Pas cu pas

Booker Taliaferro Washington

Bine, rob bun si credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău! (Matei 25:23)

Ne-ar plăcea ca drumul nostru spre succes să fie scurt. Nu ştim ce înseamnă a lupta pentru un anumit lucru, a nu renunţa indiferent de obstacole, dar ne place să ne numim câştigători chiar dacă n-am intrat în ringul de luptă. Preferăm să o luăm pe scurtătură, pierzând din vedere faptul că aceasta nu există. Drumul spre succes trebuie parcurs pas cu pas, cu răbdare. Te provoc să te gândeşti la micile îndatoriri pe care le ai şi să dai tot ce ai mai bun în vederea îndeplinirii lor!

Booker T. Washington s-a născut ca sclav pe o plantaţie din Virginia, în data de 5 aprilie 1856, în împrejurări cât se poate de nenorocite şi descurajatoare. Având o mare sete de cunoaştere, fără niciun îndrumător, a învăţat singur dintr-un abecedar vechi.

Experienţa care-l va marca profund şi va face ca viaţa lui să ia un alt curs a fost înscrierea la Institutul Hampton – cea mai mare şcoală pentru negri din Virginia. După ce a aflat de această şcoală, gândul de a merge acolo l-a urmărit zi şi noapte. După eforturi îndelungate de a face rost de bani, ziua plecării a sosit într-un final. Ajungând la Hampton, după un drum lung şi obositor, flămând şi cu hainele ponosite, nu-i de mirare faptul că a fost luat drept o haimana.
Directoarea i-a cerut să facă curăţenie într-o sală de clasă. Tânărul a măturat camera de trei ori. A luat apoi o cârpă şi a şters praful de patru ori. A curăţat băncile, masa, scaunele, totul arătând impecabil. Directoarea, uimită de acest rezultat, i-a spus tânărului că a fost acceptat. Ei bine, acela a fost examenul său de admitere. Dăduse tot ce putea mai bine pentru realizarea unui lucru mărunt, iar eforturile i-au fost răsplătite.

Luana Bărbuceanu, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video