Articolul precedentŞi să-L iubesc pe El
  Articolul următorCalea cea bună

  Tradu Biblia în viața ta

  Gala Galaction – traducător al Bibliei

  Căci vă dovediţi că sunteţi epistola lui Christos… scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu… (2 Corinteni 3:3, traducerea Gala Galaction)

  Ştii că Dumnezeu te-a desemnat şi pe tine să fii traducător al Bibliei? Trăieşti printre oameni a căror singură Biblie pe care o citesc eşti tu! Poţi să spui că eşti „scrisoarea lui Hristos” prin viaţa, faptele şi cuvintele tale? îl cunosc oamenii mai bine şi mai corect pe Dumnezeul iubirii când „citesc” viaţa ta? Nu uita: tu eşti corespondentul cuvintelor divine transpuse în viaţa de zi cu zi. Fii permanent o demonstraţie contemporană a lui Hristos!

  Numeroasele traduceri ale Bibliei ne pot fi de mare folos în studierea Sfintelor Scripturi, îmbogăţind înţelegerea noastră cu perspective noi asupra textului sacru.

  Una dintre traducerile în limba română a Bibliei îi aparţine preotului Grigore Pişculescu, cunoscut sub pseudonimul Gala Galaction. Acest preot, scriitor, traducător, avocat, nuvelist, profesor, eseist şi jurnalist s-a născut în 16 aprilie 1879. În anii de liceu, şi-a propus să rămână repetent ca să poată fi coleg cu bunul său prieten, Tudor Arghezi, cu un an mai mic decât el. A ţinut un jurnal vreme de 57 de ani (cea mai amplă scriere memorialistică din literatura română).

  S-a dedicat total vieţii religioase în 1922, devenind preot la 43 de ani. Din cei 82 de ani de viaţă, vreme de aproape două decenii (1920-1938), Gala Galaction s-a cufundat în imensa muncă de traducere a Bibliei, cunoscută sub numele de „Biblia de la Chişinău” fiind ajutat de Vasile Radu. Traducerea lui este considerată de unii teologi drept cea mai reuşită traducere a Bibliei în limba română, traducere remarcată pentru claritatea şi fidelitatea redării unor pasaje precum cel din Exodul 20:8-10.

  Ştefan Hârlea, Câmpulung Muscel

  Tradu Biblia în viața ta - 2016. Numeroasele traduceri ale Bibliei ne pot fi de mare folos în studierea Sfintelor Scripturi, îmbogăţind înţelegerea noastră cu perspective noi asupra textului sacru. Una dintre traducerile în limba română a Bibliei îi aparţine preotului Grigore Pişculescu, cunoscut sub pseudonimul...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...