Articolul precedentDin victorie în victorie
  Articolul următorAventura tinerilor în Bahamas

  Marele tiran

  Adolf Hitler

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7 u.p.)

  Poate că ai întâlnit persoane cu care nu ţi-ai dori să ai de-a face sau poate că au intrat în viaţa ta fără să ai un cuvânt de spus în legătură cu aceasta. În spatele fiecărui acces de mânie, în spatele fiecărei jigniri primite din partea cuiva sau în spatele unui act răzbunător se află o poveste… Încearcă să înlături prejudecăţile şi priveşte dincolo de aparenţe. Iubeşte omul şi oferă-i şansa de a-i fi descoperită frumuseţea!

  Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute.

  Hitler iubea ciocolata, ajungând sâ consume chiar şi un kilogram pe zi. Iubea animalele, în special câinii, având un ciobănesc german căruia îi dedica ore întregi. Având în vedere imaginea sa de om de temut, este surprinzător să aflăm despre umorul şi charisma de care dădea dovadă, filmele sale preferate fiind comediile. Hitler a devenit la un moment dat vegetarian convins.

  Contrar imaginii istorice, Hitler a fost un om sensibil şi capabil de sentimente deosebite, fapt confirmat de relaţia strânsă pe care a avut-o cu mama sa, a cărei moarte l-a marcat profund, lipsindu-1 de orice urmă de dragoste, speranţă sau bucurie. Eşecurile pe plan profesional şi artistic l-au condus spre pierzare. Din omul care picta flori în culori vii, peisaje, animale şi portrete de femei, a devenit omul slab, depresiv, ipohondru, care şi-a ascuns neputinţele şi durerea în spatele drogurilor, fapt ce i-a amplificat depresia şi l-a transformat într-un criminal cu sânge rece.

  Aniela Fiţec, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...