Ce faci cu timpul tău?

Benjamin Franklin

Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

Noi, tinerii, suntem uşor tentaţi să pierdem timpul cu lucruri inutile în loc de a profita de fiecare moment pe care îl avem pentru a realiza ceva bun cu viaţa noastră. La a doua venire, Isus ne va cere socoteală pentru cel mai important dar pe care ni l-a oferit – TIMPUL. Astăzi, te provoc să-ţi organizezi mai bine timpul! Încearcă să-ţi valorifici potenţialul cât mai mult, ca să fii o binecuvântare pentru cei din jur.

Benjamin Franklin s-a născut la 17 ianuarie 1706, lângă Boston, fiind al şaptespreze-celea copil al familiei. Tatăl său – un mic fabricant de săpun – dorea să-l facă preot. Benjamin a ajuns însă directorul general al poştei din Pennsylvania, guvernator al acestui stat (de trei ori!), iar mai apoi ambasador în Anglia si în Franţa. Multi cunosc viata lui de succes, dar puţini ştiu datorită cărui fapt a ajuns atât de departe.

Franklin avea un program bine stabilit. Se trezea devreme şi îşi planifica tot ce avea de făcut în ziua respectivă – îşi planifica timpul pentru masă, pentru recreere, pentru lectură etc. Înainte să plece la lucru, îşi punea următoarea întrebare: „Ce bine pot să fac eu astăzi?” Seara, îşi punea altă întrebare: „Ce bine am făcut eu astăzi?”

În afară de acest program organizat, Benjamin avea şi un tabel cu 13 virtuţi printre care: cumpătarea, liniştea, ordinea, chibzuinţă etc. La sfârşitul fiecărei săptămâni, le lua pe rând pentru a vedea dacă a greşit într-o anumită privinţă, apoi investiga motivele pentru care a greşit şi încerca să elimine orice piedică în vederea realizării obiectivelor sale. Astfel, odată cu trecerea timpului, greşelile au devenit tot mai puţine.

Bogdan Peicu, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video