Articolul precedentIdeea fundamentală a victoriei
  Articolul următorAlungat de două ori

  Să dea pământul verdeață!

  Wangari Maathai – laureată a Premiului Nobel pentru Pace

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost. (Geneza 1:11)

  Wangari Maathai a spus: „Oamenii fac lucruri mici. Asta face diferenţa. Micul meu lucru este plantarea copacilor.” Prin lupta pentru protejarea mediului, ea a fost şi este un exemplu. Şi noi putem face lucruri mici. Şi noi putem proteja natura. Suntem chemaţi de Dumnezeu să ocrotim creaţia Sa şi să lăsăm pământul „să dea verdeaţă”.

  Nu e uşor să schimbi lumea, mai ales când pleci de jos. Este nevoie de un caracter puternic, de principii înalte, de dragoste pentru oamenii din jur şi de o luptă continuă pentru adevăratele valori.

  Wangari Maathai s-a născut în 1940 într-o zonă rurală din Kenya. În 1960 a câştigat o bursă pentru a studia Ştiinţe Biologice în SUA, iar în 1971 a obţinut ridul de doctor la Universitatea din Nairobi, fiind prima femeie cu doctorat din Africa Centrală şi de Est. A predat anatomie veterinară ca profesor universitar.

  În 1977, a fondat mişcarea ecologistă „Centura Verde” cu scopul de a proteja pădurile din Kenya. Implicând în special femei, „Mama copacilor” – aşa cum a fost supranumită – a reuşit să planteze peste 25 de milioane de arbori.

  În timpul campaniei sale împotriva nedreptăţii şi corupţiei, a avut ciocniri frecvente cu autorităţile, dar, mai târziu, a fost aleasă parlamentar, iar în 2003 a fost numită ministru adjunct la Departamentul pentru Protecţia Mediului.

  Wangari a făcut înconjurul lumii, militând împotriva degradării mediului şi a sărăciei. A primit numeroase premii printre care şi Premiul Nobel pentru Pace (2004) pentru contribuţii la dezvoltarea durabilă, democraţie şi pace.

  Alexandru Ţopârlan, ITA, Cernica

  Să dea pământul verdeață! - 2016. Nu e uşor să schimbi lumea, mai ales când pleci de jos. Este nevoie de un caracter puternic, de principii înalte, de dragoste pentru oamenii din jur şi de o luptă continuă pentru adevăratele valori.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...