Articolul precedentIdeea fundamentală a victoriei
  Articolul următorAlungat de două ori

  Să dea pământul verdeață!

  Wangari Maathai – laureată a Premiului Nobel pentru Pace

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost. (Geneza 1:11)

  Wangari Maathai a spus: „Oamenii fac lucruri mici. Asta face diferenţa. Micul meu lucru este plantarea copacilor.” Prin lupta pentru protejarea mediului, ea a fost şi este un exemplu. Şi noi putem face lucruri mici. Şi noi putem proteja natura. Suntem chemaţi de Dumnezeu să ocrotim creaţia Sa şi să lăsăm pământul „să dea verdeaţă”.

  Nu e uşor să schimbi lumea, mai ales când pleci de jos. Este nevoie de un caracter puternic, de principii înalte, de dragoste pentru oamenii din jur şi de o luptă continuă pentru adevăratele valori.

  Wangari Maathai s-a născut în 1940 într-o zonă rurală din Kenya. În 1960 a câştigat o bursă pentru a studia Ştiinţe Biologice în SUA, iar în 1971 a obţinut ridul de doctor la Universitatea din Nairobi, fiind prima femeie cu doctorat din Africa Centrală şi de Est. A predat anatomie veterinară ca profesor universitar.

  În 1977, a fondat mişcarea ecologistă „Centura Verde” cu scopul de a proteja pădurile din Kenya. Implicând în special femei, „Mama copacilor” – aşa cum a fost supranumită – a reuşit să planteze peste 25 de milioane de arbori.

  În timpul campaniei sale împotriva nedreptăţii şi corupţiei, a avut ciocniri frecvente cu autorităţile, dar, mai târziu, a fost aleasă parlamentar, iar în 2003 a fost numită ministru adjunct la Departamentul pentru Protecţia Mediului.

  Wangari a făcut înconjurul lumii, militând împotriva degradării mediului şi a sărăciei. A primit numeroase premii printre care şi Premiul Nobel pentru Pace (2004) pentru contribuţii la dezvoltarea durabilă, democraţie şi pace.

  Alexandru Ţopârlan, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...