Articolul precedentDe la urzici (II)
  Articolul următorLucrarea Duhului Sfânt

  Dincolo de titluri și renume

  Întemeierea Universităţii din Viena

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16;7 u.p.)

  Te face această armată de intelectuali să te simţi nesemnificativ şi să crezi că oamenii aceştia sunt mai valoroşi decât alţii care nu au reuşit să-şi pună amprenta asupra lumii? Suntem tentaţi să distingem oamenii pe criterii omeneşti. Dincolo de titlurile pământeşti extraordinare pe care le putem obţine de-a lungul vieţii, Dumnezeu vrea să ne ofere titlul suprem de fii şi fiice ale veşniciei. Nu-ţi schimba atitudinea faţă de oameni în funcţie de statutul lor social, ci priveşte-i şi iubeşte-i pe toţi la fel, aşa cum face Dumnezeu.

  Într-o lume în care predomină supremaţia intelectualismului, te simţi uneori minuscul din cauza faptului că nu te ridici la un anumit statut social şi la nivelul ridurilor exclusiviste. Cum să simţi că ai valoare dacă nu ai studii importante, titluri pompoase sau chiar recunoaştere internaţională?

  Pare vital să fi absolvit studiile la o instituţie de renume ca să fii remarcat; de exemplu, să fi studiat la Universitatea din Viena. Actul de întemeiere a acestei faimoase universităţi a fost semnat în data de 12 martie 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea şi de fraţii săi, Albrecht al III-lea şi Leopold al III-lea, toţi trei descendenţi din dinastia de Habsburg.

  Printre absolvenţii celebri ai Universităţii din Viena se numără: Sigmund Freud, Gregor Mendel, Bruno Bettelheim, Elias Canetti, dar şi românii Lucian Blaga şi Sextil Puşcariu. Numărul laureaţilor Premiului Nobel care au absolvit Universitatea din Viena este semnificativ, aceştia provenind din diferite domenii, precum: medicină (Robert Barany, Julius Wagner-Jauregg), chimie (Hans Fischer), fizică (Erwin Schrodinger, Victor Franz Hess), economie (Friedrich Hayek) şi literatură (Elias Canetti, Elfriede Jeniek).

  Viorica Condrei, Bethausen (Timiş)

  Dincolo de titluri și renume - 2016. Într-o lume în care predomină supremaţia intelectualismului, te simţi uneori minuscul din cauza faptului că nu te ridici la un anumit statut social şi la nivelul ridurilor exclusiviste. Cum să simţi că ai valoare dacă nu ai studii importante, titluri pompoase sau chiar recunoaştere internaţională?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...