Ales pentru un scop

  Iuri Gagarin – primul om care a zburat în spaţiu

  Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte: Domnul aude când strig către El. (Psalmii 4:3)

  Tu ai un vis? Te simţi descurajat atunci când vezi că împlinirea idealului dorit este foarte îndepărtată? Nu fi trist, pentru că astăzi am o veste bună pentru tine: ai fost selecţionat pentru o misiune specială, nu doar dintre 20 de participanţi, ci din 7 miliarde, iar Domnul îţi promite că „te va face să fii cap, nu coadă”. Ai încredere în atotputernicia Lui!

  Pe 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a intrat în istorie devenind primul om care a zburat în spaţiu. El a efectuat o rotaţie în jurul Pământului în 108 minute, la o altitudine de aproximativ 327 de kilometri, iar viteza de deplasare a navetei sale – Vostok 1 – a fost de 27.400 km/h. După ce a reintrat în atmosferă, Gagarin s-a paraşutat când se afla la o altitudine de 7 kilometri, pentru că altfel n-ar fi supravieţuit impactului dintre capsula spaţială şi solul terestru.

  Născut în anul 1934. Într-un sat din regiunea Smolensk, după o copilărie dificilă, marcată de război şi de ocupaţia nazistă, Gagarin s-a pregătit iniţial pentru a deveni muncitor metalurgist. Pasionat de aviaţie, tânărul a fost recrutat într-o şcoală militară, unde a pilotat pentru prima oară un avion în anul 1955. Într-o zi de toamnă a anului 1959, o comisie specială a selecţionat 20 de candidaţi care au început un program special de antrenament, pe durata unui an. Într-un centru secret din Moscova. Pe parcurs, dintre ei au rămas 12, iar apoi doar 6, printre aceştia fiind şi Gagarin. Acesta şi-a îndeplinit visul, devenind primul om care a zburat în spaţiu.

  Diana-Andreea Iana, Alexandria

  Ales pentru un scop - 2016. Pe 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a intrat în istorie devenind primul om care a zburat în spaţiu. El a efectuat o rotaţie în jurul Pământului în 108 minute, la o altitudine de aproximativ 327 de kilometri, iar viteza de deplasare a navetei sale - Vostok 1 - a fost de 27.400 km/h. După ce a reintrat în atmosferă...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...