Dincolo de titluri și renume

Întemeierea Universităţii din Viena

Domnul nu Se uită la ce se uită omul omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16;7 u.p.)

Te face această armată de intelectuali să te simţi nesemnificativ şi să crezi că oamenii aceştia sunt mai valoroşi decât alţii care nu au reuşit să-şi pună amprenta asupra lumii? Suntem tentaţi să distingem oamenii pe criterii omeneşti. Dincolo de titlurile pământeşti extraordinare pe care le putem obţine de-a lungul vieţii, Dumnezeu vrea să ne ofere titlul suprem de fii şi fiice ale veşniciei. Nu-ţi schimba atitudinea faţă de oameni în funcţie de statutul lor social, ci priveşte-i şi iubeşte-i pe toţi la fel, aşa cum face Dumnezeu.

Într-o lume în care predomină supremaţia intelectualismului, te simţi uneori minuscul din cauza faptului că nu te ridici la un anumit statut social şi la nivelul ridurilor exclusiviste. Cum să simţi că ai valoare dacă nu ai studii importante, titluri pompoase sau chiar recunoaştere internaţională?

Pare vital să fi absolvit studiile la o instituţie de renume ca să fii remarcat; de exemplu, să fi studiat la Universitatea din Viena. Actul de întemeiere a acestei faimoase universităţi a fost semnat în data de 12 martie 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea şi de fraţii săi, Albrecht al III-lea şi Leopold al III-lea, toţi trei descendenţi din dinastia de Habsburg.

Printre absolvenţii celebri ai Universităţii din Viena se numără: Sigmund Freud, Gregor Mendel, Bruno Bettelheim, Elias Canetti, dar şi românii Lucian Blaga şi Sextil Puşcariu. Numărul laureaţilor Premiului Nobel care au absolvit Universitatea din Viena este semnificativ, aceştia provenind din diferite domenii, precum: medicină (Robert Barany, Julius Wagner-Jauregg), chimie (Hans Fischer), fizică (Erwin Schrodinger, Victor Franz Hess), economie (Friedrich Hayek) şi literatură (Elias Canetti, Elfriede Jeniek).

Viorica Condrei, Bethausen (Timiş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor