Articolul precedentInabordabili?
  Articolul următorFideli principiului

  Creați să fim unici

  Leonardo da Vinci

  Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:14)

  Şi tu poţi fi un Leonardo da Vinci! Trebuie doar să conştientizezi un lucru mic şi aparent neînsemnat: TU EŞTI UNIC. Nu mai există altul ca tine. Dumnezeu ne-a înzestrat cu visuri măreţe şi talente deosebite. Diferenţa o face felul în care cultivăm lucrurile acestea. Alege astăzi să fii strălucit în tot ceea ce faci şi nu renunţa chiar şi atunci când vei cădea. Dumnezeu e alături de tine.

  Fiecare om este unic. Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente şi capacităţi pe care să le dezvoltăm şi să le folosim pentru slava Lui şi ajutorarea celor din jur.

  Leonardo da Vinci s-a născut în Republica Florenţa pe 15 aprilie 1452. A fost cel mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene, un spirit universal: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor.

  Este considerat una dintre marile personalităţi din întreaga istorie a omenirii, geniul său creator şi spiritul inventiv lăsându-şi amprenta asupra epocii sale. Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii şi unul dintre cei mai mari pictori din istorie. Renumele său l-a determinat pe regele Franţei să-l considere un fel de „trofeu”, promiţând că îi va asigura cheltuielile până la sfârşitul vieţii.

  Leonardo a fost una dintre acele persoane înzestrate cu farmec, graţie, frumuseţe şi talent, toate realizările sale părând mai degrabă de inspiraţie divină decât izvorâte din aptitudini omeneşti. Artistul emana o graţie infinită în tot ceea ce făcea, iar geniul său atât de strălucitor a rezolvat cu uşurinţă multe dintre problemele pe care le-a studiat.

  Anca Dobre, LTA, Craiova

  Creați să fim unici - 2016. Fiecare om este unic. Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente şi capacităţi pe care să le dezvoltăm şi să le folosim pentru slava Lui şi ajutorarea celor din jur. Leonardo da Vinci s-a născut în Republica Florenţa pe 15 aprilie 1452. A fost cel mai...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...