Articolul precedentEl vede, aude şi îi pasă
  Articolul următorUn exemplu de pocăință

  Muzica lui Dumnezeu

  Johann Sebastian Bach – compozitor

  Lăudaţi pe Domnul! Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui în adunarea credincioşilor Lui! (Psalmii 149:1)

  Fiecare am primit un talant de la Dumnezeu. Depinde de noi dacă îl vom folosi spre lauda Sa. îmi doresc să apreciem darul primit şi să ne rugăm pentru utilizarea lui corectă. Şi tu poţi s-o faci!

  J. S. Bach s-a născut pe data de 21 martie 1685, la Eisenach, unde familia sa a fost cunoscută prin numărul mare de muzicieni pe care i-a avut. După ce a rămas orfan la zece ani, a fost luat de fratele mai mare, J. Christoph, elev al renumitului organist Johann Pachelbel, şi instruit în domeniul muzicii, al clavecinului şi al compoziţiei. Încorsetarea în reguli severe i-a servit la obţinerea unei virtuozităţi de scriitură polifonică atât de necesară artistului în mânuirea cu lejeritate a mijloacelor de exprimare.

  Ca slujitor al bisericii, muzica sa a fost intim legată de serviciile religioase, numeroase pagini fiind mărturii ale profundei sale evlavii. Deşi a crezut neştirbit în fericirea vieţii veşnice, în creaţia sa nu a redat omul împăcat, care aşteaptă cu seninătate viaţa eternă, ci omul cu toate îndoielile sale, cu nesfârşitele sale ispite şi căderi. În antiteză, a creat imagini luminoase şi înălţătoare, ancorate în neclintita credinţă în prezenţa divină în viaţa omului.

  Fire echilibrată şi modestă, Bach şi-a dedicat creaţia preamăririi lui Dumnezeu şi înălţării spirituale a omului. Bach îşi începea fiecare lucrare cu rugăciunea: „Isuse, ajută-mă!” şi o sfârşea cu inscripţia: „Numai pentru slava lui Dumnezeu”.

  Victoria Cioacă, Câmpulung Muscel

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...