Fii o binecuvântare!

  Iuliu Haţieganu – pionierul şcolii medicale clujene

  Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bane, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii. (1 Timotei 6:18)

  Să fii o binecuvântare pentru ceilalţi, să le alini suferinţa şi să cauţi să le împlineşti nevoile – lucrurile acestea pot întoarce lumea cu susul în jos. Această abordare a vieţii – a fi de ajutor celor din jur, urmând exemplul Domnului Hristos şi a sluji – poate dărâma barierele sufletelor care nu mai au speranţă şi putere, sădind astfel credinţă şi un strop de fericire. Fii o binecuvântare astăzi!

  Ce poate fi mai măreţ în lumea aceasta decât să fii o binecuvântare pentru alţii? Iuliu Haţieganu (n. 14 aprilie 1885) a avut misiunea de tămăduitor al trupurilor bolnavilor şi de îndrumător al studenţilor săi, arătându-le celor din jur că facerea de bine este o chemare adresată tuturor oamenilor.

  Haţieganu s-a făcut cunoscut încă din 1914 în literatura de specialitate printr-un studiu asupra galactozuriei alimentare, publicat într-o revistă de la Budapesta. A fost unul dintre delegaţii tineretului universitar la Adunarea Naţională de la Alba Iulia, susţinând în faţa Consiliului Dirigent al Transilvaniei înfiinţarea Universităţii din Cluj.

  Profesorul Haţieganu, al cărui nume îl poartă Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, a fost un exemplu rar. Marele merit al lui a fost acela că a reuşit să formeze un corp didactic excepţional, care a dus mai departe valoarea medicinei româneşti.

  Personalitate puternică, el a format o echipă care s-a transforma. Într-un colectiv de elită, atât la catedre, cât şi în clinici.

  Rebeca Noaţă, ITA, Cernica

  Fii o binecuvântare! - 2016. Ce poate fi mai măreţ în lumea aceasta decât să fii o binecuvântare pentru alţii? Iuliu Haţieganu (n. 14 aprilie 1885) a avut misiunea de tămăduitor al trupurilor bolnavilor şi de îndrumător al studenţilor săi, arătându-le celor din jur că facerea de bine este o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...