Articolul precedentNeprihănirea este…
  Articolul următorChiar mie?

  Sfârșitul nu-i aici!

  Constantin Brâncuşi – un mare sculptor român

  Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. (Apocalipsa 21:6)

  Coloana fără sfârşit este, simbolic, coloana „sacrificiului infinit”. Lucrarea este de-a dreptul impresionantă şi măsoară 29,33 de metri în înălţime. Lipsa soclului şi a capitelului indică lipsa începutului şi a sfârşitului. Noi ştim însă cine este începutul şi Sfârşitul tuturor lucrurilor. Fiecare dintre noi am avut un început şi vom avea un sfârşit pe acest pământ. Dar ştim că sfârşitul tuturor lucrurilor nu este aici, la marginea gropii din cimitir.

  Pentru români, lista personalităţilor care răzbat peste ani îl are în primele rânduri pe Constantin Brâncuşi, cel care, alături de George Enescu, a ţinut stindardul cultural românesc în secolul al XX-lea. Dovadă a valorii sale, el a fost folosit ca punct de reper de toate regimurile politice care au stăpânit România în ultimul secol.

  Brâncuşi a fost un sculptor cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi a viziunii plastice în sculptura contemporană. Geniul său s-a văzut încă din copilărie. În Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, şi-a făcut cunoscută îndemânarea prin construirea unei viori din materiale găsite în prăvălie. În 1903, la 27 de ani, a primit prima comandă: bustul lui Carol Davila, care a fost instalat la Spitalul Militar din Bucureşti şi este singurul monument public al lui Brâncuşi din Bucureşti.

  Una dintre marile lucrări ale lui Constantin Brâncuşi este Coloana fără sfârşit, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, din care mai fac parte Poarta sărutului şi Masa tăcerii. Pentru Brâncuşi, sfârşitul pământesc a venit la 16 martie 1957, dar el va rămâne pentru totdeauna în amintirea românilor, şi nu numai a lor.

  Dorin Aga, Timişoara

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...