Un model demn de urmat

  Robert Kiyosaki

  Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele! Iar, în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie, de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic râu de noi! (Tit 2;6-8)

  Este posibil să facem o schimbare în viaţa noastră şi să fim un exemplu de curăţie în toate aspectele trăirii noastre, urmând astfel învăţăturile lui Pavel redate în verstele din Tit. Te provoc la introspecţie! Tu ce fel de model eşti?

  Născut în 8 aprilie 1947, Robert Kiyosaki este unul dintre cei mai cunoscuţi speakeri şi autori în domeniul educaţiei financiare si autori în domeniul educației financiare și al investiţiilor din ultimele decenii.

  Kiyosaki a crescut alături de un tată sărac – părintele lui biologic, un profesor bine educat, dar lipsit de venituri mai mereu – şi de un tată bogat, părintele prietenului său celui mai bun, un om cu o înţelepciune aparte. Acesta din urmă i-a prezentat clar principii fundamentale pentru viaţă, iar învăţăturile sale şi-au găsit un loc de cinste în cărţile lui Kiyosaki, de mai târziu.

  Kiyosaki prezintă un sistem de valori pe care oamenii trebuie să îl dezvolte, valori care nu sunt predate în şcoli, nu sunt trăite de modelele de viaţă prezentate pe micile ecrane sau de liderii lumii. „Vestea bună e că n-ai nevoie de prea mulţi bani ca să schimbi felul în care gândeşti. De fapt, poţi s-o faci şi gratis.Vestea proastă e că uneori e foarte greu să schimbi gândurile acelea pe care ţi le-au implementat generaţii după generaţii, prieteni, colegi de muncă sau şcoala. Şi totuşi, se poate,” susţine Kiyosaki.

  Alexandru Mârzac, Bucureşti

  Un model demn de urmat - 2016. Este posibil să facem o schimbare în viaţa noastră şi să fim un exemplu de curăţie în toate aspectele trăirii noastre, urmând...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...