Implică-te!

Interzicerea fumatului în locurile publice

Ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? (Iacov 2:14)

Mesajul meu? Implică-te în lumea în care trăieşti! Tabagismul este principala cauză evitabilă de morbiditate şi mortalitate din lume. Fii un exemplu chiar tu şi informează-i şi pe alţii. Implică-te în campanii, vorbeşte cu oamenii, arată-le că îţi pasă. Acţionează! Roagă-te şi ocaziile vor apărea negreşit. Chiar dacă ţi se pare că nu poţi face o diferenţă mare în jurul tău, prin gesturi aparent nesemnificative şi prin poziţia ta fermă poţi schimba atitudini şi declanşa avalanşe. Isus însuşi a fost proactiv.

Data de 29 martie 2004 este cea în care Irlanda a devenit prima ţară din lume care a interzis fumatul în locurile publice, precum baruri, restaurante, mijloace de transport, locuri de muncă. Nimeni nu pune la îndoială consecinţele atât de nefaste ale ţigării asupra plămânului, cordului, vaselor de sânge, etc. Fumatul duce la agravarea multor boli preexistente sau acţionează ca trăgaci pentru altele. Este o otravă care te omoară încet.

Spre deosebire de trecut, când unii credeau că fumatul este inofensiv, astăzi nu mai avem nicio scuză. Motivele pentru care unii aleg să fumeze sunt legate de plăcere, anturaj, supărări şi, în final, fumatul devine o adicţie. De aceea, sunt necesare acţiuni de atenţionare a populaţiei. Dacă cineva este suficient de iresponsabil încât să fumeze, cei din jur trebuie protejaţi. Fumatul pasiv ne afectează, pentru că suntem expuşi la iritanţi şi la peste 60 de substanţe carcinogene. Fenomenul acesta se numeşte „fumat la mâna a doua” şi este o cauză de cancer şi boli cardiovasculare. Există şi fumatul „la mâna a treia” atunci când substanţele din fum se imprimă în pereţi, covoare, canapele şi pot declanşa crize de astm.

Denisa Popa, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor