Articolul precedentFiice de împărat
  Articolul următorFundamentul victoriei

  Îndrăznește să ai curaj!

  Maya Angelou – scriitoare afro-americană

  Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea! (Ioan 16:33 u.p.)

  Scriitoare, poetă, regizoare de film, actriţă, prima femeie afro-americană conductor de troleibuz, bucătăreasă, dansatoare şi mentor – Maya Angelou a fost toate acestea şi chiar mai mult.

  Născută în sărăcie, în pragul Marii Crize Economice din SUA, victimă a violului, Maya a experimentat, de la o vârstă fragedă, discriminarea rasială şi ostilitatea unei societăţi nepregătite pentru schimbare. Pe parcursul celor 86 de ani pe această planetă, Maya Angelou a reuşit să se ridice deasupra lipsurilor, mizeriei, abuzurilor şi nedreptăţii şi să devină o femeie ale cărei cuvinte să atingă şi să inspire mii de vieţi. Cum a reuşit? A avut curaj să-şi accepte trecutul, să ierte şi să meargă mai departe. A avut curaj să cânte, să-şi citească poeziile publicului larg, să vorbească împotriva nedreptăţii şi pentru drepturile minorităţilor. A avut curajul de a refuza să se dea bătută.

  Ea a spus: „Curajul este cea mai importantă dintre virtuţi, întrucât fără curaj nu-ţi poţi pune în practică nicio altă virtute. A avea curaj nu înseamnă că nu cunoşti frica. A avea curaj înseamnă să fii gata să te confrunţi cu propriile temeri şi astfel să poţi spune: «Am căzut, dar mă voi ridica!»”

  Te provoc astăzi să ai curaj. Uită de circumstanţele nefavorabile, de eşecurile din trecut, de vocile car. Îţi spun că n-ai nicio şansă. îndrăzneşte să te încrezi în planul lui Dumnezeu din toată inima ta şi vei avea promisiunea unei vieţi pline. Ştii de ce? Pentru că El te aşteaptă şi îţi spune: Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!

  Alexandra Dafina, Târgu Jiu

  Îndrăznește să ai curaj! - 2016. Născută în sărăcie, în pragul Marii Crize Economice din SUA, victimă a violului, Maya a experimentat, de la o vârstă fragedă, discriminarea rasială şi ostilitatea unei societăţi nepregătite pentru schimbare. Ea a reuşit să se ridice deasupra lipsurilor, mizeriei, abuzurilor şi nedreptăţii şi să devină o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...