Articolul precedentNeprihănirea este…
  Articolul următorChiar mie?

  Sfârșitul nu-i aici!

  Constantin Brâncuşi – un mare sculptor român

  Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. (Apocalipsa 21:6)

  Coloana fără sfârşit este, simbolic, coloana „sacrificiului infinit”. Lucrarea este de-a dreptul impresionantă şi măsoară 29,33 de metri în înălţime. Lipsa soclului şi a capitelului indică lipsa începutului şi a sfârşitului. Noi ştim însă cine este începutul şi Sfârşitul tuturor lucrurilor. Fiecare dintre noi am avut un început şi vom avea un sfârşit pe acest pământ. Dar ştim că sfârşitul tuturor lucrurilor nu este aici, la marginea gropii din cimitir.

  Pentru români, lista personalităţilor care răzbat peste ani îl are în primele rânduri pe Constantin Brâncuşi, cel care, alături de George Enescu, a ţinut stindardul cultural românesc în secolul al XX-lea. Dovadă a valorii sale, el a fost folosit ca punct de reper de toate regimurile politice care au stăpânit România în ultimul secol.

  Brâncuşi a fost un sculptor cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi a viziunii plastice în sculptura contemporană. Geniul său s-a văzut încă din copilărie. În Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, şi-a făcut cunoscută îndemânarea prin construirea unei viori din materiale găsite în prăvălie. În 1903, la 27 de ani, a primit prima comandă: bustul lui Carol Davila, care a fost instalat la Spitalul Militar din Bucureşti şi este singurul monument public al lui Brâncuşi din Bucureşti.

  Una dintre marile lucrări ale lui Constantin Brâncuşi este Coloana fără sfârşit, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, din care mai fac parte Poarta sărutului şi Masa tăcerii. Pentru Brâncuşi, sfârşitul pământesc a venit la 16 martie 1957, dar el va rămâne pentru totdeauna în amintirea românilor, şi nu numai a lor.

  Dorin Aga, Timişoara

  Sfârșitul nu-i aici! - 2016. Brâncuşi a fost un sculptor cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi a viziunii plastice în sculptura contemporană. Geniul său s-a văzut încă din copilărie. În Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, şi-a făcut cunoscută îndemânarea prin construirea unei...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...