Pas cu pas

  Booker Taliaferro Washington

  Bine, rob bun si credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău! (Matei 25:23)

  Ne-ar plăcea ca drumul nostru spre succes să fie scurt. Nu ştim ce înseamnă a lupta pentru un anumit lucru, a nu renunţa indiferent de obstacole, dar ne place să ne numim câştigători chiar dacă n-am intrat în ringul de luptă. Preferăm să o luăm pe scurtătură, pierzând din vedere faptul că aceasta nu există. Drumul spre succes trebuie parcurs pas cu pas, cu răbdare. Te provoc să te gândeşti la micile îndatoriri pe care le ai şi să dai tot ce ai mai bun în vederea îndeplinirii lor!

  Booker T. Washington s-a născut ca sclav pe o plantaţie din Virginia, în data de 5 aprilie 1856, în împrejurări cât se poate de nenorocite şi descurajatoare. Având o mare sete de cunoaştere, fără niciun îndrumător, a învăţat singur dintr-un abecedar vechi.

  Experienţa care-l va marca profund şi va face ca viaţa lui să ia un alt curs a fost înscrierea la Institutul Hampton – cea mai mare şcoală pentru negri din Virginia. După ce a aflat de această şcoală, gândul de a merge acolo l-a urmărit zi şi noapte. După eforturi îndelungate de a face rost de bani, ziua plecării a sosit într-un final. Ajungând la Hampton, după un drum lung şi obositor, flămând şi cu hainele ponosite, nu-i de mirare faptul că a fost luat drept o haimana.
  Directoarea i-a cerut să facă curăţenie într-o sală de clasă. Tânărul a măturat camera de trei ori. A luat apoi o cârpă şi a şters praful de patru ori. A curăţat băncile, masa, scaunele, totul arătând impecabil. Directoarea, uimită de acest rezultat, i-a spus tânărului că a fost acceptat. Ei bine, acela a fost examenul său de admitere. Dăduse tot ce putea mai bine pentru realizarea unui lucru mărunt, iar eforturile i-au fost răsplătite.

  Luana Bărbuceanu, Craiova

  Pas cu pas - 2016. Booker T. Washington s-a născut ca sclav pe o plantaţie din Virginia, în data de 5 aprilie 1856, în împrejurări cât se poate de nenorocite şi descurajatoare. Având o mare sete de cunoaştere, fără niciun îndrumător, a învăţat...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...