Articolul precedentCălăuzirea divină
  Articolul următorUn exemplu de sfințire adevărată

  Fii recunoscător

  William Arthur Ward – scriitor

  Căci mânia Lui tine numai o clipă, dar îndurarea Lui tine toată viaţa; seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. (Psalmii 30:5)

  Ia-ţi câteva momente azi şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru ceea ce eşti, şi roagă-L să te ajute să fii un model valoros pentru alţii. Nu ezita să spui „mulţumesc” pentru fiecare lucru, chiar şi persoanelor pe care, poate, nu le îndrăgeşti. Numai aşa poţi dovedi că îţi ghidezi viaţa după cel mai de succes om – Omul Isus Hristos.

  Îţi mai aduci aminte de copilărie? Cu siguranţă ai avut momente când ai vrut să fii ca eroul tău preferat din desene animate sau când ai imitat anumite personalităţi de la TV. Ei bine, cu toţii cred că avem modele pe care le imităm.

  Când vine vorba de lectură, mă gândesc la celebrul autor William Arthur Ward. El este unul dintre cei mai citaţi scriitori americani datorită maximelor inspiraţionale. A scris mai mult de o sută de articole şi o mulţime de poezii care au fost publicate în reviste cunoscute, precum Science of Mind, Sunshine şi Ideals. Unul dintre citatele sale spune aşa: „Dumnezeu ţi-a dat un cadou de 86.400 de secunde astăzi. Ai folosit măcar una pentru a spune «mulţumesc»”?

  Pentru noi, creştini fiind, este absolut necesar să avem grijă ce lăsăm în urma noastră. Poate că o persoană încearcă să fie ca noi. Chiar dacă nu ne dăm seama, fiecare dintre noi este o sursă de inspiraţie pentru altcineva. Ca să le putem fi de ajutor semenilor noştri trebuie să avem în permanenţă gândirea îndreptată spre marele Model – Domnul Isus. Străduindu-ne să fim ca El, având o gândire curată, o vorbire blândă şi un caracter demn, asemenea Lui, Îl putem prezenta tuturor celor de lângă noi.

  Oana Nicoleta Peiculescu, Măldăeni (Teleorman)

  Fii recunoscător - 2016. Îţi mai aduci aminte de copilărie? Cu siguranţă ai avut momente când ai vrut să fii ca eroul tău preferat din desene animate sau când ai imitat anumite personalităţi de la TV. Ei bine, cu toţii cred că avem modele pe care le imităm.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...