Meditează și acționează!

  Immanuel Kant – filosof german

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! (Isaia 60:1)

  Astăzi, Kant este socotit unul dintre cei mai mari filosof din istoria culturii apusene. Cred că secretul din spatele succesului său a fost perseverenţa de a avea o viaţă activă împletită cu momente de meditaţie. El a scris: „Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutăţile, trei lucruri: speranţa, visul şi zâmbetul.” Te invit să cauţi faţa lui Dumnezeu astăzi, să-L laşi să te călăuzească, să-ţi propui să-L slujeşti din toată inima. El să-ţi umple inima de speranţă, să-ţi împlinească visurile şi să-ţi redea zâmbetul şi bucuria.

  Meditaţia la chestiuni abstracte nu este suficientă. Acţiunea susţinută nu este suficientă. În formarea unui caracter creştin, ambele sunt esenţiale.

  Immanuel Kant, născut pe data de 22 aprilie 1724, filosof german, a fost unul dintre cei mai mari gânditori din perioada Iluminismului, din Germania. Viaţa lui Kant se confundă cu viaţa profesională şi cu doctrina sa. Traiul său este unul tihnit, sănătos: se trezeşte la ora 5, îşi bea ceaiul, lucrează până la ora prânzului – singurul său moment de repaus din zi. După-amiază, Kant se duce să-şi facă plimbarea zilnică (întotdeauna la aceeaşi oră, cu excepţia, se pare, a zilei în care a sosit curierul, anunţând izbucnirea Revoluţiei Franceze; după unii, excepţiile care i-ar fi tulburat faimoasa plimbare rituală au fost două: publicarea Contractului social al lui J. J. Rousseau, în 1762, pe care l-a citit complet absorbit şi pierzând noţiunea timpului, şi anunţul victoriei franceze de la Valmy, în 1792). Întors acasă, Kant lucrează până la ora 22.

  Simina Tomoiagă, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...