De la suferință la biruință

Richard Wurmbrand – predicator şi autor creştin

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. (Iacov 1:2,3)

Credinţa nu este uşoară dacă te uiţi la piedici şi dacă îţi îndrepţi atenţia asupra necazurilor. Dar, dacă priveşti la Cel de sus, lucrurile nu mai par atât de complicate. Nu uita astăzi să priveşti spre Cel care i-a ajutat pe cei ce au parcurs deja calea credinţei.

Richard Wurmbrand s-a născut în 1909 şi a murit la vârsta de 92 de ani. S-a convertit la creştinism la vârsta de 27 de ani, printr-o experienţă dramatică şi profundă. Începând de atunci, Richard a decis să-si trăiască viata doar după Cuvântul lui Dumnezeu. Din cauza râvnei lui pentru adevăr a suferit 14 ani în temniţele comuniste din România.

În 1965, a fost nevoit să părăsească ţara şi s-a stabilit în Statele Unite, unde a depus mărturie despre situaţia dramatică din România, demonstrându-şi spusele cu propriile cicatrice.

Şi-a dedicat viaţa răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu şi ajutorării creştinilor persecutaţi. Deşi a fost hirotonit în Biserica Luterană, a slujit deopotrivă în toate bisericile şi confesiunile unde a fost invitat.

Richard Wurmbrand a fost un monument de răbdare şi iubire ridicat de Dumnezeu. El a demonstrat, alături de alţii, că Biblia este adevărată. La fel ca apostolul Pavel, care s-a aflat în circumstanţe similare – temniţă şi batjocură -, Richard a reuşit să se înalţe dincolo de necazuri şi să trăiască după îndemnurile Bibliei.

David-Tiberiu Iordan, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor