Articolul precedentÎngerul din ghetou
  Articolul următorDumnezeu le-a schimbat planurile

  Pentru că ești prețios…

  Apple 1

  De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine… (Isaia 43:4,5 p.p.)

  Astăzi, tu ai aceeaşi valoare pe care ai avut-o atunci când Tatăl ceresc a pictat pe chipul tău dragostea Sa. Eşti nespus de preţios în ochii Lui, având o valoare infinită şi nimeni şi nimic nu te poate dezmoşteni sau lipsi de valoarea ta.

  Ştiu că azi ai deschis ochii şi ai privit cerul. Însă te întreb acum dacă ai avut dimineţi în care să te trezeşti cu o idee nemaipomenită şi să-ţi propui ca, până la sfârşitul zilei, să iasă ceva nou din mâinile tale?

  La data de 11 aprilie 1976, a fost creat primul computer avansat denumit Apple 1, dezvoltat de doi tineri – Steve Wozniak şi Steve Jobs. Acesta a fost vândut la preţul de 666,66 dolari şi avea o placă de circuite, un procesor de 1 MHz, o sursă de curent şi un televizor pe post de monitor.

  Apple 1 a fost începutul unei ere magnifice, a erei în care tehnologia a dominat (şi domină) societatea. Putini au fost cei care au crezut în această idee, însă perseverenţa şi dorinţa de a schimba ceva şi de a aduce lumii ceva mai bun au fost mari. În ciuda dificultăţilor, cei doi inventatori nu au renunţat la gândul lor revoluţionar. Aparatul creat de ei a avut o valoare greu de evaluat şi, de-a lungul timpului, invenţia nu şi-a pierdut din valoare.

  După doar 14 ani, acelaşi computer a fost vândut la o licitaţie pentru suma de 50 000 de dolari.

  Daniela Enciu, Chişinău

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...