Articolul precedentPuterea voinței
  Articolul următorÎncercări care ne apropie de Dumnezeu

  Determinarea unei scriitoare

  Ana Blandiana

  Şi vei fi o binecuvântare. (Geneva 12:2)

  Dar ce se poate spune despre mine sau despre tine? Suntem noi o binecuvântare în fiecare zi, în ciuda provocărilor cărora trebuie să le facem faţă? De la această distinsă doamnă avem de învăţat lecţia curajului de a înfrunta orice problemă, oricât de mare ar părea. Să Îl rugăm pe Dumnezeu astăzi ca şi existenţa noastră să fie o binecuvântare pentru cei din jur.

  Fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată în viaţă dacă este sau nu o binecuvântare pentru cei din jur. Cu siguranţă, viaţa poetei Ana Blandiana (n. 25 martie 1942) a fost o binecuvântare.

  Înainte de Revoluţia din 1989, faimoasa disidentă şi apărătoare a drepturilor omului a avut curajul să îl înfrunte pe dictatorul Nicolae Ceauşescu prin declaraţii publice în interviuri.

  După 1989, Ana Blandiana s-a implicat în viaţa civică prin acţiuni în cadrul Alianţei Civice. În prezent, conduce proiectul „Memorialul de la Sighet”, dedicat studierii crimelor comunismului şi un centru de cercetare pe tema fenomenului totalitar.

  Ca fiică a preotului Gheorghe Coman, care în perioada comunismului a fost arestat ca „duşman al poporului” Ana Blandiana a trebuit să aştepte patru ani până când autorităţile comuniste i-au permis înscrierea la facultate.

  Datorită determinării sale, aceasta şi-a depăşit condiţia, schimbându-şi numele în Ana Blandiana, pentru a se feri de şicanele regimului. Şi-a trăit viaţa luptând pentru liberate şi a devenit o scriitoare faimoasă. A fost fondatoare şi preşedintă a Academiei Civice, este membră a Academiei Mondiale de Poezie şi câştigătoare a numeroase premii literare.

  Isabela Pomană, LTA, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...