Ce faci cu timpul tău?

  Benjamin Franklin

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Noi, tinerii, suntem uşor tentaţi să pierdem timpul cu lucruri inutile în loc de a profita de fiecare moment pe care îl avem pentru a realiza ceva bun cu viaţa noastră. La a doua venire, Isus ne va cere socoteală pentru cel mai important dar pe care ni l-a oferit – TIMPUL. Astăzi, te provoc să-ţi organizezi mai bine timpul! Încearcă să-ţi valorifici potenţialul cât mai mult, ca să fii o binecuvântare pentru cei din jur.

  Benjamin Franklin s-a născut la 17 ianuarie 1706, lângă Boston, fiind al şaptespreze-celea copil al familiei. Tatăl său – un mic fabricant de săpun – dorea să-l facă preot. Benjamin a ajuns însă directorul general al poştei din Pennsylvania, guvernator al acestui stat (de trei ori!), iar mai apoi ambasador în Anglia si în Franţa. Multi cunosc viata lui de succes, dar puţini ştiu datorită cărui fapt a ajuns atât de departe.

  Franklin avea un program bine stabilit. Se trezea devreme şi îşi planifica tot ce avea de făcut în ziua respectivă – îşi planifica timpul pentru masă, pentru recreere, pentru lectură etc. Înainte să plece la lucru, îşi punea următoarea întrebare: „Ce bine pot să fac eu astăzi?” Seara, îşi punea altă întrebare: „Ce bine am făcut eu astăzi?”

  În afară de acest program organizat, Benjamin avea şi un tabel cu 13 virtuţi printre care: cumpătarea, liniştea, ordinea, chibzuinţă etc. La sfârşitul fiecărei săptămâni, le lua pe rând pentru a vedea dacă a greşit într-o anumită privinţă, apoi investiga motivele pentru care a greşit şi încerca să elimine orice piedică în vederea realizării obiectivelor sale. Astfel, odată cu trecerea timpului, greşelile au devenit tot mai puţine.

  Bogdan Peicu, LTA, Craiova

  Ce faci cu timpul tău? - 2016. Benjamin Franklin s-a născut la 17 ianuarie 1706, lângă Boston, fiind al şaptespreze-celea copil al familiei. Tatăl său - un mic fabricant de săpun - dorea să-l facă preot. Benjamin a ajuns însă directorul general al poştei din Pennsylvania și...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...