Articolul precedentNeprihănirea este…
  Articolul următorChiar mie?

  Sfârșitul nu-i aici!

  Constantin Brâncuşi – un mare sculptor român

  Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. (Apocalipsa 21:6)

  Coloana fără sfârşit este, simbolic, coloana „sacrificiului infinit”. Lucrarea este de-a dreptul impresionantă şi măsoară 29,33 de metri în înălţime. Lipsa soclului şi a capitelului indică lipsa începutului şi a sfârşitului. Noi ştim însă cine este începutul şi Sfârşitul tuturor lucrurilor. Fiecare dintre noi am avut un început şi vom avea un sfârşit pe acest pământ. Dar ştim că sfârşitul tuturor lucrurilor nu este aici, la marginea gropii din cimitir.

  Pentru români, lista personalităţilor care răzbat peste ani îl are în primele rânduri pe Constantin Brâncuşi, cel care, alături de George Enescu, a ţinut stindardul cultural românesc în secolul al XX-lea. Dovadă a valorii sale, el a fost folosit ca punct de reper de toate regimurile politice care au stăpânit România în ultimul secol.

  Brâncuşi a fost un sculptor cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi a viziunii plastice în sculptura contemporană. Geniul său s-a văzut încă din copilărie. În Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, şi-a făcut cunoscută îndemânarea prin construirea unei viori din materiale găsite în prăvălie. În 1903, la 27 de ani, a primit prima comandă: bustul lui Carol Davila, care a fost instalat la Spitalul Militar din Bucureşti şi este singurul monument public al lui Brâncuşi din Bucureşti.

  Una dintre marile lucrări ale lui Constantin Brâncuşi este Coloana fără sfârşit, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, din care mai fac parte Poarta sărutului şi Masa tăcerii. Pentru Brâncuşi, sfârşitul pământesc a venit la 16 martie 1957, dar el va rămâne pentru totdeauna în amintirea românilor, şi nu numai a lor.

  Dorin Aga, Timişoara

  Sfârșitul nu-i aici! - 2016. Brâncuşi a fost un sculptor cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi a viziunii plastice în sculptura contemporană. Geniul său s-a văzut încă din copilărie. În Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, şi-a făcut cunoscută îndemânarea prin construirea unei...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...