Articolul precedentSfinţiţi Sabatele Mele!
  Articolul următorNașterea din nou

  Sensul vieții

  Viktor Frankl – fondatorul logoterapiei

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Poate că rutina zilelor ţi-a făcut neclar scopul vieţii. Scopul este ceea ce face diferenţa dintre oamenii puternici şi oamenii slabi. „Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea” (Proverbele 24:10). Tu ce scop ai pentru ziua de azi? Dar pentru viaţa ta? în ziua necazului vei avea un viitor la care să te gândeşti?

  În 1942, Viktor Frankl, evreu de origine austriacă, doctor în neurologie şi fiziologie, a fost deportat în lagărele de concentrare naziste. Experienţa sa a influenţat ulterior mulţi oameni, datorită autobiografiei sale „Omul în căutarea sensului vieţii”, Frankl fiind supranumit și „omul sensului vieții”. Providenţa și dorinţa de a trăi l-au ajutat să supravieţuiască celor patru lagăre în care a fost. Spre deosebire de el, unii deţinuţi refuzau să se mai scoale dimineaţa şi să îşi ancoreze viaţa de vreun scop.

  Frankl a făcut faţă acestei experienţe crunte deoarece, chiar la intrarea în lagar, a primit prin hainele ponosite ale unui fost deţinut făgăduinţa care afirmă unicitatea lui Dumnezeu, şi anume textul din Deuteronomul 6:4. A avut momente dese când contempla clipele frumoase petrecute alături de soţie şi de familie şi spera să le retrăiască curând. Şi-a hrănit astfel dorinţa de a trăi zi după zi.

  El este fondatorul logoterapiei, o teorie ce se ocupă cu dezvoltarea puterii necesare de a învinge vicisitudinile vieţii, oferindu-i omului un scop. Teoria a fost aplicată ulterior pacienţilor săi, iar faptul că el a trăit pe propria piele acest adevăr l-a ajutat să fie un psihoterapeut influent.

  David Ciolacu, Craiova

  Sensul vieții - 2016. În 1942, Viktor Frankl, evreu de origine austriacă, doctor în neurologie şi fiziologie, a fost deportat în lagărele de concentrare naziste. Experienţa sa a influenţat ulterior mulţi oameni, datorită autobiografiei sale „Omul în căutarea sensului vieţii”, Frankl fiind supranumit și...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...