Meditează și acționează!

  Immanuel Kant – filosof german

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! (Isaia 60:1)

  Astăzi, Kant este socotit unul dintre cei mai mari filosof din istoria culturii apusene. Cred că secretul din spatele succesului său a fost perseverenţa de a avea o viaţă activă împletită cu momente de meditaţie. El a scris: „Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutăţile, trei lucruri: speranţa, visul şi zâmbetul.” Te invit să cauţi faţa lui Dumnezeu astăzi, să-L laşi să te călăuzească, să-ţi propui să-L slujeşti din toată inima. El să-ţi umple inima de speranţă, să-ţi împlinească visurile şi să-ţi redea zâmbetul şi bucuria.

  Meditaţia la chestiuni abstracte nu este suficientă. Acţiunea susţinută nu este suficientă. În formarea unui caracter creştin, ambele sunt esenţiale.

  Immanuel Kant, născut pe data de 22 aprilie 1724, filosof german, a fost unul dintre cei mai mari gânditori din perioada Iluminismului, din Germania. Viaţa lui Kant se confundă cu viaţa profesională şi cu doctrina sa. Traiul său este unul tihnit, sănătos: se trezeşte la ora 5, îşi bea ceaiul, lucrează până la ora prânzului – singurul său moment de repaus din zi. După-amiază, Kant se duce să-şi facă plimbarea zilnică (întotdeauna la aceeaşi oră, cu excepţia, se pare, a zilei în care a sosit curierul, anunţând izbucnirea Revoluţiei Franceze; după unii, excepţiile care i-ar fi tulburat faimoasa plimbare rituală au fost două: publicarea Contractului social al lui J. J. Rousseau, în 1762, pe care l-a citit complet absorbit şi pierzând noţiunea timpului, şi anunţul victoriei franceze de la Valmy, în 1792). Întors acasă, Kant lucrează până la ora 22.

  Simina Tomoiagă, ITA, Cernica

  Meditează și acționează! - 2016. Meditaţia la chestiuni abstracte nu este suficientă. Acţiunea susţinută nu este suficientă. În formarea unui caracter creştin, ambele sunt esenţiale. Immanuel Kant, născut pe data de 22 aprilie 1724, filosof german, a fost unul dintre cei mai mari gânditori din ...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...