Marele tiran

Adolf Hitler

Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7 u.p.)

Poate că ai întâlnit persoane cu care nu ţi-ai dori să ai de-a face sau poate că au intrat în viaţa ta fără să ai un cuvânt de spus în legătură cu aceasta. În spatele fiecărui acces de mânie, în spatele fiecărei jigniri primite din partea cuiva sau în spatele unui act răzbunător se află o poveste… Încearcă să înlături prejudecăţile şi priveşte dincolo de aparenţe. Iubeşte omul şi oferă-i şansa de a-i fi descoperită frumuseţea!

Personalitate ce stârneşte fiori reci la auzul numelui său, Adolf Hider a fost un om care, în spatele imaginii create de faptele istorice, a ascuns câteva secrete neştiute.

Hitler iubea ciocolata, ajungând sâ consume chiar şi un kilogram pe zi. Iubea animalele, în special câinii, având un ciobănesc german căruia îi dedica ore întregi. Având în vedere imaginea sa de om de temut, este surprinzător să aflăm despre umorul şi charisma de care dădea dovadă, filmele sale preferate fiind comediile. Hitler a devenit la un moment dat vegetarian convins.

Contrar imaginii istorice, Hitler a fost un om sensibil şi capabil de sentimente deosebite, fapt confirmat de relaţia strânsă pe care a avut-o cu mama sa, a cărei moarte l-a marcat profund, lipsindu-1 de orice urmă de dragoste, speranţă sau bucurie. Eşecurile pe plan profesional şi artistic l-au condus spre pierzare. Din omul care picta flori în culori vii, peisaje, animale şi portrete de femei, a devenit omul slab, depresiv, ipohondru, care şi-a ascuns neputinţele şi durerea în spatele drogurilor, fapt ce i-a amplificat depresia şi l-a transformat într-un criminal cu sânge rece.

Aniela Fiţec, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor