Fii o binecuvântare!

  Iuliu Haţieganu – pionierul şcolii medicale clujene

  Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bane, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii. (1 Timotei 6:18)

  Să fii o binecuvântare pentru ceilalţi, să le alini suferinţa şi să cauţi să le împlineşti nevoile – lucrurile acestea pot întoarce lumea cu susul în jos. Această abordare a vieţii – a fi de ajutor celor din jur, urmând exemplul Domnului Hristos şi a sluji – poate dărâma barierele sufletelor care nu mai au speranţă şi putere, sădind astfel credinţă şi un strop de fericire. Fii o binecuvântare astăzi!

  Ce poate fi mai măreţ în lumea aceasta decât să fii o binecuvântare pentru alţii? Iuliu Haţieganu (n. 14 aprilie 1885) a avut misiunea de tămăduitor al trupurilor bolnavilor şi de îndrumător al studenţilor săi, arătându-le celor din jur că facerea de bine este o chemare adresată tuturor oamenilor.

  Haţieganu s-a făcut cunoscut încă din 1914 în literatura de specialitate printr-un studiu asupra galactozuriei alimentare, publicat într-o revistă de la Budapesta. A fost unul dintre delegaţii tineretului universitar la Adunarea Naţională de la Alba Iulia, susţinând în faţa Consiliului Dirigent al Transilvaniei înfiinţarea Universităţii din Cluj.

  Profesorul Haţieganu, al cărui nume îl poartă Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, a fost un exemplu rar. Marele merit al lui a fost acela că a reuşit să formeze un corp didactic excepţional, care a dus mai departe valoarea medicinei româneşti.

  Personalitate puternică, el a format o echipă care s-a transforma. Într-un colectiv de elită, atât la catedre, cât şi în clinici.

  Rebeca Noaţă, ITA, Cernica

  Fii o binecuvântare! - 2016. Ce poate fi mai măreţ în lumea aceasta decât să fii o binecuvântare pentru alţii? Iuliu Haţieganu (n. 14 aprilie 1885) a avut misiunea de tămăduitor al trupurilor bolnavilor şi de îndrumător al studenţilor săi, arătându-le celor din jur că facerea de bine este o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...