Băiatul care și-a îndeplinit visul

  Washington Irving – scriitor american

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Washington Irving şi-a îndeplinit visul. Visul tău care este? Ce vrei să devii? Care este scopul tău în viaţă? Dacă ştii, cât de mult lupţi pentru a-l îndeplini? Dacă nu ştii, roagă-L pe Dumnezeu să ţi-L descopere!

  Washington Irving s-a născut pe data de 3 aprilie 1783, în oraşul Washington. Mama sa i-a pus numele după preşedintele George Washington.

  Băiatul a învăţat să citească şi să scrie, iar cititul a devenit o pasiune. Cărţile Robinson Crusoe şi Sinbad Marinarul l-au făcut să se gândească la orizonturile întinse de peste ocean. A început să-şi dorească să devină marinar. Irving nu a fost un băieţel sănătos. Când a crescut, starea lui de sănătate s-a agravat, iar fraţii lui au fost nevoiţi să îl trimită într-o călătorie peste ocean, sperând că se va recupera.

  Washington a călătorit în Spania, Italia, Franţa şi Anglia, făcându-şi mulţi prieteni. A învăţat o mulţime de lucruri noi, printre care limbile franceză şi italiană. A călătorit prin sate şi oraşe pentru a învăţa despre obiceiurile oamenilor şi pentru a se bucura de aventuri împreună cu prietenii lui. A vizitat locurile despre care citise în cărţi, iar starea sănătăţii lui s-a îmbunătăţit. Din lipsa banilor, a fost nevoit să se întoarcă acasă.

  Ulterior, a participat la multe alte expediţii despre care a scris cărţi. A devenit un autor bine vândut şi a pledat pentru scris ca profesie legitimă, susţinând legi care să protejeze scriitorii.

  Iosif Vasilache, ITA, Cernica

  Băiatul care și-a îndeplinit visul - 2016. Washington Irving s-a născut pe data de 3 aprilie 1783, în oraşul Washington. El a învăţat să citească şi să scrie, iar cititul a devenit o pasiune. Cărţile Robinson Crusoe şi Sinbad Marinarul l-au făcut să se gândească la orizonturile întinse de peste ocean. A început să-şi dorească să devină marinar. Irving nu a fost un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...