Articolul precedentEl vede, aude şi îi pasă
  Articolul următorUn exemplu de pocăință

  Muzica lui Dumnezeu

  Johann Sebastian Bach – compozitor

  Lăudaţi pe Domnul! Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui în adunarea credincioşilor Lui! (Psalmii 149:1)

  Fiecare am primit un talant de la Dumnezeu. Depinde de noi dacă îl vom folosi spre lauda Sa. îmi doresc să apreciem darul primit şi să ne rugăm pentru utilizarea lui corectă. Şi tu poţi s-o faci!

  J. S. Bach s-a născut pe data de 21 martie 1685, la Eisenach, unde familia sa a fost cunoscută prin numărul mare de muzicieni pe care i-a avut. După ce a rămas orfan la zece ani, a fost luat de fratele mai mare, J. Christoph, elev al renumitului organist Johann Pachelbel, şi instruit în domeniul muzicii, al clavecinului şi al compoziţiei. Încorsetarea în reguli severe i-a servit la obţinerea unei virtuozităţi de scriitură polifonică atât de necesară artistului în mânuirea cu lejeritate a mijloacelor de exprimare.

  Ca slujitor al bisericii, muzica sa a fost intim legată de serviciile religioase, numeroase pagini fiind mărturii ale profundei sale evlavii. Deşi a crezut neştirbit în fericirea vieţii veşnice, în creaţia sa nu a redat omul împăcat, care aşteaptă cu seninătate viaţa eternă, ci omul cu toate îndoielile sale, cu nesfârşitele sale ispite şi căderi. În antiteză, a creat imagini luminoase şi înălţătoare, ancorate în neclintita credinţă în prezenţa divină în viaţa omului.

  Fire echilibrată şi modestă, Bach şi-a dedicat creaţia preamăririi lui Dumnezeu şi înălţării spirituale a omului. Bach îşi începea fiecare lucrare cu rugăciunea: „Isuse, ajută-mă!” şi o sfârşea cu inscripţia: „Numai pentru slava lui Dumnezeu”.

  Victoria Cioacă, Câmpulung Muscel

  Muzica lui Dumnezeu - 2016. J. S. Bach s-a născut pe data de 21 martie 1685, la Eisenach, unde familia sa a fost cunoscută prin numărul mare de muzicieni pe care i-a avut. După ce a rămas orfan la zece ani, a fost luat de fratele mai mare, J. Christoph, elev al...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...