Articolul precedentLicuricii
  Articolul următorMesajul îi tot ieşea în cale

  Motorul vieții noastre

  Gottlieb Daimler şi motorul cu combustie internă

  Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac. (Ioan 14:15,16)

  În acelaşi fel, chiar dacă nu conştientizăm zilnic, suntem dependenţi de iubirea şi de purtarea de grijă a Creatorului. Legătura noastră cu El este motorul care ne pune în mişcare zilnic. Avem promisiunea Lui că vom fi treziţi şi binecuvântaţi zilnic şi că vom avea motorul vieţii pornit şi restaurat de Domnul nostru, de fiecare dată cu o grijă nemărginită şi cu o dragoste deplină.

  De fiecare dată când urci în maşină, te gândeşti cum să ajungi cât mai repede la destinaţie. Şi e firesc ca, fie că e vorba de un taxi, de propria maşină, de camionul care aduce fructe sau de un alt mijloc de transport, acestea să folosească un motor care le pune în mişcare. Un motor pe bază de benzină sau unul pe bază de motorină.

  Poate că te-ai întrebat măcar o dată cum funcţionează un motor şi cum de este atât de eficient. O piatră de temelie importantă pentru succesul motoarelor cu combustie a fost pusă de Gottlieb Daimler, care s-a născut chiar în ziua de 17 martie, în urmă cu mai bine de 180 de ani. El a fost cel care a patentat primul motor fiabil cu combustie internă. A fost atât de ambiţios, încât a reuşit, în anul 1899, să producă primul Mercedes sub tutela companiei sale, „Daimler”. Restul este deja istorie.

  Deşi a trecut mult timp de când Daimler a reuşit să pună în funcţiune motorul său, invenţia are încă un strident ecou, fiind utilizat continuu. Suntem dependenţi de această invenţie, fie că vrem să o recunoaştem sau nu.

  Valentin Apetrei, Timişoara

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...