Articolul precedentŞi să-L iubesc pe El
  Articolul următorCalea cea bună

  Tradu Biblia în viața ta

  Gala Galaction – traducător al Bibliei

  Căci vă dovediţi că sunteţi epistola lui Christos… scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu… (2 Corinteni 3:3, traducerea Gala Galaction)

  Ştii că Dumnezeu te-a desemnat şi pe tine să fii traducător al Bibliei? Trăieşti printre oameni a căror singură Biblie pe care o citesc eşti tu! Poţi să spui că eşti „scrisoarea lui Hristos” prin viaţa, faptele şi cuvintele tale? îl cunosc oamenii mai bine şi mai corect pe Dumnezeul iubirii când „citesc” viaţa ta? Nu uita: tu eşti corespondentul cuvintelor divine transpuse în viaţa de zi cu zi. Fii permanent o demonstraţie contemporană a lui Hristos!

  Numeroasele traduceri ale Bibliei ne pot fi de mare folos în studierea Sfintelor Scripturi, îmbogăţind înţelegerea noastră cu perspective noi asupra textului sacru.

  Una dintre traducerile în limba română a Bibliei îi aparţine preotului Grigore Pişculescu, cunoscut sub pseudonimul Gala Galaction. Acest preot, scriitor, traducător, avocat, nuvelist, profesor, eseist şi jurnalist s-a născut în 16 aprilie 1879. În anii de liceu, şi-a propus să rămână repetent ca să poată fi coleg cu bunul său prieten, Tudor Arghezi, cu un an mai mic decât el. A ţinut un jurnal vreme de 57 de ani (cea mai amplă scriere memorialistică din literatura română).

  S-a dedicat total vieţii religioase în 1922, devenind preot la 43 de ani. Din cei 82 de ani de viaţă, vreme de aproape două decenii (1920-1938), Gala Galaction s-a cufundat în imensa muncă de traducere a Bibliei, cunoscută sub numele de „Biblia de la Chişinău” fiind ajutat de Vasile Radu. Traducerea lui este considerată de unii teologi drept cea mai reuşită traducere a Bibliei în limba română, traducere remarcată pentru claritatea şi fidelitatea redării unor pasaje precum cel din Exodul 20:8-10.

  Ştefan Hârlea, Câmpulung Muscel

  Tradu Biblia în viața ta - 2016. Numeroasele traduceri ale Bibliei ne pot fi de mare folos în studierea Sfintelor Scripturi, îmbogăţind înţelegerea noastră cu perspective noi asupra textului sacru. Una dintre traducerile în limba română a Bibliei îi aparţine preotului Grigore Pişculescu, cunoscut sub pseudonimul...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...