Prieten sau dușman?

  Ion Barbu

  Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu nebunii o duce rău. (Proverbele 13:20)

  Opreşte-te o clipă din alergare şi priveşte în jur. Sunt într-adevăr prietenii tăi un sprijin în nevoie? Este Isus prezent în mijlocul discuţiilor şi activităţilor voastre? Te apropie ei mai mult de Dumnezeu? Te provoc să fii sincer cu tine însuţi şi să te angajezi în relaţiile de prietenie care te înalţă cu adevărat, te înnobilează şi te apropie de cer.

  Ne bucurăm că există persoane care merg alături de noi şi ne sprijină când ne clătinăm. Dar ce se întâmplă când cei care pretind a fi prietenii noştri sunt de fapt duşmani?

  Reprezentant de seamă al modernismului literar şi matematician valoros, Ion Barbu s-a născut la 18 martie 1895. Talentul său matematic s-a manifestat încă din timpul liceului, publicând remarcabile contribuţii în revista Gazeta matematică. Totodată, Ion Barbu şi-a dezvoltat şi pasiunea pentru poezie. A studiat matematica la Facultatea de Ştiinţe din Bucureşti, studiile fiindu-i întrerupte în timpul Primului Război Mondial.

  La recomandarea profesorului Gh. Tiţeica, Barbu s-a pregătit pentru un doctorat în matematică. A abandonat repede planul, deoarece viaţa lui a luat un alt curs din cauza consumului de cocaină. În 1924, pe când se aflau la Cottbus, soţia a găsit în buzunarul poetului o cutiuţă cu cocaină. Confesiunea agitată a lui Barbu a fost rememorată cu multă înţelegere de soţia acestuia: „Printr-un prieten căpătase într-o zi drogul. Luase mai întâi din curiozitate, începând să consume apoi din ce în ce mai mult, până când a fost adunat de pe străzile Germaniei şi dus la dezintoxicare.” Ion Barbu a murit la 66 de ani, în urma unei come hepatice.

  Loredana Bălmău, LTA, Craiova

  Prieten sau dușman? - 2016. Ne bucurăm că există persoane care merg alături de noi şi ne sprijină când ne clătinăm. Dar ce se întâmplă când cei care pretind a fi prietenii noştri sunt de fapt duşmani?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...