Spune pe cine iubești

  Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de acee. Îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3 u.p.)

  Şi eu am un Prinţ, un Prinţ pe care L-am cunoscut mai devreme de opt ani. Şi tu ai unul… Este acelaşi Prinţ pe care te invit să Îl iubeşti, să-I scrii, să nu Îl uiţi chiar dacă lumea din jurul tău se războieşte. Şi El te iubeşte de dinainte de a-L fi cunoscut. E Prinţul tău, iar povestea voastră de dragoste e unică. Fii hotărât(ă) să mergi cu El mai departe, pentru că doar împreună veţi putea conduce un regat. P.S. Prinţul m-a rugat să îţi aduc astăzi corespondenţa:

  La nunta regală a prinţesei Marina a Greciei cu ducele de Kent, viitoarea regină Elisabeta a II-a l-a întâlnit pentru prima dată pe prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei. Avea numai opt ani. Cinci ani mai târziu, s-au reîntâlnit. Prinţesa a devenit interesată de tânărul ofiţer Filip şi au făcut o primă fotografie împreună. Îndrăgostită, adolescenta a început să caute sortimente de hârtie potrivită pentru scrisori de dragoste, panglici şi alte dulci mărunţişuri specifice îndrăgostiţilor.

  Apoi a intervenit războiul, dar, aşa cum se întâmplă în poveştile de dragoste, distanţa n-a fost un impediment. Relaţia a continuat, neştiută de nimeni. Era secretul lor, iar Elisabeta nu uita niciodată să-i scrie „prinţului ei viking”.

  Când părinţii Elisabetei au aflat de relaţie, nu au fost de acord. S-au împotrivit aducând ca argument vârsta tinerei prinţese şi, în plus, se îndoiau de sinceritatea lui Filip. Cei doi se logodiseră în secret, fapt care accentua nemulţumirea părinţilor. În cele din urmă însă, legătura a devenit oficială şi s-a încheiat cu o nuntă de poveste.

  Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip au rezistat împreună, fiind unul dintre cele mai puternice cupluri din istoria Casei Regale a Marii Britanii.

  Emina Ţuţuianu, ITA, Cernica

  Spune pe cine iubești - 2016. La nunta regală a prinţesei Marina a Greciei cu ducele de Kent, viitoarea regină Elisabeta a II-a l-a întâlnit pentru prima dată pe prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei. Avea numai opt ani. Cinci ani mai târziu, s-au reîntâlnit. Prinţesa a devenit interesată de tânărul ofiţer Filip şi au făcut o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...