Articolul precedentDe la urzici (II)
  Articolul următorLucrarea Duhului Sfânt

  Dincolo de titluri și renume

  Întemeierea Universităţii din Viena

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16;7 u.p.)

  Te face această armată de intelectuali să te simţi nesemnificativ şi să crezi că oamenii aceştia sunt mai valoroşi decât alţii care nu au reuşit să-şi pună amprenta asupra lumii? Suntem tentaţi să distingem oamenii pe criterii omeneşti. Dincolo de titlurile pământeşti extraordinare pe care le putem obţine de-a lungul vieţii, Dumnezeu vrea să ne ofere titlul suprem de fii şi fiice ale veşniciei. Nu-ţi schimba atitudinea faţă de oameni în funcţie de statutul lor social, ci priveşte-i şi iubeşte-i pe toţi la fel, aşa cum face Dumnezeu.

  Într-o lume în care predomină supremaţia intelectualismului, te simţi uneori minuscul din cauza faptului că nu te ridici la un anumit statut social şi la nivelul ridurilor exclusiviste. Cum să simţi că ai valoare dacă nu ai studii importante, titluri pompoase sau chiar recunoaştere internaţională?

  Pare vital să fi absolvit studiile la o instituţie de renume ca să fii remarcat; de exemplu, să fi studiat la Universitatea din Viena. Actul de întemeiere a acestei faimoase universităţi a fost semnat în data de 12 martie 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea şi de fraţii săi, Albrecht al III-lea şi Leopold al III-lea, toţi trei descendenţi din dinastia de Habsburg.

  Printre absolvenţii celebri ai Universităţii din Viena se numără: Sigmund Freud, Gregor Mendel, Bruno Bettelheim, Elias Canetti, dar şi românii Lucian Blaga şi Sextil Puşcariu. Numărul laureaţilor Premiului Nobel care au absolvit Universitatea din Viena este semnificativ, aceştia provenind din diferite domenii, precum: medicină (Robert Barany, Julius Wagner-Jauregg), chimie (Hans Fischer), fizică (Erwin Schrodinger, Victor Franz Hess), economie (Friedrich Hayek) şi literatură (Elias Canetti, Elfriede Jeniek).

  Viorica Condrei, Bethausen (Timiş)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...