Articolul precedentIertarea
  Articolul următorDe ce nu e bună amânarea?

  De la suferință la biruință

  Richard Wurmbrand – predicator şi autor creştin

  Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. (Iacov 1:2,3)

  Credinţa nu este uşoară dacă te uiţi la piedici şi dacă îţi îndrepţi atenţia asupra necazurilor. Dar, dacă priveşti la Cel de sus, lucrurile nu mai par atât de complicate. Nu uita astăzi să priveşti spre Cel care i-a ajutat pe cei ce au parcurs deja calea credinţei.

  Richard Wurmbrand s-a născut în 1909 şi a murit la vârsta de 92 de ani. S-a convertit la creştinism la vârsta de 27 de ani, printr-o experienţă dramatică şi profundă. Începând de atunci, Richard a decis să-si trăiască viata doar după Cuvântul lui Dumnezeu. Din cauza râvnei lui pentru adevăr a suferit 14 ani în temniţele comuniste din România.

  În 1965, a fost nevoit să părăsească ţara şi s-a stabilit în Statele Unite, unde a depus mărturie despre situaţia dramatică din România, demonstrându-şi spusele cu propriile cicatrice.

  Şi-a dedicat viaţa răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu şi ajutorării creştinilor persecutaţi. Deşi a fost hirotonit în Biserica Luterană, a slujit deopotrivă în toate bisericile şi confesiunile unde a fost invitat.

  Richard Wurmbrand a fost un monument de răbdare şi iubire ridicat de Dumnezeu. El a demonstrat, alături de alţii, că Biblia este adevărată. La fel ca apostolul Pavel, care s-a aflat în circumstanţe similare – temniţă şi batjocură -, Richard a reuşit să se înalţe dincolo de necazuri şi să trăiască după îndemnurile Bibliei.

  David-Tiberiu Iordan, ITA, Cernica

  De la suferință la biruință - 2016. Richard Wurmbrand s-a născut în 1909 şi a murit la vârsta de 92 de ani. S-a convertit la creştinism la vârsta de 27 de ani, printr-o experienţă dramatică şi profundă. Începând de atunci, Richard a decis să-si trăiască viata doar după Cuvântul lui Dumnezeu. Din cauza râvnei lui pentru adevăr a suferit...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...