Loialitatea unui duce

  Georg al II-lea – Duce de Saxa-Meiningen

  Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui. (1 Corinteni 4î2)

  Este foarte important să ne ţinem de cuvânt faţă de semenii noştri, dar şi mai important este să ne ţinem de cuvânt faţă de Dumnezeu. Asta este voia Lui în viaţa noastră. Fii loial semenilor tăi ca să ai o viaţă frumoasă aici pe pământ şi fii loial lui Dumnezeu ca să ai o viaţă veşnică împreună cu El!

  În 2 aprilie 1826, s-a născut Georg, fiul lui Berndhard al II-lea şi al Mariei Frederica de Hesse-Kassel. Naşterea lui a adus multă bucurie în rândul supuşilor tatălui săi, deoarece succesiunea nu mai era în pericol din cauza lipsei unui moştenitor.

  Georg a fost crescut în primii ani de viaţă de către părinţi, iar mai târziu, de bunica lui, ducesa Luise Eleonore. A primit o educaţie bună şi a fost pregătit intens pentru a conduce cât mai bine ducatul. Bunica i-a insuflat una dintre cele mai nobile virtuţi, loialitatea. Georg a crescut atât fizic, cât şi intelectual, iar învăţăturile bunicii l-au pregătit pentru preluarea conducerii micului ducat.

  Loialitatea dovedită faţă de prusaci în timpul războiului austro-prusac l-a făcut să câştige respectul şi admiraţia lor, fiind recompensat cu gradul de general-locotenent în armata prusacă. Această loialitate de neclintit a fost dovedită din nou, pe câmpul de luptă, după patru ani, în războiul franco-prusac, unde a luptat alături de soldaţii lui în aproape fiecare bătălie şi a avut onoarea să captureze steagurile franceze în Bătălia de la Froeschweiler.

  Csiki Csaba-loan, ITA, Cernica

  Loialitatea unui duce - 2016. Georg, fiul lui Berndhard al II-lea şi al Mariei Frederica de Hesse-Kassel. Naşterea lui a adus multă bucurie în rândul supuşilor tatălui săi. El a fost crescut în primii ani de viaţă de către părinţi, iar mai târziu, de bunica lui, ducesa Luise Eleonore. A primit o educaţie bună şi a fost pregătit intens pentru a...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...