Articolul precedentDin victorie în victorie
  Articolul următorAventura tinerilor în Bahamas

  Marele tiran

  Adolf Hitler

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7 u.p.)

  Poate că ai întâlnit persoane cu care nu ţi-ai dori să ai de-a face sau poate că au intrat în viaţa ta fără să ai un cuvânt de spus în legătură cu aceasta. În spatele fiecărui acces de mânie, în spatele fiecărei jigniri primite din partea cuiva sau în spatele unui act răzbunător se află o poveste… Încearcă să înlături prejudecăţile şi priveşte dincolo de aparenţe. Iubeşte omul şi oferă-i şansa de a-i fi descoperită frumuseţea!

  Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute.

  Hitler iubea ciocolata, ajungând sâ consume chiar şi un kilogram pe zi. Iubea animalele, în special câinii, având un ciobănesc german căruia îi dedica ore întregi. Având în vedere imaginea sa de om de temut, este surprinzător să aflăm despre umorul şi charisma de care dădea dovadă, filmele sale preferate fiind comediile. Hitler a devenit la un moment dat vegetarian convins.

  Contrar imaginii istorice, Hitler a fost un om sensibil şi capabil de sentimente deosebite, fapt confirmat de relaţia strânsă pe care a avut-o cu mama sa, a cărei moarte l-a marcat profund, lipsindu-1 de orice urmă de dragoste, speranţă sau bucurie. Eşecurile pe plan profesional şi artistic l-au condus spre pierzare. Din omul care picta flori în culori vii, peisaje, animale şi portrete de femei, a devenit omul slab, depresiv, ipohondru, care şi-a ascuns neputinţele şi durerea în spatele drogurilor, fapt ce i-a amplificat depresia şi l-a transformat într-un criminal cu sânge rece.

  Aniela Fiţec, ITA, Cernica

  Marele tiran - 2016. Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute. Hitler iubea...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...