Înzestrat de Dumnezeu

Charles Baudelaire – poet francez

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12;2)

Asemenea lui Baudelaire, şi tu ai fost creat să laşi o urmă prin calităţile cu care te-a înzestrat Dumnezeu. Încearcă să le arăţi omenilor din jurul tău bunătate şi amabilitate. Arată-le ce înseamnă să iubeşti. Arată-le cât de lipsite de esenţă sunt plăcerile lumeşti şi cum aceste. Îţi fură fericirea, lăsându-ţi doar un gust amar. Fă diferenţa în lume, lă-sându-L pe Dumnezeu să te transforme după chipul Său!

Charles Baudelaire, primul poet modern, s-a născut pe data de 9 aprilie 1821, la Paris, între 1832 şi 1835 a studiat la Lyon, apoi, până în 1840, şi-a continuat studiile la Paris. Baudelaire a debutat în revistele pariziene la vârsta de 15 ani. În 1857, editorul Auguste Poulet-Malassis i-a publicat volumul Les Fleurs du mal. Victor Hugo şi Gustave Flaubert i-au remarcat talentul, iar cartea i-a adus lui Baudelaire popularitate. „Aţi găsit o cale de a injecta o nouă viaţă romantismului. Sunteţi diferit de toţi şi aceasta e cea mai mare calitate”, l-a apreciat Flaubert.

În ciuda problemelor de sănătate, Baudelaire a plecat la Bruxelles pentru o serie de conferinţe. Însă, din cauza mai multor atacuri cerebrale, a paralizat parţial, fiind internat în diverse sanatorii. Tratamentul s-a dovedit fără folos şi, după chinuri groaznice, poetul s-a stins din viaţă la doar 46 de ani.

Deşi vremurile secolului al XIX-lea nu au fost favorabile, Charles Baudelaire a găsit o cale prin care să ofere frumuseţe acelui timp şi prin care să sensibilizeze fiinţa umană – prin poezie.

Cătălina Scripcariu, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor