Articolul precedentFiice de împărat
  Articolul următorFundamentul victoriei

  Îndrăznește să ai curaj!

  Maya Angelou – scriitoare afro-americană

  Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea! (Ioan 16:33 u.p.)

  Scriitoare, poetă, regizoare de film, actriţă, prima femeie afro-americană conductor de troleibuz, bucătăreasă, dansatoare şi mentor – Maya Angelou a fost toate acestea şi chiar mai mult.

  Născută în sărăcie, în pragul Marii Crize Economice din SUA, victimă a violului, Maya a experimentat, de la o vârstă fragedă, discriminarea rasială şi ostilitatea unei societăţi nepregătite pentru schimbare. Pe parcursul celor 86 de ani pe această planetă, Maya Angelou a reuşit să se ridice deasupra lipsurilor, mizeriei, abuzurilor şi nedreptăţii şi să devină o femeie ale cărei cuvinte să atingă şi să inspire mii de vieţi. Cum a reuşit? A avut curaj să-şi accepte trecutul, să ierte şi să meargă mai departe. A avut curaj să cânte, să-şi citească poeziile publicului larg, să vorbească împotriva nedreptăţii şi pentru drepturile minorităţilor. A avut curajul de a refuza să se dea bătută.

  Ea a spus: „Curajul este cea mai importantă dintre virtuţi, întrucât fără curaj nu-ţi poţi pune în practică nicio altă virtute. A avea curaj nu înseamnă că nu cunoşti frica. A avea curaj înseamnă să fii gata să te confrunţi cu propriile temeri şi astfel să poţi spune: «Am căzut, dar mă voi ridica!»”

  Te provoc astăzi să ai curaj. Uită de circumstanţele nefavorabile, de eşecurile din trecut, de vocile car. Îţi spun că n-ai nicio şansă. îndrăzneşte să te încrezi în planul lui Dumnezeu din toată inima ta şi vei avea promisiunea unei vieţi pline. Ştii de ce? Pentru că El te aşteaptă şi îţi spune: Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!

  Alexandra Dafina, Târgu Jiu

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...