Meditează și acționează!

Immanuel Kant – filosof german

Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! (Isaia 60:1)

Astăzi, Kant este socotit unul dintre cei mai mari filosof din istoria culturii apusene. Cred că secretul din spatele succesului său a fost perseverenţa de a avea o viaţă activă împletită cu momente de meditaţie. El a scris: „Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutăţile, trei lucruri: speranţa, visul şi zâmbetul.” Te invit să cauţi faţa lui Dumnezeu astăzi, să-L laşi să te călăuzească, să-ţi propui să-L slujeşti din toată inima. El să-ţi umple inima de speranţă, să-ţi împlinească visurile şi să-ţi redea zâmbetul şi bucuria.

Meditaţia la chestiuni abstracte nu este suficientă. Acţiunea susţinută nu este suficientă. În formarea unui caracter creştin, ambele sunt esenţiale.

Immanuel Kant, născut pe data de 22 aprilie 1724, filosof german, a fost unul dintre cei mai mari gânditori din perioada Iluminismului, din Germania. Viaţa lui Kant se confundă cu viaţa profesională şi cu doctrina sa. Traiul său este unul tihnit, sănătos: se trezeşte la ora 5, îşi bea ceaiul, lucrează până la ora prânzului – singurul său moment de repaus din zi. După-amiază, Kant se duce să-şi facă plimbarea zilnică (întotdeauna la aceeaşi oră, cu excepţia, se pare, a zilei în care a sosit curierul, anunţând izbucnirea Revoluţiei Franceze; după unii, excepţiile care i-ar fi tulburat faimoasa plimbare rituală au fost două: publicarea Contractului social al lui J. J. Rousseau, în 1762, pe care l-a citit complet absorbit şi pierzând noţiunea timpului, şi anunţul victoriei franceze de la Valmy, în 1792). Întors acasă, Kant lucrează până la ora 22.

Simina Tomoiagă, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video