Pas cu pas

  Booker Taliaferro Washington

  Bine, rob bun si credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău! (Matei 25:23)

  Ne-ar plăcea ca drumul nostru spre succes să fie scurt. Nu ştim ce înseamnă a lupta pentru un anumit lucru, a nu renunţa indiferent de obstacole, dar ne place să ne numim câştigători chiar dacă n-am intrat în ringul de luptă. Preferăm să o luăm pe scurtătură, pierzând din vedere faptul că aceasta nu există. Drumul spre succes trebuie parcurs pas cu pas, cu răbdare. Te provoc să te gândeşti la micile îndatoriri pe care le ai şi să dai tot ce ai mai bun în vederea îndeplinirii lor!

  Booker T. Washington s-a născut ca sclav pe o plantaţie din Virginia, în data de 5 aprilie 1856, în împrejurări cât se poate de nenorocite şi descurajatoare. Având o mare sete de cunoaştere, fără niciun îndrumător, a învăţat singur dintr-un abecedar vechi.

  Experienţa care-l va marca profund şi va face ca viaţa lui să ia un alt curs a fost înscrierea la Institutul Hampton – cea mai mare şcoală pentru negri din Virginia. După ce a aflat de această şcoală, gândul de a merge acolo l-a urmărit zi şi noapte. După eforturi îndelungate de a face rost de bani, ziua plecării a sosit într-un final. Ajungând la Hampton, după un drum lung şi obositor, flămând şi cu hainele ponosite, nu-i de mirare faptul că a fost luat drept o haimana.
  Directoarea i-a cerut să facă curăţenie într-o sală de clasă. Tânărul a măturat camera de trei ori. A luat apoi o cârpă şi a şters praful de patru ori. A curăţat băncile, masa, scaunele, totul arătând impecabil. Directoarea, uimită de acest rezultat, i-a spus tânărului că a fost acceptat. Ei bine, acela a fost examenul său de admitere. Dăduse tot ce putea mai bine pentru realizarea unui lucru mărunt, iar eforturile i-au fost răsplătite.

  Luana Bărbuceanu, Craiova

  Pas cu pas - 2016. Booker T. Washington s-a născut ca sclav pe o plantaţie din Virginia, în data de 5 aprilie 1856, în împrejurări cât se poate de nenorocite şi descurajatoare. Având o mare sete de cunoaştere, fără niciun îndrumător, a învăţat...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...