Îndrăznește să ai curaj!

Maya Angelou – scriitoare afro-americană

Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea! (Ioan 16:33 u.p.)

Scriitoare, poetă, regizoare de film, actriţă, prima femeie afro-americană conductor de troleibuz, bucătăreasă, dansatoare şi mentor – Maya Angelou a fost toate acestea şi chiar mai mult.

Născută în sărăcie, în pragul Marii Crize Economice din SUA, victimă a violului, Maya a experimentat, de la o vârstă fragedă, discriminarea rasială şi ostilitatea unei societăţi nepregătite pentru schimbare. Pe parcursul celor 86 de ani pe această planetă, Maya Angelou a reuşit să se ridice deasupra lipsurilor, mizeriei, abuzurilor şi nedreptăţii şi să devină o femeie ale cărei cuvinte să atingă şi să inspire mii de vieţi. Cum a reuşit? A avut curaj să-şi accepte trecutul, să ierte şi să meargă mai departe. A avut curaj să cânte, să-şi citească poeziile publicului larg, să vorbească împotriva nedreptăţii şi pentru drepturile minorităţilor. A avut curajul de a refuza să se dea bătută.

Ea a spus: „Curajul este cea mai importantă dintre virtuţi, întrucât fără curaj nu-ţi poţi pune în practică nicio altă virtute. A avea curaj nu înseamnă că nu cunoşti frica. A avea curaj înseamnă să fii gata să te confrunţi cu propriile temeri şi astfel să poţi spune: «Am căzut, dar mă voi ridica!»”

Te provoc astăzi să ai curaj. Uită de circumstanţele nefavorabile, de eşecurile din trecut, de vocile car. Îţi spun că n-ai nicio şansă. îndrăzneşte să te încrezi în planul lui Dumnezeu din toată inima ta şi vei avea promisiunea unei vieţi pline. Ştii de ce? Pentru că El te aşteaptă şi îţi spune: Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!

Alexandra Dafina, Târgu Jiu

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor