Articolul precedentAlerg spre țintă
  Articolul următorPace durabilă

  Întoarceţi-vă la Mine

  Întoarceţi-vă la Mine şi veţi fi mântuiţi, toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu şi nu altul. (Isaia 45:22)

  Ce poţi să-i spui unui om pe care nu-l cunoşti şi pe care nu l-ai văzut niciodată? Dar să-i scrii o scrisoare? Eu şi alte câteva persoane din biserică am fost rugate să scriem o scrisoare pentru cineva care se află în penitenciar. Până la predarea plicului, aveam la dispoziţie o săptămână. Nu eram hotărâtă ce să scriu. În penultima zi, m-am hotărât ce să nu-i scriu: nu i-am scris nici despre religia mea, nici despre mine, nici despre oraşul meu, nimic din toate acestea, dar, cu Biblia în faţă, i-am scris despre ISUS.

  După ce i-am predat plicul fratelui care se ocupa de această acţiune, a trecut o perioadă de timp ceva mai lungă şi nu m-am mai gândit la acea scrisoare. Însă, la un moment dat, s-a anunţat în biserică un nou botez. Surprinsă, am aflat că printre doritori era şi persoana căreia i-am scris. Vă imaginaţi că inima mea s-a umplut de bucurie. M-am întâlnit cu „rodul pâinii pe care am aruncat-o pe ape” (Eclesiastul 11:1). După botez, a mai rămas în oraşul nostru o perioadă de timp, după care a plecat în localitatea de unde provenea.

  În relaţia noastră cu Dumnezeu, adesea suntem supuşi la încercări; astfel s-a întâmplat şi cu acest proaspăt frate. Dar pentru el aceste încercări n-au fost un mijloc de apropiere mai puternică de Domnul, ci l-au determinat să se îndepărteze. Uneori ne este greu să înţelegem că, în situaţii de criză, nu Dumnezeu Se îndepărtează de om, ci omul de El. Prin urmare, n-am mai auzit nimic de el, şi inima mea s-a întristat.

  Însă cu cine credeţi că m-am reîntâlnit după un timp în faţa bisericii? Chiar cu fratele nostru. Mergea şi el în aceeaşi direcţie cu noi, aşa că am fost bucuroasă să parcurgem o anumită distanţă împreună. Până la destinaţie, am discutat despre problemele lui, l-am încurajat şi am căutat soluţii pentru rezolvarea acestora. Tare m-aş bucura ca atunci când îl voi mai întâlni, dacă voi mai avea ocazia, să aflu că s-a împăcat cu Dumnezeu. Ştiu că este posibil. Păstorul divin îşi iubeşte oiţele care s-au rătăcit de staul. El le caută şi le urmăreşte cu dragostea Sa. Să ne amintim versul cântării: „Nu-i nimeni atât de căzut să nu poată fi renăscut, destul să te laşi prin credinţă condus de dragostea lui Isus.”

  Dragă soră, Domnul ne întreabă: „Mă iubeşti?… Paşte oile Mele.” Haideţi să colaborăm cu El şi să folosim orice ocazie pentru a căuta aceste suflete pierdute, hrănindu-le prin Cuvânt, ajutându-le şi purtându-le în rugăciunile noastre.

  Anca Curticăpeanu, Bistriţa, Transilvania de Nord

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...