Articolul precedentPuterea voinței
  Articolul următorÎncercări care ne apropie de Dumnezeu

  Determinarea unei scriitoare

  Ana Blandiana

  Şi vei fi o binecuvântare. (Geneva 12:2)

  Dar ce se poate spune despre mine sau despre tine? Suntem noi o binecuvântare în fiecare zi, în ciuda provocărilor cărora trebuie să le facem faţă? De la această distinsă doamnă avem de învăţat lecţia curajului de a înfrunta orice problemă, oricât de mare ar părea. Să Îl rugăm pe Dumnezeu astăzi ca şi existenţa noastră să fie o binecuvântare pentru cei din jur.

  Fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată în viaţă dacă este sau nu o binecuvântare pentru cei din jur. Cu siguranţă, viaţa poetei Ana Blandiana (n. 25 martie 1942) a fost o binecuvântare.

  Înainte de Revoluţia din 1989, faimoasa disidentă şi apărătoare a drepturilor omului a avut curajul să îl înfrunte pe dictatorul Nicolae Ceauşescu prin declaraţii publice în interviuri.

  După 1989, Ana Blandiana s-a implicat în viaţa civică prin acţiuni în cadrul Alianţei Civice. În prezent, conduce proiectul „Memorialul de la Sighet”, dedicat studierii crimelor comunismului şi un centru de cercetare pe tema fenomenului totalitar.

  Ca fiică a preotului Gheorghe Coman, care în perioada comunismului a fost arestat ca „duşman al poporului” Ana Blandiana a trebuit să aştepte patru ani până când autorităţile comuniste i-au permis înscrierea la facultate.

  Datorită determinării sale, aceasta şi-a depăşit condiţia, schimbându-şi numele în Ana Blandiana, pentru a se feri de şicanele regimului. Şi-a trăit viaţa luptând pentru liberate şi a devenit o scriitoare faimoasă. A fost fondatoare şi preşedintă a Academiei Civice, este membră a Academiei Mondiale de Poezie şi câştigătoare a numeroase premii literare.

  Isabela Pomană, LTA, Craiova

  Determinarea unei scriitoare - 2016. Fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată în viaţă dacă este sau nu o binecuvântare pentru cei din jur. Cu siguranţă, viaţa poetei Ana Blandiana (n. 25 martie 1942) a fost o
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...