Articolul precedentDe la urzici (II)
  Articolul următorLucrarea Duhului Sfânt

  Dincolo de titluri și renume

  Întemeierea Universităţii din Viena

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16;7 u.p.)

  Te face această armată de intelectuali să te simţi nesemnificativ şi să crezi că oamenii aceştia sunt mai valoroşi decât alţii care nu au reuşit să-şi pună amprenta asupra lumii? Suntem tentaţi să distingem oamenii pe criterii omeneşti. Dincolo de titlurile pământeşti extraordinare pe care le putem obţine de-a lungul vieţii, Dumnezeu vrea să ne ofere titlul suprem de fii şi fiice ale veşniciei. Nu-ţi schimba atitudinea faţă de oameni în funcţie de statutul lor social, ci priveşte-i şi iubeşte-i pe toţi la fel, aşa cum face Dumnezeu.

  Într-o lume în care predomină supremaţia intelectualismului, te simţi uneori minuscul din cauza faptului că nu te ridici la un anumit statut social şi la nivelul ridurilor exclusiviste. Cum să simţi că ai valoare dacă nu ai studii importante, titluri pompoase sau chiar recunoaştere internaţională?

  Pare vital să fi absolvit studiile la o instituţie de renume ca să fii remarcat; de exemplu, să fi studiat la Universitatea din Viena. Actul de întemeiere a acestei faimoase universităţi a fost semnat în data de 12 martie 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea şi de fraţii săi, Albrecht al III-lea şi Leopold al III-lea, toţi trei descendenţi din dinastia de Habsburg.

  Printre absolvenţii celebri ai Universităţii din Viena se numără: Sigmund Freud, Gregor Mendel, Bruno Bettelheim, Elias Canetti, dar şi românii Lucian Blaga şi Sextil Puşcariu. Numărul laureaţilor Premiului Nobel care au absolvit Universitatea din Viena este semnificativ, aceştia provenind din diferite domenii, precum: medicină (Robert Barany, Julius Wagner-Jauregg), chimie (Hans Fischer), fizică (Erwin Schrodinger, Victor Franz Hess), economie (Friedrich Hayek) şi literatură (Elias Canetti, Elfriede Jeniek).

  Viorica Condrei, Bethausen (Timiş)

  Dincolo de titluri și renume - 2016. Într-o lume în care predomină supremaţia intelectualismului, te simţi uneori minuscul din cauza faptului că nu te ridici la un anumit statut social şi la nivelul ridurilor exclusiviste. Cum să simţi că ai valoare dacă nu ai studii importante, titluri pompoase sau chiar recunoaştere internaţională?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...