Privește. Visează. Acționează.

  Gheorghe Zamfir

  Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi staţi liniştiţi, (Exodul 14:14)

  Astăzi! O nouă zi plină de alternative, dar şi de mister. Însă de câte clipe ai nevoie pentru ca viaţa ta să ia alt curs? De câte clipe ai nevoie pentru a decide cât de mult eşti dispus să rişti pentru Dumnezeu? Fiecare zi şi orice eveniment poate fi o nouă oportunitate, o nouă ocazie de a realiza ceva diferit, atât timp cât, în fiecare dimineaţă, asculţi glasul Său care îţi spune:

  Tocmai se terminase războiul, era iarnă şi un ger teribil. Băiatul în vârstă de patru ani, născut în data de 6 aprilie 1941, se afla cu tatăl său la Bucureşti pentru a cumpăra marfă pentru băcănia acestuia din Găieşti.

  La un moment dat, în zona Lipscani, băiatul a zărit un grup de muzicieni. Profund impresionat, copilul l-a reţinut pe tatăl său vreo 20 de minute. Băiatul nu înţelegea cum fata aceea oarbă, care cânta la acordeon, plimba mâinile pe clape fără să vadă nimic. Grăbit, tatăl l-a luat de mână pentru a-şi continua drumul. Dar cele 20 de minute au fost suficiente pentru copilul Gheorghe Zamfir ca să-l determine să devină un mare artist, supranumit „Regele naiului”.

  În 1982, în plin comunism, având o carieră muzicală de succes, Gheorghe Zamfir i-a dedicat unul dintre concertele sale lui Dumnezeu, în ciuda riscurilor. După momentul acela, a fost obligat să plece în exil. „Urlând de durere, cu inima sfâşiată în bucăţi, am luat drumul exilului, în luna martie 1982, cu două valize şi cu naiurile la spinare.”

  Cariera sa a continuat în exil, bucurându-se de un succes mondial. A primit numeroase premii şi distincţii, fiind singurul artist european care a câştigat două discuri de aur în SUA.

  Georgiana Radu, Bucureşti

  Privește. Visează. Acționează. - 2016. Tocmai se terminase războiul, era iarnă şi un ger teribil. Băiatul în vârstă de patru ani, născut în data de 6 aprilie 1941, se afla cu tatăl său la Bucureşti pentru a cumpăra marfă pentru băcănia acestuia din Găieşti. La un moment dat, în zona Lipscani, băiatul a zărit un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...