Albert Einstein – fizician
El șade deasupra cercului pământului și locuitorii lui sunt ca niște lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o maramă subţire fi le lâţește ca un cort, ca să locuiască în el. (Isaia 40:22)
Creaţia vorbeşte de la sine despre Creator. Ia-ţi astăzi timp să observi lucrurile frumoase create de Dumnezeu şi să descoperi în detalii câte ceva despre El.
Albert Einstein s-a născut în Germania, în data de 14 martie 1879. în 1921, i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică. Numele lui este asociat teoriei relativităţii restrânse şi teoriei relativităţii generalizate. Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E = mc2.
A avut însă credinţă acest fizician renumit? Odată, savantul a primit o scrisoare de la o elevă de clasa a Vl-a care îl întreba dacă oamenii de ştiinţă se roagă şi pentru ce anume. Răspunsul lui Eistein este interesant:
„Dragă Phyllis,
[…] Un om de ştiinţă nu poate fi înclinat să creadă că evoluţia lucrurilor poate fi influenţată de rugăciune, cu alte cuvinte, de o manifestare supranaturală.
Totuşi trebuie să admitem: cunoştinţele noastre asupra acestor forţe sunt imperfecte, astfel că, în final, convingerea că există un spirit suprem are la bază un fel de credinţă. O astfel de convingere rămâne larg răspândită în ciuda realizărilor actuale în domeniul ştiinţei.
De asemenea, oricine se implică serios pe calea ştiinţei este convins că există un spirit care se manifestă în legile universului, fiind mult superior omului. În acest fel, calea ştiinţei conduce la un sentiment religios aparte, care este destul de diferit de cel simţit de o persoană mai naivă.”
Victor-Marian Drăguşin, Bălceşti (Vâlcea)