Unde-ți va fi inima?

  David Livingstone – explorator, medic, misionar

  Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră. (Matei 6:21)

  Principiul său motivator a fost: „Nu pun niciun preţ pe ce am sau pe ce voi avea cu excepţia relaţiei pe care o am cu regatul lui Isus.” S-a jertfit pentru semeni, iar inima sa va fi în împărăţia lui Isus. Inima ta unde va fi?

  Cum a ajuns un copil născut în 1813, într-o familie scoţiană săracă, cel mai mare explorator şi misionar al Africii?

  La 10 ani era nevoit să lucreze 12 ore pe zi într-o ţesătorie. Datorită voinţei puternice a reuşit să-şi urmeze vocaţia, studiind teologia. Dar la prima sa predică, a uitat discursul pe care-l pregătise. Acest incident, precum şi atracţia către explorare şi influenţa misionarului Robert Moffat l-au orientat către studiul medicinei. Urma să devină medic misionar.

  La 28 de ani a ajuns în Africa, devenind renumit datorită expediţiilor de explorare pe cursul râului Zambezi şi în „inima” Africii. Descoperirile lui au fost uimitoare: cascada Victoria, lacul Tanganyika, zone cu cascade, de o inimaginabilă bogăţie naturală, cu vegetaţie şi faună exotică care-i tăiau respiraţia. A fost scandalizat însă de comerţul cu sclavi, numind Africa „rana deschisă a lumii”. Scrisorile şi eforturile sale misionare au ajutat mişcarea de eradicare a sclaviei.

  La 60 de ani, slăbit de epuizare şi dizenterie, cu planuri încă neterminate, a fost găsit mort, pe genunchi, în coliba sa din Africa. Inima i-a fost scoasă şi îngropată în continentul negru, iar trupul, transportat în Anglia, funerariile sale fiind de amploarea celor ale prinţesei Diana.

  Mihai Bratu, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...