Un vis împlinit

  Henry Ford

  Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel, ca să căpătaţi premiul! (1 Corinteni 9:24)

  Indiferent de visul pe care îl ai, îţi recomand cu căldură să nu te dai bătut. Cu încredere în Creatorul Tău, mergi mai departe! Fii ambiţios şi ridică-te deasupra circumstanţelor! Avem suficiente exemple că se poate. Luptă pentru visul tău, pentru că, dacă este voia Domnului Isus, îl vei îndeplini. Ţine minte: „Un om sărac nu este un om fără bani. Un om sărac este cel ce nu are niciun vis.” (Henry Ford)

  Dragă cititorule, în această dimineaţă frumoasă îţi propun să meditezi împreună cu mine la viaţa unui mare industriaş american, şi anume Henry Ford. Acesta a murit în 7 aprilie 1947, dar viaţa şi filosofia lui de viaţă au influenţat numeroase generaţii. Copil de fermier, fără prea multă pregătire şcolară, a învăţat meseria de mecanic auto, visând să îşi creeze propria marcă de autovehicule. În ciuda numeroaselor eşecuri, prin muncă asiduă a reuşit să aducă fericirea în multe familii americane.

  Mi-a plăcut la acest mare industriaş perseverenţa pusă în practică. Nu s-a lăsat păgubaş după primul eşec. A muncit mult pentru a-şi îndeplini visul. La sfârşitul vieţii lui, industria constructoare de maşini avea o față complet nouă.

  Când mă gândesc la o misiune dusă la bun sfârşit, mă gândesc însă la Isus. Deşi a întâmpinat multe probleme, nu S-a dat bătut. De multe ori, viaţa ne oferă lecţii importante, chiar dacă unele sunt dureroase. Avem însă o mângâiere în Scriptură, şi anume că nicio încercare nu ne este dată fără puterea de a trece peste ea cu succes.

  Valentin Calinovici, Bucureşti

  Un vis împlinit - 2016. Copil de fermier, fără prea multă pregătire şcolară, a învăţat meseria de mecanic auto, visând să îşi creeze propria marcă de autovehicule. În ciuda numeroaselor eşecuri, prin muncă asiduă a reuşit să...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...