Planurile Lui să fie și planurile tale

  Tora Vasilescu – artistă

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Sunt sigură că ai avut încercări sau răni sufleteşti peste care ţi-ai imaginat că nu o să poţi trece. Sunt însă lucruri şi situaţii care ne ajută şi ne pregătesc pentru viitor. Planurile noastre, de multe ori, nu corespund cu cele ale Creatorului. El ne vrea binele şi de aceea le schimbă în favoarea noastră. Dacă ne facem bine treaba în prezent, dacă scopul nostru este să fim doar călători pe acest pământ şi dorim să moştenim cerul, Dumnezeu ne devine Prieten, Protector şi Călăuzitor. Şi încă ceva: Fii o binecuvântare pentru alţii şi vei fi binecuvântat!

  Pe 22 martie, s-a născut Tora Vasilescu. Deşi a picat de două ori examenul de admitere la facultate, fiind o fire foarte muncitoare şi sârguincioasă, s-a prezentat la un casting la Satu Mare şi a fost acceptată. Timp de cinci ani, a jucat doar în roluri principale alături de profesionişti. Ulterior, a intrat la facultate şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

  Tora a reuşit să ajungă atât de departe şi apreciată datorită perseverenţei sale. Şi-a pus mereu ţinte înalte şi nimic nu a împiedicat-o să le atingă. Nu a fost un copil răsfăţat, pentru că nici împrejurările nu au fost prea prietenoase. Mama ei a avut cinci sori si alţi trei copii, iar ea a fost nevoită să locuiască la bunici. În copilărie, a muncit din greu în gospodărie, dar, în acelaşi timp, a învăţat şi a visat cu ochii deschişi la ceea ce voia să devină. „Câteodată mi-e milă de mine. Ce copilărie am avut!” le spunea Tora apropiaţilor. Credeţi că s-a gândit mereu la asta? Bineînţeles că nu! A lăsat trecutul în urmă, orientându-se să valorifice prezentul la maximum. Şi a reuşit.

  Ada Checheriţă, ITA, Cernica

  Planurile Lui să fie și planurile tale - 2016. Pe 22 martie, s-a născut Tora Vasilescu. Deşi a picat de două ori examenul de admitere la facultate, fiind o fire foarte muncitoare şi sârguincioasă, s-a prezentat la un casting la Satu Mare şi a fost acceptată. Timp de cinci ani, a jucat doar în roluri principale alături de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...