Articolul precedentIdeea fundamentală a victoriei
  Articolul următorAlungat de două ori

  Să dea pământul verdeață!

  Wangari Maathai – laureată a Premiului Nobel pentru Pace

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost. (Geneza 1:11)

  Wangari Maathai a spus: „Oamenii fac lucruri mici. Asta face diferenţa. Micul meu lucru este plantarea copacilor.” Prin lupta pentru protejarea mediului, ea a fost şi este un exemplu. Şi noi putem face lucruri mici. Şi noi putem proteja natura. Suntem chemaţi de Dumnezeu să ocrotim creaţia Sa şi să lăsăm pământul „să dea verdeaţă”.

  Nu e uşor să schimbi lumea, mai ales când pleci de jos. Este nevoie de un caracter puternic, de principii înalte, de dragoste pentru oamenii din jur şi de o luptă continuă pentru adevăratele valori.

  Wangari Maathai s-a născut în 1940 într-o zonă rurală din Kenya. În 1960 a câştigat o bursă pentru a studia Ştiinţe Biologice în SUA, iar în 1971 a obţinut ridul de doctor la Universitatea din Nairobi, fiind prima femeie cu doctorat din Africa Centrală şi de Est. A predat anatomie veterinară ca profesor universitar.

  În 1977, a fondat mişcarea ecologistă „Centura Verde” cu scopul de a proteja pădurile din Kenya. Implicând în special femei, „Mama copacilor” – aşa cum a fost supranumită – a reuşit să planteze peste 25 de milioane de arbori.

  În timpul campaniei sale împotriva nedreptăţii şi corupţiei, a avut ciocniri frecvente cu autorităţile, dar, mai târziu, a fost aleasă parlamentar, iar în 2003 a fost numită ministru adjunct la Departamentul pentru Protecţia Mediului.

  Wangari a făcut înconjurul lumii, militând împotriva degradării mediului şi a sărăciei. A primit numeroase premii printre care şi Premiul Nobel pentru Pace (2004) pentru contribuţii la dezvoltarea durabilă, democraţie şi pace.

  Alexandru Ţopârlan, ITA, Cernica

  Să dea pământul verdeață! - 2016. Nu e uşor să schimbi lumea, mai ales când pleci de jos. Este nevoie de un caracter puternic, de principii înalte, de dragoste pentru oamenii din jur şi de o luptă continuă pentru adevăratele valori.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...