Articolul precedentPrietenie
  Articolul următorCăutarea lui Dumnezeu

  Liberi în Domnul

  Abolirea sclaviei în China

  Purtaţi-vă ca nişte oameni slobozi, fără să faceţi din slobozenia aceasta o haină a răutăţii, ci ca nişte robi ai lui Dumnezeu. (1 Petru 2:16)

  V-aţi gândit vreodată cum ar fi să trăim încă în vechime? În vremurile când poporul Israel se afla sub conducerea egiptenilor, iar sclavia era un lucru obişnuit? Cât de mult ne-am fi dorit atunci să fim eliberaţi de sub puterea stăpânirii şi să fim slobozi? Cât de mulţumitori am fi fost pentru libertate şi cât de conştienţi am fi fost de adevărata ei valoare?

  Astăzi, 20 martie, se celebrează peste o sută de ani de la abolirea sclaviei în China. Această formă de dependenţă a apărut încă de când omul a realizat că poate obliga o altă fiinţă umană să lucreze pentru el, folosind forţa brută, intimidarea. Astfel, între secolele al XII-lea î.Hr. şi al XX-lea d.Hr., în China a existat o lungă tradiţie a sclaviei. Mai mult de 5% din populaţia ţării a fost înrobită şi obligată să lucreze în folosul altora.

  Mă întreb cât de mult doreau oamenii aceia subjugaţi eliberarea? Cât de des se gândeau la momentul dezrobirii, când vor putea privi totul cu ochii libertăţii? Şi, mai presus de toate, ce au simţit când hainele tocite de lovituri, ude de lacrimi şi murdare de sânge au fost înlocuite cu haine curate, noi, de oameni liberi?

  Vă invit să-l mulţumim Tatălui nostru pentru privilegiul de a trăi în-tr-o ţară liberă, pentru că ne-a eliberat de sub puterea păcatului şi că va veni pe nori şi ne va schimba hainele mânjite cu unele albe şi fără pată. Vom spune şi noi ca Napoleon Bonaparte: „Nimic nu este mai dificil, şi totuşi mai preţios, decât să fii liber să decizi.” Să ne eliberăm de orice răutate, grijă, neajuns şi să ne aşteptăm Tatăl cu speranţă şi bucurie. De astăzi, să exersăm libertatea în Dumnezeu.

  Iolanda Kristof, Lugoj (Timiş)

  Liberi în Domnul - 2016. Astăzi, 20 martie, se celebrează peste o sută de ani de la abolirea sclaviei în China. Această formă de dependenţă a apărut încă de când omul a realizat că poate obliga o altă fiinţă umană să lucreze pentru el, folosind...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...