Motorul vieții noastre

Gottlieb Daimler şi motorul cu combustie internă

Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac. (Ioan 14:15,16)

În acelaşi fel, chiar dacă nu conştientizăm zilnic, suntem dependenţi de iubirea şi de purtarea de grijă a Creatorului. Legătura noastră cu El este motorul care ne pune în mişcare zilnic. Avem promisiunea Lui că vom fi treziţi şi binecuvântaţi zilnic şi că vom avea motorul vieţii pornit şi restaurat de Domnul nostru, de fiecare dată cu o grijă nemărginită şi cu o dragoste deplină.

De fiecare dată când urci în maşină, te gândeşti cum să ajungi cât mai repede la destinaţie. Şi e firesc ca, fie că e vorba de un taxi, de propria maşină, de camionul care aduce fructe sau de un alt mijloc de transport, acestea să folosească un motor care le pune în mişcare. Un motor pe bază de benzină sau unul pe bază de motorină.

Poate că te-ai întrebat măcar o dată cum funcţionează un motor şi cum de este atât de eficient. O piatră de temelie importantă pentru succesul motoarelor cu combustie a fost pusă de Gottlieb Daimler, care s-a născut chiar în ziua de 17 martie, în urmă cu mai bine de 180 de ani. El a fost cel care a patentat primul motor fiabil cu combustie internă. A fost atât de ambiţios, încât a reuşit, în anul 1899, să producă primul Mercedes sub tutela companiei sale, „Daimler”. Restul este deja istorie.

Deşi a trecut mult timp de când Daimler a reuşit să pună în funcţiune motorul său, invenţia are încă un strident ecou, fiind utilizat continuu. Suntem dependenţi de această invenţie, fie că vrem să o recunoaştem sau nu.

Valentin Apetrei, Timişoara

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor