Articolul precedentInabordabili?
  Articolul următorFideli principiului

  Creați să fim unici

  Leonardo da Vinci

  Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:14)

  Şi tu poţi fi un Leonardo da Vinci! Trebuie doar să conştientizezi un lucru mic şi aparent neînsemnat: TU EŞTI UNIC. Nu mai există altul ca tine. Dumnezeu ne-a înzestrat cu visuri măreţe şi talente deosebite. Diferenţa o face felul în care cultivăm lucrurile acestea. Alege astăzi să fii strălucit în tot ceea ce faci şi nu renunţa chiar şi atunci când vei cădea. Dumnezeu e alături de tine.

  Fiecare om este unic. Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente şi capacităţi pe care să le dezvoltăm şi să le folosim pentru slava Lui şi ajutorarea celor din jur.

  Leonardo da Vinci s-a născut în Republica Florenţa pe 15 aprilie 1452. A fost cel mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene, un spirit universal: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor.

  Este considerat una dintre marile personalităţi din întreaga istorie a omenirii, geniul său creator şi spiritul inventiv lăsându-şi amprenta asupra epocii sale. Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii şi unul dintre cei mai mari pictori din istorie. Renumele său l-a determinat pe regele Franţei să-l considere un fel de „trofeu”, promiţând că îi va asigura cheltuielile până la sfârşitul vieţii.

  Leonardo a fost una dintre acele persoane înzestrate cu farmec, graţie, frumuseţe şi talent, toate realizările sale părând mai degrabă de inspiraţie divină decât izvorâte din aptitudini omeneşti. Artistul emana o graţie infinită în tot ceea ce făcea, iar geniul său atât de strălucitor a rezolvat cu uşurinţă multe dintre problemele pe care le-a studiat.

  Anca Dobre, LTA, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...