Articolul precedentHar de la Mântuitorul
  Articolul următorMinuni ale harului

  Implică-te!

  Interzicerea fumatului în locurile publice

  Ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? (Iacov 2:14)

  Mesajul meu? Implică-te în lumea în care trăieşti! Tabagismul este principala cauză evitabilă de morbiditate şi mortalitate din lume. Fii un exemplu chiar tu şi informează-i şi pe alţii. Implică-te în campanii, vorbeşte cu oamenii, arată-le că îţi pasă. Acţionează! Roagă-te şi ocaziile vor apărea negreşit. Chiar dacă ţi se pare că nu poţi face o diferenţă mare în jurul tău, prin gesturi aparent nesemnificative şi prin poziţia ta fermă poţi schimba atitudini şi declanşa avalanşe. Isus însuşi a fost proactiv.

  Data de 29 martie 2004 este cea în care Irlanda a devenit prima ţară din lume care a interzis fumatul în locurile publice, precum baruri, restaurante, mijloace de transport, locuri de muncă. Nimeni nu pune la îndoială consecinţele atât de nefaste ale ţigării asupra plămânului, cordului, vaselor de sânge, etc. Fumatul duce la agravarea multor boli preexistente sau acţionează ca trăgaci pentru altele. Este o otravă care te omoară încet.

  Spre deosebire de trecut, când unii credeau că fumatul este inofensiv, astăzi nu mai avem nicio scuză. Motivele pentru care unii aleg să fumeze sunt legate de plăcere, anturaj, supărări şi, în final, fumatul devine o adicţie. De aceea, sunt necesare acţiuni de atenţionare a populaţiei. Dacă cineva este suficient de iresponsabil încât să fumeze, cei din jur trebuie protejaţi. Fumatul pasiv ne afectează, pentru că suntem expuşi la iritanţi şi la peste 60 de substanţe carcinogene. Fenomenul acesta se numeşte „fumat la mâna a doua” şi este o cauză de cancer şi boli cardiovasculare. Există şi fumatul „la mâna a treia” atunci când substanţele din fum se imprimă în pereţi, covoare, canapele şi pot declanşa crize de astm.

  Denisa Popa, Bucureşti

  Implică-te! - 2016. Data de 29 martie 2004 este cea în care Irlanda a devenit prima ţară din lume care a interzis fumatul în locurile publice, precum baruri, restaurante, mijloace de transport, locuri de muncă. Nimeni nu pune la îndoială consecinţele atât de nefaste ale ţigării asupra...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...