Ce faci cu timpul tău?

  Benjamin Franklin

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Noi, tinerii, suntem uşor tentaţi să pierdem timpul cu lucruri inutile în loc de a profita de fiecare moment pe care îl avem pentru a realiza ceva bun cu viaţa noastră. La a doua venire, Isus ne va cere socoteală pentru cel mai important dar pe care ni l-a oferit – TIMPUL. Astăzi, te provoc să-ţi organizezi mai bine timpul! Încearcă să-ţi valorifici potenţialul cât mai mult, ca să fii o binecuvântare pentru cei din jur.

  Benjamin Franklin s-a născut la 17 ianuarie 1706, lângă Boston, fiind al şaptespreze-celea copil al familiei. Tatăl său – un mic fabricant de săpun – dorea să-l facă preot. Benjamin a ajuns însă directorul general al poştei din Pennsylvania, guvernator al acestui stat (de trei ori!), iar mai apoi ambasador în Anglia si în Franţa. Multi cunosc viata lui de succes, dar puţini ştiu datorită cărui fapt a ajuns atât de departe.

  Franklin avea un program bine stabilit. Se trezea devreme şi îşi planifica tot ce avea de făcut în ziua respectivă – îşi planifica timpul pentru masă, pentru recreere, pentru lectură etc. Înainte să plece la lucru, îşi punea următoarea întrebare: „Ce bine pot să fac eu astăzi?” Seara, îşi punea altă întrebare: „Ce bine am făcut eu astăzi?”

  În afară de acest program organizat, Benjamin avea şi un tabel cu 13 virtuţi printre care: cumpătarea, liniştea, ordinea, chibzuinţă etc. La sfârşitul fiecărei săptămâni, le lua pe rând pentru a vedea dacă a greşit într-o anumită privinţă, apoi investiga motivele pentru care a greşit şi încerca să elimine orice piedică în vederea realizării obiectivelor sale. Astfel, odată cu trecerea timpului, greşelile au devenit tot mai puţine.

  Bogdan Peicu, LTA, Craiova

  Ce faci cu timpul tău? - 2016. Benjamin Franklin s-a născut la 17 ianuarie 1706, lângă Boston, fiind al şaptespreze-celea copil al familiei. Tatăl său - un mic fabricant de săpun - dorea să-l facă preot. Benjamin a ajuns însă directorul general al poştei din Pennsylvania și...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....