Articolul precedentPrietenie
  Articolul următorCăutarea lui Dumnezeu

  Liberi în Domnul

  Abolirea sclaviei în China

  Purtaţi-vă ca nişte oameni slobozi, fără să faceţi din slobozenia aceasta o haină a răutăţii, ci ca nişte robi ai lui Dumnezeu. (1 Petru 2:16)

  V-aţi gândit vreodată cum ar fi să trăim încă în vechime? În vremurile când poporul Israel se afla sub conducerea egiptenilor, iar sclavia era un lucru obişnuit? Cât de mult ne-am fi dorit atunci să fim eliberaţi de sub puterea stăpânirii şi să fim slobozi? Cât de mulţumitori am fi fost pentru libertate şi cât de conştienţi am fi fost de adevărata ei valoare?

  Astăzi, 20 martie, se celebrează peste o sută de ani de la abolirea sclaviei în China. Această formă de dependenţă a apărut încă de când omul a realizat că poate obliga o altă fiinţă umană să lucreze pentru el, folosind forţa brută, intimidarea. Astfel, între secolele al XII-lea î.Hr. şi al XX-lea d.Hr., în China a existat o lungă tradiţie a sclaviei. Mai mult de 5% din populaţia ţării a fost înrobită şi obligată să lucreze în folosul altora.

  Mă întreb cât de mult doreau oamenii aceia subjugaţi eliberarea? Cât de des se gândeau la momentul dezrobirii, când vor putea privi totul cu ochii libertăţii? Şi, mai presus de toate, ce au simţit când hainele tocite de lovituri, ude de lacrimi şi murdare de sânge au fost înlocuite cu haine curate, noi, de oameni liberi?

  Vă invit să-l mulţumim Tatălui nostru pentru privilegiul de a trăi în-tr-o ţară liberă, pentru că ne-a eliberat de sub puterea păcatului şi că va veni pe nori şi ne va schimba hainele mânjite cu unele albe şi fără pată. Vom spune şi noi ca Napoleon Bonaparte: „Nimic nu este mai dificil, şi totuşi mai preţios, decât să fii liber să decizi.” Să ne eliberăm de orice răutate, grijă, neajuns şi să ne aşteptăm Tatăl cu speranţă şi bucurie. De astăzi, să exersăm libertatea în Dumnezeu.

  Iolanda Kristof, Lugoj (Timiş)

  Liberi în Domnul - 2016. Astăzi, 20 martie, se celebrează peste o sută de ani de la abolirea sclaviei în China. Această formă de dependenţă a apărut încă de când omul a realizat că poate obliga o altă fiinţă umană să lucreze pentru el, folosind...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...