Spune pe cine iubești

  Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de acee. Îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3 u.p.)

  Şi eu am un Prinţ, un Prinţ pe care L-am cunoscut mai devreme de opt ani. Şi tu ai unul… Este acelaşi Prinţ pe care te invit să Îl iubeşti, să-I scrii, să nu Îl uiţi chiar dacă lumea din jurul tău se războieşte. Şi El te iubeşte de dinainte de a-L fi cunoscut. E Prinţul tău, iar povestea voastră de dragoste e unică. Fii hotărât(ă) să mergi cu El mai departe, pentru că doar împreună veţi putea conduce un regat. P.S. Prinţul m-a rugat să îţi aduc astăzi corespondenţa:

  La nunta regală a prinţesei Marina a Greciei cu ducele de Kent, viitoarea regină Elisabeta a II-a l-a întâlnit pentru prima dată pe prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei. Avea numai opt ani. Cinci ani mai târziu, s-au reîntâlnit. Prinţesa a devenit interesată de tânărul ofiţer Filip şi au făcut o primă fotografie împreună. Îndrăgostită, adolescenta a început să caute sortimente de hârtie potrivită pentru scrisori de dragoste, panglici şi alte dulci mărunţişuri specifice îndrăgostiţilor.

  Apoi a intervenit războiul, dar, aşa cum se întâmplă în poveştile de dragoste, distanţa n-a fost un impediment. Relaţia a continuat, neştiută de nimeni. Era secretul lor, iar Elisabeta nu uita niciodată să-i scrie „prinţului ei viking”.

  Când părinţii Elisabetei au aflat de relaţie, nu au fost de acord. S-au împotrivit aducând ca argument vârsta tinerei prinţese şi, în plus, se îndoiau de sinceritatea lui Filip. Cei doi se logodiseră în secret, fapt care accentua nemulţumirea părinţilor. În cele din urmă însă, legătura a devenit oficială şi s-a încheiat cu o nuntă de poveste.

  Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip au rezistat împreună, fiind unul dintre cele mai puternice cupluri din istoria Casei Regale a Marii Britanii.

  Emina Ţuţuianu, ITA, Cernica

  Spune pe cine iubești - 2016. La nunta regală a prinţesei Marina a Greciei cu ducele de Kent, viitoarea regină Elisabeta a II-a l-a întâlnit pentru prima dată pe prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei. Avea numai opt ani. Cinci ani mai târziu, s-au reîntâlnit. Prinţesa a devenit interesată de tânărul ofiţer Filip şi au făcut o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...