Meditează și acționează!

  Immanuel Kant – filosof german

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! (Isaia 60:1)

  Astăzi, Kant este socotit unul dintre cei mai mari filosof din istoria culturii apusene. Cred că secretul din spatele succesului său a fost perseverenţa de a avea o viaţă activă împletită cu momente de meditaţie. El a scris: „Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutăţile, trei lucruri: speranţa, visul şi zâmbetul.” Te invit să cauţi faţa lui Dumnezeu astăzi, să-L laşi să te călăuzească, să-ţi propui să-L slujeşti din toată inima. El să-ţi umple inima de speranţă, să-ţi împlinească visurile şi să-ţi redea zâmbetul şi bucuria.

  Meditaţia la chestiuni abstracte nu este suficientă. Acţiunea susţinută nu este suficientă. În formarea unui caracter creştin, ambele sunt esenţiale.

  Immanuel Kant, născut pe data de 22 aprilie 1724, filosof german, a fost unul dintre cei mai mari gânditori din perioada Iluminismului, din Germania. Viaţa lui Kant se confundă cu viaţa profesională şi cu doctrina sa. Traiul său este unul tihnit, sănătos: se trezeşte la ora 5, îşi bea ceaiul, lucrează până la ora prânzului – singurul său moment de repaus din zi. După-amiază, Kant se duce să-şi facă plimbarea zilnică (întotdeauna la aceeaşi oră, cu excepţia, se pare, a zilei în care a sosit curierul, anunţând izbucnirea Revoluţiei Franceze; după unii, excepţiile care i-ar fi tulburat faimoasa plimbare rituală au fost două: publicarea Contractului social al lui J. J. Rousseau, în 1762, pe care l-a citit complet absorbit şi pierzând noţiunea timpului, şi anunţul victoriei franceze de la Valmy, în 1792). Întors acasă, Kant lucrează până la ora 22.

  Simina Tomoiagă, ITA, Cernica

  Meditează și acționează! - 2016. Meditaţia la chestiuni abstracte nu este suficientă. Acţiunea susţinută nu este suficientă. În formarea unui caracter creştin, ambele sunt esenţiale. Immanuel Kant, născut pe data de 22 aprilie 1724, filosof german, a fost unul dintre cei mai mari gânditori din ...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...