Articolul precedentDin victorie în victorie
  Articolul următorAventura tinerilor în Bahamas

  Marele tiran

  Adolf Hitler

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7 u.p.)

  Poate că ai întâlnit persoane cu care nu ţi-ai dori să ai de-a face sau poate că au intrat în viaţa ta fără să ai un cuvânt de spus în legătură cu aceasta. În spatele fiecărui acces de mânie, în spatele fiecărei jigniri primite din partea cuiva sau în spatele unui act răzbunător se află o poveste… Încearcă să înlături prejudecăţile şi priveşte dincolo de aparenţe. Iubeşte omul şi oferă-i şansa de a-i fi descoperită frumuseţea!

  Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute.

  Hitler iubea ciocolata, ajungând sâ consume chiar şi un kilogram pe zi. Iubea animalele, în special câinii, având un ciobănesc german căruia îi dedica ore întregi. Având în vedere imaginea sa de om de temut, este surprinzător să aflăm despre umorul şi charisma de care dădea dovadă, filmele sale preferate fiind comediile. Hitler a devenit la un moment dat vegetarian convins.

  Contrar imaginii istorice, Hitler a fost un om sensibil şi capabil de sentimente deosebite, fapt confirmat de relaţia strânsă pe care a avut-o cu mama sa, a cărei moarte l-a marcat profund, lipsindu-1 de orice urmă de dragoste, speranţă sau bucurie. Eşecurile pe plan profesional şi artistic l-au condus spre pierzare. Din omul care picta flori în culori vii, peisaje, animale şi portrete de femei, a devenit omul slab, depresiv, ipohondru, care şi-a ascuns neputinţele şi durerea în spatele drogurilor, fapt ce i-a amplificat depresia şi l-a transformat într-un criminal cu sânge rece.

  Aniela Fiţec, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...