Dumnezeu în mijlocul muzicii

  Georg Friedrich Händel – compozitor

  Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. (Psalmii 34:1)

  Lauda adusă lui Dumnezeu e răspunsul credincioşiei noastre chiar dacă nu primim răspunsul aşteptat. Chiar dacă circumstanţele nu se vor schimba, lauda ne va schimba pe noi! Răspunsul nostru e alegerea credinţei de a-L adora şi de a-l celebra bunătatea şi suveranitatea în ciuda circumstanţelor. Ce s-ar întâmpla dacă ai alege să fredonezi pe parcursul zilei un cântec de laudă pentru Domnul tău? Înainte de a vedea intervenţia şi măreţia Lui, laudă-L anticipat, căci s-ar putea să fii la o laudă distanţă de izbăvire!

  Fiind un reprezentant de seamă al perioadei baroce, Händel este compozitorul al cărui nume e strâns legat de Oratoriul „Mesia”. Monumentalele sale oratorii (peste 30 la număr) dovedesc că Biblia a fost sursa lui de inspiraţie. „În toată viaţa sa, a manifestat un simţ profund al credinţei. În conversaţii, îşi mărturisea adesea plăcerea pe care o resimţea în transpunerea pe muzică a cărţilor Bibliei şi cât de mult au contribuit pasajele sublime din Psalmi la edificarea sa,” notează biograful John Hawkins.

  La vârsta de 52 de ani, Händel a suferit un atac de apoplexie, care i-a paralizat partea dreaptă a corpului. Sfârşit şi epuizat, la 56 de ani, a primit provocarea prin intermediul unui libret cu titlul „Mesia”. În doar trei săptămâni, Händel a reuşit să-i prindă înţelesul, să-l facă să vibreze, atingând măreţia şi sublimul, întrupând „Cuvântul”. Când a terminat de compus celebrul cor „Aleluia!” Händel a mărturisit: „…Am crezut că Cerurile se deschid în faţa mea şi însuşi Dumnezeu cel Atotputernic mă priveşte de pe tronul Său, înconjurat de îngeri.”

  Când oratoriul a fost interpretat pentru prima dată la Londra, se povesteşte că regele George al II-lea s-a ridicat emoţionat de pe scaun, gest care a fost imitat de toţi cei prezenţi.

  Ştefan Hârlea, Câmpulung Muscel

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...