Articolul precedentVa trăi!
  Articolul următorEvanghelia este pentru toți

  Steagul egalității

  Benjamin B. Ferencz

  Aşa că oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa va fi chemat cel mai mic în împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în împărăţia cerurilor. (Matei 5:19,20)

  Benjamin Ferencz este unul dintre oamenii care ne-au lăsat o lecţie de viaţă foarte importantă, şi anume să ţinem la egalitate şi dreptate indiferent de situaţie, de statut social sau de persecuţii. Valori ca dreptatea şi egalitatea sunt podoabele unui om ce se aseamănă cu Domnul Isus Hristos.

  Benjamin B. Ferencz s-a născut în Satu Mare pe data de 11 martie 1920, într-o familie evreiască de intelectuali. Când avea 10 ani, familia lui a emigrat în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit la New York.
  A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard în 1943, unde a fost un student eminent, publicând chiar şi o carte despre crime de război încă din timpul studenţiei. Aceasta a devenit un adevărat manual de drept internaţional. După terminarea facultăţii, s-a înrolat în armata americană, pentru ca, în 1945, să fie repartizat în echipa care s-a ocupat de investigarea crimelor de război comise de nazişti.

  A fost inclus apoi în echipa de procurori care au participat la celebrul proces de la Nurmberg. După proces, s-a stabilit în Germania, implicându-se în reabilitarea victimelor nazismului şi fiind unul dintre mediatorii care au obţinut încheierea Acordului de Reparaţii între Israel şi Germania de Vest, semnat la 10 septembrie 1952.

  În 1957, a revenit în Statele Unite, unde a practicat avocatura, fiind asociat cu celebrul avocat Taylor Telford, unul dintre judecătorii de la Nurmberg.

  Prodan Gerlinde Bălan, LTA, Craiova

  Steagul egalității - 2016. Benjamin B. Ferencz s-a născut în Satu Mare pe data de 11 martie 1920, într-o familie evreiască de intelectuali. Când avea 10 ani, familia lui a emigrat în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit la New York. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Harvard în 1943, unde a fost un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...