Spune pe cine iubești

  Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de acee. Îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3 u.p.)

  Şi eu am un Prinţ, un Prinţ pe care L-am cunoscut mai devreme de opt ani. Şi tu ai unul… Este acelaşi Prinţ pe care te invit să Îl iubeşti, să-I scrii, să nu Îl uiţi chiar dacă lumea din jurul tău se războieşte. Şi El te iubeşte de dinainte de a-L fi cunoscut. E Prinţul tău, iar povestea voastră de dragoste e unică. Fii hotărât(ă) să mergi cu El mai departe, pentru că doar împreună veţi putea conduce un regat. P.S. Prinţul m-a rugat să îţi aduc astăzi corespondenţa:

  La nunta regală a prinţesei Marina a Greciei cu ducele de Kent, viitoarea regină Elisabeta a II-a l-a întâlnit pentru prima dată pe prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei. Avea numai opt ani. Cinci ani mai târziu, s-au reîntâlnit. Prinţesa a devenit interesată de tânărul ofiţer Filip şi au făcut o primă fotografie împreună. Îndrăgostită, adolescenta a început să caute sortimente de hârtie potrivită pentru scrisori de dragoste, panglici şi alte dulci mărunţişuri specifice îndrăgostiţilor.

  Apoi a intervenit războiul, dar, aşa cum se întâmplă în poveştile de dragoste, distanţa n-a fost un impediment. Relaţia a continuat, neştiută de nimeni. Era secretul lor, iar Elisabeta nu uita niciodată să-i scrie „prinţului ei viking”.

  Când părinţii Elisabetei au aflat de relaţie, nu au fost de acord. S-au împotrivit aducând ca argument vârsta tinerei prinţese şi, în plus, se îndoiau de sinceritatea lui Filip. Cei doi se logodiseră în secret, fapt care accentua nemulţumirea părinţilor. În cele din urmă însă, legătura a devenit oficială şi s-a încheiat cu o nuntă de poveste.

  Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip au rezistat împreună, fiind unul dintre cele mai puternice cupluri din istoria Casei Regale a Marii Britanii.

  Emina Ţuţuianu, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...