Unde-ți va fi inima?

  David Livingstone – explorator, medic, misionar

  Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră. (Matei 6:21)

  Principiul său motivator a fost: „Nu pun niciun preţ pe ce am sau pe ce voi avea cu excepţia relaţiei pe care o am cu regatul lui Isus.” S-a jertfit pentru semeni, iar inima sa va fi în împărăţia lui Isus. Inima ta unde va fi?

  Cum a ajuns un copil născut în 1813, într-o familie scoţiană săracă, cel mai mare explorator şi misionar al Africii?

  La 10 ani era nevoit să lucreze 12 ore pe zi într-o ţesătorie. Datorită voinţei puternice a reuşit să-şi urmeze vocaţia, studiind teologia. Dar la prima sa predică, a uitat discursul pe care-l pregătise. Acest incident, precum şi atracţia către explorare şi influenţa misionarului Robert Moffat l-au orientat către studiul medicinei. Urma să devină medic misionar.

  La 28 de ani a ajuns în Africa, devenind renumit datorită expediţiilor de explorare pe cursul râului Zambezi şi în „inima” Africii. Descoperirile lui au fost uimitoare: cascada Victoria, lacul Tanganyika, zone cu cascade, de o inimaginabilă bogăţie naturală, cu vegetaţie şi faună exotică care-i tăiau respiraţia. A fost scandalizat însă de comerţul cu sclavi, numind Africa „rana deschisă a lumii”. Scrisorile şi eforturile sale misionare au ajutat mişcarea de eradicare a sclaviei.

  La 60 de ani, slăbit de epuizare şi dizenterie, cu planuri încă neterminate, a fost găsit mort, pe genunchi, în coliba sa din Africa. Inima i-a fost scoasă şi îngropată în continentul negru, iar trupul, transportat în Anglia, funerariile sale fiind de amploarea celor ale prinţesei Diana.

  Mihai Bratu, ITA, Cernica

  Unde-ți va fi inima? - 2016. Cum a ajuns un copil născut în 1813, într-o familie scoţiană săracă, cel mai mare explorator şi misionar al Africii?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...