Articolul precedentMinunea continuă
  Articolul următorO viață nouă

  Însoțitori de nădejde

  Grupul secret „Solidaritatea evreiască”

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor înecat dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:2)

  La fel s-a întâmplat şi cu Isus. Fără să aibă vreo vină, a fost omorât. El ştia însă că moartea Lui va oferi speranţă, bucurie şi viaţă miliardelor de oameni. Iar acum, după ce ne-a dăruit viaţa Sa, ne promite că va fi cu noi oriunde şi oricând, în apă, în foc şi chiar şi-n trenurile morţii. Va fi lângă mine şi lângă tine. Crede-L!

  Vedem uneori în filmele de acţiune de la Hollywood scenarii în care lumea este în pericol, iar la sfârşit, eroul principal o salvează folosind toate mijloacele posibile. Asemenea scene poţi vedea însă nu doar în filme, ci şi în viaţa reală.

  S-a întâmplat într-o zi de primăvară. Două sute de copii mergeau cu trenul spre… o tabără. În locul părinţilor şi al instructorilor, copiii erau însoţiţi însă de soldaţi germani, iar trenul se îndrepta spre tabăra de concentrare de la Auschwitz. Era 19 aprilie 1943. Copiii aceia erau fiii şi fiicele evreilor din teritoriile ocupate de nazişti.

  Auschwitz! La auzul acestui nume, ne trec fiorii. Am citit şi am auzit despre lucrurile teribile care s-au întâmplat în lagărele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Copilaşii aceia urmau să fie adăugaţi pe lista de exterminare.

  Două sute de vieţi care nu mai aveau niciun viitor. Însă aici, în momentul crucial, apar eroii – membrii grupului secret „Solidaritatea evreiească”, din Belgia, care, după o luptă cruntă cu soldaţii germani, au reuşit să elibereze cei două sute de copii evrei. Da, au reuşit! Însă scenariul se schimbă un pic faţă de Hollywood, căci ei au făcut-o cu preţul propriilor vieţi.

  Daria Plahotnic, Chişinău

  Însoțitori de nădejde - 2016. Vedem uneori în filmele de acţiune de la Hollywood scenarii în care lumea este în pericol, iar la sfârşit, eroul principal o salvează folosind toate mijloacele posibile. Asemenea scene poţi vedea însă nu doar în filme, ci şi în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...