Dor de casă

  Serghei Rahmaninov – pianist şi compozitor

  Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu. (Psalmii 42;1,2)

  Şi noi suntem străini pe acest pământ… Există un gol în sufletul nostru fiindcă ne este dor de casă. însă, aşa cum spunea Dwight Moody, „cerul este la doar câteva cuvinte depărtare”. Atunci când simţi că grijile, tristeţile şi problemele te copleşesc, înalţă-ţi gândurile spre cer şi vei avea parte de o pregustare a momentelor pe care le vei petrece timp de o veşnicie acasă.

  „Omul care nu zâmbea niciodată” Serghei Rahmaninov s-a născut pe data de 1 aprilie 1873 în localitatea Oneg (Rusia). Dacă pentru contemporanii săi, Rahmaninov a fost „pianistul secolului” pentru noi, el este autorul unora dintre cele mai frumoase pagini de concert dedicate pianului, instrumentul care i-a adus o faimă mondială.

  După Revoluţia Bolşevică din 1917, Rahmaninov a fost nevoit să părăsească Rusia, America devenind căminul său pentru tot restul vieţii. Deşi a avut o bogată activitate concertistică, el s-a simţit în permanenţă un exilat, un străin. Rusia lipsindu-i profund. Faptul acesta a avut un efect devastator asupra puterii sale creatoare, lucrările compuse în SUA fiind puţine la număr.

  Spre sfârşitul vieţii, melancolia şi dorul după meleagurile natale au devenit aproape insuportabile, astfel încât, într-un ultim gest disperat, Rahmaninov a comandat, contra unei sume enorme, un pui de mesteacăn din Rusia, care a fost plantat în curtea reşedinţei sale. Şi-a dorit foarte mult să fie înmormântat la rădăcina acestui copac „de acasă”. Trist, mai însingurat ca niciodată (fiind, paradoxal, o celebritate), compozitorul a murit în data de 28 martie 1943.

  Luana Bărbuceanu, Craiova

  Dor de casă - 2016. „Omul care nu zâmbea niciodată” Serghei Rahmaninov s-a născut pe data de 1 aprilie 1873 în localitatea Oneg (Rusia). Dacă pentru contemporanii săi, Rahmaninov a fost „pianistul secolului” pentru noi, el este autorul unora dintre cele mai frumoase pagini de concert dedicate pianului, instrumentul care i-a adus o
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...