Dumnezeu în mijlocul muzicii

  Georg Friedrich Händel – compozitor

  Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. (Psalmii 34:1)

  Lauda adusă lui Dumnezeu e răspunsul credincioşiei noastre chiar dacă nu primim răspunsul aşteptat. Chiar dacă circumstanţele nu se vor schimba, lauda ne va schimba pe noi! Răspunsul nostru e alegerea credinţei de a-L adora şi de a-l celebra bunătatea şi suveranitatea în ciuda circumstanţelor. Ce s-ar întâmpla dacă ai alege să fredonezi pe parcursul zilei un cântec de laudă pentru Domnul tău? Înainte de a vedea intervenţia şi măreţia Lui, laudă-L anticipat, căci s-ar putea să fii la o laudă distanţă de izbăvire!

  Fiind un reprezentant de seamă al perioadei baroce, Händel este compozitorul al cărui nume e strâns legat de Oratoriul „Mesia”. Monumentalele sale oratorii (peste 30 la număr) dovedesc că Biblia a fost sursa lui de inspiraţie. „În toată viaţa sa, a manifestat un simţ profund al credinţei. În conversaţii, îşi mărturisea adesea plăcerea pe care o resimţea în transpunerea pe muzică a cărţilor Bibliei şi cât de mult au contribuit pasajele sublime din Psalmi la edificarea sa,” notează biograful John Hawkins.

  La vârsta de 52 de ani, Händel a suferit un atac de apoplexie, care i-a paralizat partea dreaptă a corpului. Sfârşit şi epuizat, la 56 de ani, a primit provocarea prin intermediul unui libret cu titlul „Mesia”. În doar trei săptămâni, Händel a reuşit să-i prindă înţelesul, să-l facă să vibreze, atingând măreţia şi sublimul, întrupând „Cuvântul”. Când a terminat de compus celebrul cor „Aleluia!” Händel a mărturisit: „…Am crezut că Cerurile se deschid în faţa mea şi însuşi Dumnezeu cel Atotputernic mă priveşte de pe tronul Său, înconjurat de îngeri.”

  Când oratoriul a fost interpretat pentru prima dată la Londra, se povesteşte că regele George al II-lea s-a ridicat emoţionat de pe scaun, gest care a fost imitat de toţi cei prezenţi.

  Ştefan Hârlea, Câmpulung Muscel

  Dumnezeu în mijlocul muzicii - 2016. Fiind un reprezentant de seamă al perioadei baroce, Händel este compozitorul al cărui nume e strâns legat de Oratoriul „Mesia”. Monumentalele sale oratorii (peste 30 la număr) dovedesc că Biblia a fost sursa lui de inspiraţie. „În toată viaţa sa, a manifestat un simţ profund al...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...