Articolul precedentLicuricii
  Articolul următorMesajul îi tot ieşea în cale

  Motorul vieții noastre

  Gottlieb Daimler şi motorul cu combustie internă

  Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac. (Ioan 14:15,16)

  În acelaşi fel, chiar dacă nu conştientizăm zilnic, suntem dependenţi de iubirea şi de purtarea de grijă a Creatorului. Legătura noastră cu El este motorul care ne pune în mişcare zilnic. Avem promisiunea Lui că vom fi treziţi şi binecuvântaţi zilnic şi că vom avea motorul vieţii pornit şi restaurat de Domnul nostru, de fiecare dată cu o grijă nemărginită şi cu o dragoste deplină.

  De fiecare dată când urci în maşină, te gândeşti cum să ajungi cât mai repede la destinaţie. Şi e firesc ca, fie că e vorba de un taxi, de propria maşină, de camionul care aduce fructe sau de un alt mijloc de transport, acestea să folosească un motor care le pune în mişcare. Un motor pe bază de benzină sau unul pe bază de motorină.

  Poate că te-ai întrebat măcar o dată cum funcţionează un motor şi cum de este atât de eficient. O piatră de temelie importantă pentru succesul motoarelor cu combustie a fost pusă de Gottlieb Daimler, care s-a născut chiar în ziua de 17 martie, în urmă cu mai bine de 180 de ani. El a fost cel care a patentat primul motor fiabil cu combustie internă. A fost atât de ambiţios, încât a reuşit, în anul 1899, să producă primul Mercedes sub tutela companiei sale, „Daimler”. Restul este deja istorie.

  Deşi a trecut mult timp de când Daimler a reuşit să pună în funcţiune motorul său, invenţia are încă un strident ecou, fiind utilizat continuu. Suntem dependenţi de această invenţie, fie că vrem să o recunoaştem sau nu.

  Valentin Apetrei, Timişoara

  Motorul vieții noastre - 2016. De fiecare dată când urci în maşină, te gândeşti cum să ajungi cât mai repede la destinaţie. Şi e firesc ca, fie că e vorba de un taxi, de propria maşină, de camionul care aduce fructe sau de un alt mijloc de transport, acestea să folosească un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...