înrolat în armata americană, pentru ca, în 1945, să fie repartizat în echipa care s-a ocupat de investigarea crimelor de război comise de nazişti.

  A fost inclus apoi în echipa de procurori care au participat la celebrul proces de la Nurmberg. După proces, s-a stabilit în Germania, implicându-se în reabilitarea victimelor nazismului şi fiind unul dintre mediatorii care au obţinut încheierea Acordului de Reparaţii între Israel şi Germania de Vest, semnat la 10 septembrie 1952.

  În 1957, a revenit în Statele Unite, unde a practicat avocatura, fiind asociat cu celebrul avocat Taylor Telford, unul dintre judecătorii de la Nurmberg.

  Prodan Gerlinde Bălan, LTA, Craiova

  Steagul egalității - 2016. Benjamin B. Ferencz s-a născut în Satu Mare pe data de 11 martie 1920, într-o familie evreiască de intelectuali. Când avea 10 ani, familia lui a emigrat în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit la New York. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard în 1943, unde a fost un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...