Articolul precedentÎngerul din ghetou
  Articolul următorDumnezeu le-a schimbat planurile

  Pentru că ești prețios…

  Apple 1

  De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine… (Isaia 43:4,5 p.p.)

  Astăzi, tu ai aceeaşi valoare pe care ai avut-o atunci când Tatăl ceresc a pictat pe chipul tău dragostea Sa. Eşti nespus de preţios în ochii Lui, având o valoare infinită şi nimeni şi nimic nu te poate dezmoşteni sau lipsi de valoarea ta.

  Ştiu că azi ai deschis ochii şi ai privit cerul. Însă te întreb acum dacă ai avut dimineţi în care să te trezeşti cu o idee nemaipomenită şi să-ţi propui ca, până la sfârşitul zilei, să iasă ceva nou din mâinile tale?

  La data de 11 aprilie 1976, a fost creat primul computer avansat denumit Apple 1, dezvoltat de doi tineri – Steve Wozniak şi Steve Jobs. Acesta a fost vândut la preţul de 666,66 dolari şi avea o placă de circuite, un procesor de 1 MHz, o sursă de curent şi un televizor pe post de monitor.

  Apple 1 a fost începutul unei ere magnifice, a erei în care tehnologia a dominat (şi domină) societatea. Putini au fost cei care au crezut în această idee, însă perseverenţa şi dorinţa de a schimba ceva şi de a aduce lumii ceva mai bun au fost mari. În ciuda dificultăţilor, cei doi inventatori nu au renunţat la gândul lor revoluţionar. Aparatul creat de ei a avut o valoare greu de evaluat şi, de-a lungul timpului, invenţia nu şi-a pierdut din valoare.

  După doar 14 ani, acelaşi computer a fost vândut la o licitaţie pentru suma de 50 000 de dolari.

  Daniela Enciu, Chişinău

  Pentru că ești prețios... - 2016. La data de 11 aprilie 1976, a fost creat primul computer avansat denumit Apple 1, dezvoltat de doi tineri - Steve Wozniak şi Steve Jobs. Acesta a fost vândut la preţul de 666,66 dolari şi avea o placă de circuite, un procesor de 1 MHz, o sursă de curent şi un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...