Vioara orfanului

  Liviu Prunaru – violonist

  Dar Tu vezi, căci Tu priveşti necazul şi suferinţa ca să iei în mână pricina lor. în nădejdea Ta se lasă cel nenorocit şi Tu vii în ajutorul orfanului. (Psalmii 10:14)

  De multe ori suntem tentaţi să ne victimizăm, gândindu-ne la viaţa pe care o avem sau la lucrurile pe care nu le avem. Ne plângem adesea din cauza anumitor circumstanţe cumplite pe care nu le putem controla. Dumnezeu promite că ne vine în ajutor. Încrede-te în Tatăl orfanilor şi îţi vor izbuti planurile.

  Dacă iubiţi muzica clasică, aţi auzit de violonistul român Liviu Prunaru. Însă, dacă numele lui nu vă spune prea multe, despre instrumentele celebrilor lutieri Guamieri şi Stradivarius aţi auzit cu siguranţă. Aceste viori sunt extrem de rare. Liviu Prunaru este unul dintre puţinii violonişti care au şansa să cânte la o asemenea „bijuterie”.

  Violonistul s-a născut în data de 18 aprilie 1969, la Craiova. De la 6 ani, a început să studieze vioara la Liceul de Artă din oraş, sub îndrumarea mai multor profesori dedicaţi.

  După mulţi ani de studiu şi perseverenţă, astăzi, Liviu Prunaru este un solist violonist de renume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, concert maestru în Orchestra „Concertgebouw” din Amsterdam şi profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia). Este şi cetăţean de onoare al Craiovei, un om cu care se mândreşte întreaga ţară.

  Aş vrea să mai dezvălui ceva. La 9 ani, Liviu a rămas orfan. A trecut printr-o perioadă foarte dificilă după şi-a pierdut mama. împreună cu tatăl său, a trebuit să-l crească pe fratele mai mic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reuşit să depăşească toate aceste greutăţi şi să-şi continue studiile cu multă sârguinţă şi conştiinciozitate.

  Gloria Ghidiceanu, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...