Robert Kiyosaki
Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele! Iar, în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie, de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic râu de noi! (Tit 2;6-8)
Este posibil să facem o schimbare în viaţa noastră şi să fim un exemplu de curăţie în toate aspectele trăirii noastre, urmând astfel învăţăturile lui Pavel redate în verstele din Tit. Te provoc la introspecţie! Tu ce fel de model eşti?
Născut în 8 aprilie 1947, Robert Kiyosaki este unul dintre cei mai cunoscuţi speakeri şi autori în domeniul educaţiei financiare si autori în domeniul educației financiare și al investiţiilor din ultimele decenii.
Kiyosaki a crescut alături de un tată sărac – părintele lui biologic, un profesor bine educat, dar lipsit de venituri mai mereu – şi de un tată bogat, părintele prietenului său celui mai bun, un om cu o înţelepciune aparte. Acesta din urmă i-a prezentat clar principii fundamentale pentru viaţă, iar învăţăturile sale şi-au găsit un loc de cinste în cărţile lui Kiyosaki, de mai târziu.
Kiyosaki prezintă un sistem de valori pe care oamenii trebuie să îl dezvolte, valori care nu sunt predate în şcoli, nu sunt trăite de modelele de viaţă prezentate pe micile ecrane sau de liderii lumii. „Vestea bună e că n-ai nevoie de prea mulţi bani ca să schimbi felul în care gândeşti. De fapt, poţi s-o faci şi gratis.Vestea proastă e că uneori e foarte greu să schimbi gândurile acelea pe care ţi le-au implementat generaţii după generaţii, prieteni, colegi de muncă sau şcoala. Şi totuşi, se poate,” susţine Kiyosaki.
Alexandru Mârzac, Bucureşti