Privește. Visează. Acționează.

  Gheorghe Zamfir

  Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi staţi liniştiţi, (Exodul 14:14)

  Astăzi! O nouă zi plină de alternative, dar şi de mister. Însă de câte clipe ai nevoie pentru ca viaţa ta să ia alt curs? De câte clipe ai nevoie pentru a decide cât de mult eşti dispus să rişti pentru Dumnezeu? Fiecare zi şi orice eveniment poate fi o nouă oportunitate, o nouă ocazie de a realiza ceva diferit, atât timp cât, în fiecare dimineaţă, asculţi glasul Său care îţi spune:

  Tocmai se terminase războiul, era iarnă şi un ger teribil. Băiatul în vârstă de patru ani, născut în data de 6 aprilie 1941, se afla cu tatăl său la Bucureşti pentru a cumpăra marfă pentru băcănia acestuia din Găieşti.

  La un moment dat, în zona Lipscani, băiatul a zărit un grup de muzicieni. Profund impresionat, copilul l-a reţinut pe tatăl său vreo 20 de minute. Băiatul nu înţelegea cum fata aceea oarbă, care cânta la acordeon, plimba mâinile pe clape fără să vadă nimic. Grăbit, tatăl l-a luat de mână pentru a-şi continua drumul. Dar cele 20 de minute au fost suficiente pentru copilul Gheorghe Zamfir ca să-l determine să devină un mare artist, supranumit „Regele naiului”.

  În 1982, în plin comunism, având o carieră muzicală de succes, Gheorghe Zamfir i-a dedicat unul dintre concertele sale lui Dumnezeu, în ciuda riscurilor. După momentul acela, a fost obligat să plece în exil. „Urlând de durere, cu inima sfâşiată în bucăţi, am luat drumul exilului, în luna martie 1982, cu două valize şi cu naiurile la spinare.”

  Cariera sa a continuat în exil, bucurându-se de un succes mondial. A primit numeroase premii şi distincţii, fiind singurul artist european care a câştigat două discuri de aur în SUA.

  Georgiana Radu, Bucureşti

  Privește. Visează. Acționează. - 2016. Tocmai se terminase războiul, era iarnă şi un ger teribil. Băiatul în vârstă de patru ani, născut în data de 6 aprilie 1941, se afla cu tatăl său la Bucureşti pentru a cumpăra marfă pentru băcănia acestuia din Găieşti. La un moment dat, în zona Lipscani, băiatul a zărit un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...