Articolul precedentCălăuzirea divină
  Articolul următorUn exemplu de sfințire adevărată

  Fii recunoscător

  William Arthur Ward – scriitor

  Căci mânia Lui tine numai o clipă, dar îndurarea Lui tine toată viaţa; seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. (Psalmii 30:5)

  Ia-ţi câteva momente azi şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru ceea ce eşti, şi roagă-L să te ajute să fii un model valoros pentru alţii. Nu ezita să spui „mulţumesc” pentru fiecare lucru, chiar şi persoanelor pe care, poate, nu le îndrăgeşti. Numai aşa poţi dovedi că îţi ghidezi viaţa după cel mai de succes om – Omul Isus Hristos.

  Îţi mai aduci aminte de copilărie? Cu siguranţă ai avut momente când ai vrut să fii ca eroul tău preferat din desene animate sau când ai imitat anumite personalităţi de la TV. Ei bine, cu toţii cred că avem modele pe care le imităm.

  Când vine vorba de lectură, mă gândesc la celebrul autor William Arthur Ward. El este unul dintre cei mai citaţi scriitori americani datorită maximelor inspiraţionale. A scris mai mult de o sută de articole şi o mulţime de poezii care au fost publicate în reviste cunoscute, precum Science of Mind, Sunshine şi Ideals. Unul dintre citatele sale spune aşa: „Dumnezeu ţi-a dat un cadou de 86.400 de secunde astăzi. Ai folosit măcar una pentru a spune «mulţumesc»”?

  Pentru noi, creştini fiind, este absolut necesar să avem grijă ce lăsăm în urma noastră. Poate că o persoană încearcă să fie ca noi. Chiar dacă nu ne dăm seama, fiecare dintre noi este o sursă de inspiraţie pentru altcineva. Ca să le putem fi de ajutor semenilor noştri trebuie să avem în permanenţă gândirea îndreptată spre marele Model – Domnul Isus. Străduindu-ne să fim ca El, având o gândire curată, o vorbire blândă şi un caracter demn, asemenea Lui, Îl putem prezenta tuturor celor de lângă noi.

  Oana Nicoleta Peiculescu, Măldăeni (Teleorman)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...