Articolul precedentDin victorie în victorie
  Articolul următorAventura tinerilor în Bahamas

  Marele tiran

  Adolf Hitler

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7 u.p.)

  Poate că ai întâlnit persoane cu care nu ţi-ai dori să ai de-a face sau poate că au intrat în viaţa ta fără să ai un cuvânt de spus în legătură cu aceasta. În spatele fiecărui acces de mânie, în spatele fiecărei jigniri primite din partea cuiva sau în spatele unui act răzbunător se află o poveste… Încearcă să înlături prejudecăţile şi priveşte dincolo de aparenţe. Iubeşte omul şi oferă-i şansa de a-i fi descoperită frumuseţea!

  Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute.

  Hitler iubea ciocolata, ajungând sâ consume chiar şi un kilogram pe zi. Iubea animalele, în special câinii, având un ciobănesc german căruia îi dedica ore întregi. Având în vedere imaginea sa de om de temut, este surprinzător să aflăm despre umorul şi charisma de care dădea dovadă, filmele sale preferate fiind comediile. Hitler a devenit la un moment dat vegetarian convins.

  Contrar imaginii istorice, Hitler a fost un om sensibil şi capabil de sentimente deosebite, fapt confirmat de relaţia strânsă pe care a avut-o cu mama sa, a cărei moarte l-a marcat profund, lipsindu-1 de orice urmă de dragoste, speranţă sau bucurie. Eşecurile pe plan profesional şi artistic l-au condus spre pierzare. Din omul care picta flori în culori vii, peisaje, animale şi portrete de femei, a devenit omul slab, depresiv, ipohondru, care şi-a ascuns neputinţele şi durerea în spatele drogurilor, fapt ce i-a amplificat depresia şi l-a transformat într-un criminal cu sânge rece.

  Aniela Fiţec, ITA, Cernica

  Marele tiran - 2016. Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute. Hitler iubea...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...