A murit ca alții să trăiască

  Wilhelm Roentgen – fizician german

  Oare nu vă gândiţi că este în folosul vostru să moară un singur om pentru norod şi să nu piară tot neamul? (Ioan 11:50)

  Nu trebuie să fim dotaţi cu un IQ de geniu pentru a descoperi lucruri noi sau pentru a lăsa o lecţie de viaţă în urma noastră. Tot ceea ce contează este să perseverăm în acţiunile noastre şi să ne încredem în Cel Preaînalt. Eşecul repetat este una dintre treptele sigure spre succes atunci când nu renunţăm la visul nostru. „Ori de câte ori vă aflaţi de partea majorităţii, este timpul pentru a vă opri şi a reflecta.” (Mark Twain)

  Puţini sunt oamenii care sunt dispuşi să-şi sacrifice viaţa în folosul altora. Însă unii dintre aceia care au făcut lucrul acesta au lăsat în urma lor descoperiri şi realizări care schimbă şi salvează vieţi omeneşti chiar şi astăzi.

  Wilhelm Roentgen s-a născut pe 27 martie 1845 în Lennep, Germania. În 1862, s-a înscris la Şcoala Tehnică din Utrecht, iar în 1865 a devenit student al universităţii de acolo, dar nu a obţinut creditele necesare pentru a fi promovat. În 1865, a plecat la Zurich şi, datorită sistemului elveţian, s-a înscris la Institutul Politehnic, unde a studiat cu fizicieni celebri ai timpului său, precum Kundt sau Clausius. După terminarea cursurilor şi obţinerea doctoratului. Roentgen a predat la diferite universităţi din Germania. În 1895, a descoperit razele X, iar în 1901 a primit Premiul Nobel pentru cercetările sale revoluţionare. În 1923, a murit bolnav de cancer intestinal, ca urmare a experimentelor cu raze X.

  Descoperirea razelor X a însemnat o adevărată revoluţie, în special pentru medicină şi cercetarea biologică. Razele care poartă numele lui Roentgen sunt folosite astăzi în mod curent în diagnosticarea şi tratarea diferitelor afecţiuni ale omului.

  Luminiţa Marcu, LTA, Craiova

  A murit ca alții să trăiască - 2016. Puţini sunt oamenii care sunt dispuşi să-şi sacrifice viaţa în folosul altora. Însă unii dintre aceia care au făcut lucrul acesta au lăsat în urma lor descoperiri şi realizări care schimbă şi salvează vieţi omeneşti chiar şi astăzi.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...