Planurile Lui să fie și planurile tale

  Tora Vasilescu – artistă

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Sunt sigură că ai avut încercări sau răni sufleteşti peste care ţi-ai imaginat că nu o să poţi trece. Sunt însă lucruri şi situaţii care ne ajută şi ne pregătesc pentru viitor. Planurile noastre, de multe ori, nu corespund cu cele ale Creatorului. El ne vrea binele şi de aceea le schimbă în favoarea noastră. Dacă ne facem bine treaba în prezent, dacă scopul nostru este să fim doar călători pe acest pământ şi dorim să moştenim cerul, Dumnezeu ne devine Prieten, Protector şi Călăuzitor. Şi încă ceva: Fii o binecuvântare pentru alţii şi vei fi binecuvântat!

  Pe 22 martie, s-a născut Tora Vasilescu. Deşi a picat de două ori examenul de admitere la facultate, fiind o fire foarte muncitoare şi sârguincioasă, s-a prezentat la un casting la Satu Mare şi a fost acceptată. Timp de cinci ani, a jucat doar în roluri principale alături de profesionişti. Ulterior, a intrat la facultate şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

  Tora a reuşit să ajungă atât de departe şi apreciată datorită perseverenţei sale. Şi-a pus mereu ţinte înalte şi nimic nu a împiedicat-o să le atingă. Nu a fost un copil răsfăţat, pentru că nici împrejurările nu au fost prea prietenoase. Mama ei a avut cinci sori si alţi trei copii, iar ea a fost nevoită să locuiască la bunici. În copilărie, a muncit din greu în gospodărie, dar, în acelaşi timp, a învăţat şi a visat cu ochii deschişi la ceea ce voia să devină. „Câteodată mi-e milă de mine. Ce copilărie am avut!” le spunea Tora apropiaţilor. Credeţi că s-a gândit mereu la asta? Bineînţeles că nu! A lăsat trecutul în urmă, orientându-se să valorifice prezentul la maximum. Şi a reuşit.

  Ada Checheriţă, ITA, Cernica

  Planurile Lui să fie și planurile tale - 2016. Pe 22 martie, s-a născut Tora Vasilescu. Deşi a picat de două ori examenul de admitere la facultate, fiind o fire foarte muncitoare şi sârguincioasă, s-a prezentat la un casting la Satu Mare şi a fost acceptată. Timp de cinci ani, a jucat doar în roluri principale alături de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...