Vioara orfanului

  Liviu Prunaru – violonist

  Dar Tu vezi, căci Tu priveşti necazul şi suferinţa ca să iei în mână pricina lor. în nădejdea Ta se lasă cel nenorocit şi Tu vii în ajutorul orfanului. (Psalmii 10:14)

  De multe ori suntem tentaţi să ne victimizăm, gândindu-ne la viaţa pe care o avem sau la lucrurile pe care nu le avem. Ne plângem adesea din cauza anumitor circumstanţe cumplite pe care nu le putem controla. Dumnezeu promite că ne vine în ajutor. Încrede-te în Tatăl orfanilor şi îţi vor izbuti planurile.

  Dacă iubiţi muzica clasică, aţi auzit de violonistul român Liviu Prunaru. Însă, dacă numele lui nu vă spune prea multe, despre instrumentele celebrilor lutieri Guamieri şi Stradivarius aţi auzit cu siguranţă. Aceste viori sunt extrem de rare. Liviu Prunaru este unul dintre puţinii violonişti care au şansa să cânte la o asemenea „bijuterie”.

  Violonistul s-a născut în data de 18 aprilie 1969, la Craiova. De la 6 ani, a început să studieze vioara la Liceul de Artă din oraş, sub îndrumarea mai multor profesori dedicaţi.

  După mulţi ani de studiu şi perseverenţă, astăzi, Liviu Prunaru este un solist violonist de renume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, concert maestru în Orchestra „Concertgebouw” din Amsterdam şi profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia). Este şi cetăţean de onoare al Craiovei, un om cu care se mândreşte întreaga ţară.

  Aş vrea să mai dezvălui ceva. La 9 ani, Liviu a rămas orfan. A trecut printr-o perioadă foarte dificilă după şi-a pierdut mama. împreună cu tatăl său, a trebuit să-l crească pe fratele mai mic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reuşit să depăşească toate aceste greutăţi şi să-şi continue studiile cu multă sârguinţă şi conştiinciozitate.

  Gloria Ghidiceanu, Craiova

  Vioara orfanului - 2016. Dar Tu vezi, căci Tu priveşti necazul şi suferinţa ca să iei în mână pricina lor. în nădejdea Ta se lasă cel nenorocit şi Tu vii în ajutorul orfanului. (Psalmii 10:14)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...