Articolul precedentMinunea continuă
  Articolul următorO viață nouă

  Însoțitori de nădejde

  Grupul secret „Solidaritatea evreiască”

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor înecat dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:2)

  La fel s-a întâmplat şi cu Isus. Fără să aibă vreo vină, a fost omorât. El ştia însă că moartea Lui va oferi speranţă, bucurie şi viaţă miliardelor de oameni. Iar acum, după ce ne-a dăruit viaţa Sa, ne promite că va fi cu noi oriunde şi oricând, în apă, în foc şi chiar şi-n trenurile morţii. Va fi lângă mine şi lângă tine. Crede-L!

  Vedem uneori în filmele de acţiune de la Hollywood scenarii în care lumea este în pericol, iar la sfârşit, eroul principal o salvează folosind toate mijloacele posibile. Asemenea scene poţi vedea însă nu doar în filme, ci şi în viaţa reală.

  S-a întâmplat într-o zi de primăvară. Două sute de copii mergeau cu trenul spre… o tabără. În locul părinţilor şi al instructorilor, copiii erau însoţiţi însă de soldaţi germani, iar trenul se îndrepta spre tabăra de concentrare de la Auschwitz. Era 19 aprilie 1943. Copiii aceia erau fiii şi fiicele evreilor din teritoriile ocupate de nazişti.

  Auschwitz! La auzul acestui nume, ne trec fiorii. Am citit şi am auzit despre lucrurile teribile care s-au întâmplat în lagărele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Copilaşii aceia urmau să fie adăugaţi pe lista de exterminare.

  Două sute de vieţi care nu mai aveau niciun viitor. Însă aici, în momentul crucial, apar eroii – membrii grupului secret „Solidaritatea evreiească”, din Belgia, care, după o luptă cruntă cu soldaţii germani, au reuşit să elibereze cei două sute de copii evrei. Da, au reuşit! Însă scenariul se schimbă un pic faţă de Hollywood, căci ei au făcut-o cu preţul propriilor vieţi.

  Daria Plahotnic, Chişinău

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...