Un model demn de urmat

  Robert Kiyosaki

  Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele! Iar, în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie, de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic râu de noi! (Tit 2;6-8)

  Este posibil să facem o schimbare în viaţa noastră şi să fim un exemplu de curăţie în toate aspectele trăirii noastre, urmând astfel învăţăturile lui Pavel redate în verstele din Tit. Te provoc la introspecţie! Tu ce fel de model eşti?

  Născut în 8 aprilie 1947, Robert Kiyosaki este unul dintre cei mai cunoscuţi speakeri şi autori în domeniul educaţiei financiare si autori în domeniul educației financiare și al investiţiilor din ultimele decenii.

  Kiyosaki a crescut alături de un tată sărac – părintele lui biologic, un profesor bine educat, dar lipsit de venituri mai mereu – şi de un tată bogat, părintele prietenului său celui mai bun, un om cu o înţelepciune aparte. Acesta din urmă i-a prezentat clar principii fundamentale pentru viaţă, iar învăţăturile sale şi-au găsit un loc de cinste în cărţile lui Kiyosaki, de mai târziu.

  Kiyosaki prezintă un sistem de valori pe care oamenii trebuie să îl dezvolte, valori care nu sunt predate în şcoli, nu sunt trăite de modelele de viaţă prezentate pe micile ecrane sau de liderii lumii. „Vestea bună e că n-ai nevoie de prea mulţi bani ca să schimbi felul în care gândeşti. De fapt, poţi s-o faci şi gratis.Vestea proastă e că uneori e foarte greu să schimbi gândurile acelea pe care ţi le-au implementat generaţii după generaţii, prieteni, colegi de muncă sau şcoala. Şi totuşi, se poate,” susţine Kiyosaki.

  Alexandru Mârzac, Bucureşti

  Un model demn de urmat - 2016. Este posibil să facem o schimbare în viaţa noastră şi să fim un exemplu de curăţie în toate aspectele trăirii noastre, urmând...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...