Vioara orfanului

  Liviu Prunaru – violonist

  Dar Tu vezi, căci Tu priveşti necazul şi suferinţa ca să iei în mână pricina lor. în nădejdea Ta se lasă cel nenorocit şi Tu vii în ajutorul orfanului. (Psalmii 10:14)

  De multe ori suntem tentaţi să ne victimizăm, gândindu-ne la viaţa pe care o avem sau la lucrurile pe care nu le avem. Ne plângem adesea din cauza anumitor circumstanţe cumplite pe care nu le putem controla. Dumnezeu promite că ne vine în ajutor. Încrede-te în Tatăl orfanilor şi îţi vor izbuti planurile.

  Dacă iubiţi muzica clasică, aţi auzit de violonistul român Liviu Prunaru. Însă, dacă numele lui nu vă spune prea multe, despre instrumentele celebrilor lutieri Guamieri şi Stradivarius aţi auzit cu siguranţă. Aceste viori sunt extrem de rare. Liviu Prunaru este unul dintre puţinii violonişti care au şansa să cânte la o asemenea „bijuterie”.

  Violonistul s-a născut în data de 18 aprilie 1969, la Craiova. De la 6 ani, a început să studieze vioara la Liceul de Artă din oraş, sub îndrumarea mai multor profesori dedicaţi.

  După mulţi ani de studiu şi perseverenţă, astăzi, Liviu Prunaru este un solist violonist de renume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, concert maestru în Orchestra „Concertgebouw” din Amsterdam şi profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia). Este şi cetăţean de onoare al Craiovei, un om cu care se mândreşte întreaga ţară.

  Aş vrea să mai dezvălui ceva. La 9 ani, Liviu a rămas orfan. A trecut printr-o perioadă foarte dificilă după şi-a pierdut mama. împreună cu tatăl său, a trebuit să-l crească pe fratele mai mic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reuşit să depăşească toate aceste greutăţi şi să-şi continue studiile cu multă sârguinţă şi conştiinciozitate.

  Gloria Ghidiceanu, Craiova

  Vioara orfanului - 2016. Dar Tu vezi, căci Tu priveşti necazul şi suferinţa ca să iei în mână pricina lor. în nădejdea Ta se lasă cel nenorocit şi Tu vii în ajutorul orfanului. (Psalmii 10:14)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...