Articolul precedentPuterea voinței
  Articolul următorÎncercări care ne apropie de Dumnezeu

  Determinarea unei scriitoare

  Ana Blandiana

  Şi vei fi o binecuvântare. (Geneva 12:2)

  Dar ce se poate spune despre mine sau despre tine? Suntem noi o binecuvântare în fiecare zi, în ciuda provocărilor cărora trebuie să le facem faţă? De la această distinsă doamnă avem de învăţat lecţia curajului de a înfrunta orice problemă, oricât de mare ar părea. Să Îl rugăm pe Dumnezeu astăzi ca şi existenţa noastră să fie o binecuvântare pentru cei din jur.

  Fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată în viaţă dacă este sau nu o binecuvântare pentru cei din jur. Cu siguranţă, viaţa poetei Ana Blandiana (n. 25 martie 1942) a fost o binecuvântare.

  Înainte de Revoluţia din 1989, faimoasa disidentă şi apărătoare a drepturilor omului a avut curajul să îl înfrunte pe dictatorul Nicolae Ceauşescu prin declaraţii publice în interviuri.

  După 1989, Ana Blandiana s-a implicat în viaţa civică prin acţiuni în cadrul Alianţei Civice. În prezent, conduce proiectul „Memorialul de la Sighet”, dedicat studierii crimelor comunismului şi un centru de cercetare pe tema fenomenului totalitar.

  Ca fiică a preotului Gheorghe Coman, care în perioada comunismului a fost arestat ca „duşman al poporului” Ana Blandiana a trebuit să aştepte patru ani până când autorităţile comuniste i-au permis înscrierea la facultate.

  Datorită determinării sale, aceasta şi-a depăşit condiţia, schimbându-şi numele în Ana Blandiana, pentru a se feri de şicanele regimului. Şi-a trăit viaţa luptând pentru liberate şi a devenit o scriitoare faimoasă. A fost fondatoare şi preşedintă a Academiei Civice, este membră a Academiei Mondiale de Poezie şi câştigătoare a numeroase premii literare.

  Isabela Pomană, LTA, Craiova

  Determinarea unei scriitoare - 2016. Fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată în viaţă dacă este sau nu o binecuvântare pentru cei din jur. Cu siguranţă, viaţa poetei Ana Blandiana (n. 25 martie 1942) a fost o
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...