Articolul precedentInabordabili?
  Articolul următorFideli principiului

  Creați să fim unici

  Leonardo da Vinci

  Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:14)

  Şi tu poţi fi un Leonardo da Vinci! Trebuie doar să conştientizezi un lucru mic şi aparent neînsemnat: TU EŞTI UNIC. Nu mai există altul ca tine. Dumnezeu ne-a înzestrat cu visuri măreţe şi talente deosebite. Diferenţa o face felul în care cultivăm lucrurile acestea. Alege astăzi să fii strălucit în tot ceea ce faci şi nu renunţa chiar şi atunci când vei cădea. Dumnezeu e alături de tine.

  Fiecare om este unic. Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente şi capacităţi pe care să le dezvoltăm şi să le folosim pentru slava Lui şi ajutorarea celor din jur.

  Leonardo da Vinci s-a născut în Republica Florenţa pe 15 aprilie 1452. A fost cel mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene, un spirit universal: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor.

  Este considerat una dintre marile personalităţi din întreaga istorie a omenirii, geniul său creator şi spiritul inventiv lăsându-şi amprenta asupra epocii sale. Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii şi unul dintre cei mai mari pictori din istorie. Renumele său l-a determinat pe regele Franţei să-l considere un fel de „trofeu”, promiţând că îi va asigura cheltuielile până la sfârşitul vieţii.

  Leonardo a fost una dintre acele persoane înzestrate cu farmec, graţie, frumuseţe şi talent, toate realizările sale părând mai degrabă de inspiraţie divină decât izvorâte din aptitudini omeneşti. Artistul emana o graţie infinită în tot ceea ce făcea, iar geniul său atât de strălucitor a rezolvat cu uşurinţă multe dintre problemele pe care le-a studiat.

  Anca Dobre, LTA, Craiova

  Creați să fim unici - 2016. Fiecare om este unic. Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente şi capacităţi pe care să le dezvoltăm şi să le folosim pentru slava Lui şi ajutorarea celor din jur. Leonardo da Vinci s-a născut în Republica Florenţa pe 15 aprilie 1452. A fost cel mai...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...