Articolul precedentŞi să-L iubesc pe El
  Articolul următorCalea cea bună

  Tradu Biblia în viața ta

  Gala Galaction – traducător al Bibliei

  Căci vă dovediţi că sunteţi epistola lui Christos… scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu… (2 Corinteni 3:3, traducerea Gala Galaction)

  Ştii că Dumnezeu te-a desemnat şi pe tine să fii traducător al Bibliei? Trăieşti printre oameni a căror singură Biblie pe care o citesc eşti tu! Poţi să spui că eşti „scrisoarea lui Hristos” prin viaţa, faptele şi cuvintele tale? îl cunosc oamenii mai bine şi mai corect pe Dumnezeul iubirii când „citesc” viaţa ta? Nu uita: tu eşti corespondentul cuvintelor divine transpuse în viaţa de zi cu zi. Fii permanent o demonstraţie contemporană a lui Hristos!

  Numeroasele traduceri ale Bibliei ne pot fi de mare folos în studierea Sfintelor Scripturi, îmbogăţind înţelegerea noastră cu perspective noi asupra textului sacru.

  Una dintre traducerile în limba română a Bibliei îi aparţine preotului Grigore Pişculescu, cunoscut sub pseudonimul Gala Galaction. Acest preot, scriitor, traducător, avocat, nuvelist, profesor, eseist şi jurnalist s-a născut în 16 aprilie 1879. În anii de liceu, şi-a propus să rămână repetent ca să poată fi coleg cu bunul său prieten, Tudor Arghezi, cu un an mai mic decât el. A ţinut un jurnal vreme de 57 de ani (cea mai amplă scriere memorialistică din literatura română).

  S-a dedicat total vieţii religioase în 1922, devenind preot la 43 de ani. Din cei 82 de ani de viaţă, vreme de aproape două decenii (1920-1938), Gala Galaction s-a cufundat în imensa muncă de traducere a Bibliei, cunoscută sub numele de „Biblia de la Chişinău” fiind ajutat de Vasile Radu. Traducerea lui este considerată de unii teologi drept cea mai reuşită traducere a Bibliei în limba română, traducere remarcată pentru claritatea şi fidelitatea redării unor pasaje precum cel din Exodul 20:8-10.

  Ştefan Hârlea, Câmpulung Muscel

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...