Loialitatea unui duce

Georg al II-lea – Duce de Saxa-Meiningen

Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui. (1 Corinteni 4î2)

Este foarte important să ne ţinem de cuvânt faţă de semenii noştri, dar şi mai important este să ne ţinem de cuvânt faţă de Dumnezeu. Asta este voia Lui în viaţa noastră. Fii loial semenilor tăi ca să ai o viaţă frumoasă aici pe pământ şi fii loial lui Dumnezeu ca să ai o viaţă veşnică împreună cu El!

În 2 aprilie 1826, s-a născut Georg, fiul lui Berndhard al II-lea şi al Mariei Frederica de Hesse-Kassel. Naşterea lui a adus multă bucurie în rândul supuşilor tatălui săi, deoarece succesiunea nu mai era în pericol din cauza lipsei unui moştenitor.

Georg a fost crescut în primii ani de viaţă de către părinţi, iar mai târziu, de bunica lui, ducesa Luise Eleonore. A primit o educaţie bună şi a fost pregătit intens pentru a conduce cât mai bine ducatul. Bunica i-a insuflat una dintre cele mai nobile virtuţi, loialitatea. Georg a crescut atât fizic, cât şi intelectual, iar învăţăturile bunicii l-au pregătit pentru preluarea conducerii micului ducat.

Loialitatea dovedită faţă de prusaci în timpul războiului austro-prusac l-a făcut să câştige respectul şi admiraţia lor, fiind recompensat cu gradul de general-locotenent în armata prusacă. Această loialitate de neclintit a fost dovedită din nou, pe câmpul de luptă, după patru ani, în războiul franco-prusac, unde a luptat alături de soldaţii lui în aproape fiecare bătălie şi a avut onoarea să captureze steagurile franceze în Bătălia de la Froeschweiler.

Csiki Csaba-loan, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video