Articolul precedentLicuricii
  Articolul următorMesajul îi tot ieşea în cale

  Motorul vieții noastre

  Gottlieb Daimler şi motorul cu combustie internă

  Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac. (Ioan 14:15,16)

  În acelaşi fel, chiar dacă nu conştientizăm zilnic, suntem dependenţi de iubirea şi de purtarea de grijă a Creatorului. Legătura noastră cu El este motorul care ne pune în mişcare zilnic. Avem promisiunea Lui că vom fi treziţi şi binecuvântaţi zilnic şi că vom avea motorul vieţii pornit şi restaurat de Domnul nostru, de fiecare dată cu o grijă nemărginită şi cu o dragoste deplină.

  De fiecare dată când urci în maşină, te gândeşti cum să ajungi cât mai repede la destinaţie. Şi e firesc ca, fie că e vorba de un taxi, de propria maşină, de camionul care aduce fructe sau de un alt mijloc de transport, acestea să folosească un motor care le pune în mişcare. Un motor pe bază de benzină sau unul pe bază de motorină.

  Poate că te-ai întrebat măcar o dată cum funcţionează un motor şi cum de este atât de eficient. O piatră de temelie importantă pentru succesul motoarelor cu combustie a fost pusă de Gottlieb Daimler, care s-a născut chiar în ziua de 17 martie, în urmă cu mai bine de 180 de ani. El a fost cel care a patentat primul motor fiabil cu combustie internă. A fost atât de ambiţios, încât a reuşit, în anul 1899, să producă primul Mercedes sub tutela companiei sale, „Daimler”. Restul este deja istorie.

  Deşi a trecut mult timp de când Daimler a reuşit să pună în funcţiune motorul său, invenţia are încă un strident ecou, fiind utilizat continuu. Suntem dependenţi de această invenţie, fie că vrem să o recunoaştem sau nu.

  Valentin Apetrei, Timişoara

  Motorul vieții noastre - 2016. De fiecare dată când urci în maşină, te gândeşti cum să ajungi cât mai repede la destinaţie. Şi e firesc ca, fie că e vorba de un taxi, de propria maşină, de camionul care aduce fructe sau de un alt mijloc de transport, acestea să folosească un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...