Articolul precedentHar de la Mântuitorul
  Articolul următorMinuni ale harului

  Implică-te!

  Interzicerea fumatului în locurile publice

  Ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? (Iacov 2:14)

  Mesajul meu? Implică-te în lumea în care trăieşti! Tabagismul este principala cauză evitabilă de morbiditate şi mortalitate din lume. Fii un exemplu chiar tu şi informează-i şi pe alţii. Implică-te în campanii, vorbeşte cu oamenii, arată-le că îţi pasă. Acţionează! Roagă-te şi ocaziile vor apărea negreşit. Chiar dacă ţi se pare că nu poţi face o diferenţă mare în jurul tău, prin gesturi aparent nesemnificative şi prin poziţia ta fermă poţi schimba atitudini şi declanşa avalanşe. Isus însuşi a fost proactiv.

  Data de 29 martie 2004 este cea în care Irlanda a devenit prima ţară din lume care a interzis fumatul în locurile publice, precum baruri, restaurante, mijloace de transport, locuri de muncă. Nimeni nu pune la îndoială consecinţele atât de nefaste ale ţigării asupra plămânului, cordului, vaselor de sânge, etc. Fumatul duce la agravarea multor boli preexistente sau acţionează ca trăgaci pentru altele. Este o otravă care te omoară încet.

  Spre deosebire de trecut, când unii credeau că fumatul este inofensiv, astăzi nu mai avem nicio scuză. Motivele pentru care unii aleg să fumeze sunt legate de plăcere, anturaj, supărări şi, în final, fumatul devine o adicţie. De aceea, sunt necesare acţiuni de atenţionare a populaţiei. Dacă cineva este suficient de iresponsabil încât să fumeze, cei din jur trebuie protejaţi. Fumatul pasiv ne afectează, pentru că suntem expuşi la iritanţi şi la peste 60 de substanţe carcinogene. Fenomenul acesta se numeşte „fumat la mâna a doua” şi este o cauză de cancer şi boli cardiovasculare. Există şi fumatul „la mâna a treia” atunci când substanţele din fum se imprimă în pereţi, covoare, canapele şi pot declanşa crize de astm.

  Denisa Popa, Bucureşti

  Implică-te! - 2016. Data de 29 martie 2004 este cea în care Irlanda a devenit prima ţară din lume care a interzis fumatul în locurile publice, precum baruri, restaurante, mijloace de transport, locuri de muncă. Nimeni nu pune la îndoială consecinţele atât de nefaste ale ţigării asupra...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...