Fii recunoscător

William Arthur Ward – scriitor

Căci mânia Lui tine numai o clipă, dar îndurarea Lui tine toată viaţa; seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. (Psalmii 30:5)

Ia-ţi câteva momente azi şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru ceea ce eşti, şi roagă-L să te ajute să fii un model valoros pentru alţii. Nu ezita să spui „mulţumesc” pentru fiecare lucru, chiar şi persoanelor pe care, poate, nu le îndrăgeşti. Numai aşa poţi dovedi că îţi ghidezi viaţa după cel mai de succes om – Omul Isus Hristos.

Îţi mai aduci aminte de copilărie? Cu siguranţă ai avut momente când ai vrut să fii ca eroul tău preferat din desene animate sau când ai imitat anumite personalităţi de la TV. Ei bine, cu toţii cred că avem modele pe care le imităm.

Când vine vorba de lectură, mă gândesc la celebrul autor William Arthur Ward. El este unul dintre cei mai citaţi scriitori americani datorită maximelor inspiraţionale. A scris mai mult de o sută de articole şi o mulţime de poezii care au fost publicate în reviste cunoscute, precum Science of Mind, Sunshine şi Ideals. Unul dintre citatele sale spune aşa: „Dumnezeu ţi-a dat un cadou de 86.400 de secunde astăzi. Ai folosit măcar una pentru a spune «mulţumesc»”?

Pentru noi, creştini fiind, este absolut necesar să avem grijă ce lăsăm în urma noastră. Poate că o persoană încearcă să fie ca noi. Chiar dacă nu ne dăm seama, fiecare dintre noi este o sursă de inspiraţie pentru altcineva. Ca să le putem fi de ajutor semenilor noştri trebuie să avem în permanenţă gândirea îndreptată spre marele Model – Domnul Isus. Străduindu-ne să fim ca El, având o gândire curată, o vorbire blândă şi un caracter demn, asemenea Lui, Îl putem prezenta tuturor celor de lângă noi.

Oana Nicoleta Peiculescu, Măldăeni (Teleorman)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor