Prieten sau dușman?

  Ion Barbu

  Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu nebunii o duce rău. (Proverbele 13:20)

  Opreşte-te o clipă din alergare şi priveşte în jur. Sunt într-adevăr prietenii tăi un sprijin în nevoie? Este Isus prezent în mijlocul discuţiilor şi activităţilor voastre? Te apropie ei mai mult de Dumnezeu? Te provoc să fii sincer cu tine însuţi şi să te angajezi în relaţiile de prietenie care te înalţă cu adevărat, te înnobilează şi te apropie de cer.

  Ne bucurăm că există persoane care merg alături de noi şi ne sprijină când ne clătinăm. Dar ce se întâmplă când cei care pretind a fi prietenii noştri sunt de fapt duşmani?

  Reprezentant de seamă al modernismului literar şi matematician valoros, Ion Barbu s-a născut la 18 martie 1895. Talentul său matematic s-a manifestat încă din timpul liceului, publicând remarcabile contribuţii în revista Gazeta matematică. Totodată, Ion Barbu şi-a dezvoltat şi pasiunea pentru poezie. A studiat matematica la Facultatea de Ştiinţe din Bucureşti, studiile fiindu-i întrerupte în timpul Primului Război Mondial.

  La recomandarea profesorului Gh. Tiţeica, Barbu s-a pregătit pentru un doctorat în matematică. A abandonat repede planul, deoarece viaţa lui a luat un alt curs din cauza consumului de cocaină. În 1924, pe când se aflau la Cottbus, soţia a găsit în buzunarul poetului o cutiuţă cu cocaină. Confesiunea agitată a lui Barbu a fost rememorată cu multă înţelegere de soţia acestuia: „Printr-un prieten căpătase într-o zi drogul. Luase mai întâi din curiozitate, începând să consume apoi din ce în ce mai mult, până când a fost adunat de pe străzile Germaniei şi dus la dezintoxicare.” Ion Barbu a murit la 66 de ani, în urma unei come hepatice.

  Loredana Bălmău, LTA, Craiova

  Prieten sau dușman? - 2016. Ne bucurăm că există persoane care merg alături de noi şi ne sprijină când ne clătinăm. Dar ce se întâmplă când cei care pretind a fi prietenii noştri sunt de fapt duşmani?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...