Articolul precedentAlerg spre țintă
  Articolul următorPace durabilă

  Întoarceţi-vă la Mine

  Întoarceţi-vă la Mine şi veţi fi mântuiţi, toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu şi nu altul. (Isaia 45:22)

  Ce poţi să-i spui unui om pe care nu-l cunoşti şi pe care nu l-ai văzut niciodată? Dar să-i scrii o scrisoare? Eu şi alte câteva persoane din biserică am fost rugate să scriem o scrisoare pentru cineva care se află în penitenciar. Până la predarea plicului, aveam la dispoziţie o săptămână. Nu eram hotărâtă ce să scriu. În penultima zi, m-am hotărât ce să nu-i scriu: nu i-am scris nici despre religia mea, nici despre mine, nici despre oraşul meu, nimic din toate acestea, dar, cu Biblia în faţă, i-am scris despre ISUS.

  După ce i-am predat plicul fratelui care se ocupa de această acţiune, a trecut o perioadă de timp ceva mai lungă şi nu m-am mai gândit la acea scrisoare. Însă, la un moment dat, s-a anunţat în biserică un nou botez. Surprinsă, am aflat că printre doritori era şi persoana căreia i-am scris. Vă imaginaţi că inima mea s-a umplut de bucurie. M-am întâlnit cu „rodul pâinii pe care am aruncat-o pe ape” (Eclesiastul 11:1). După botez, a mai rămas în oraşul nostru o perioadă de timp, după care a plecat în localitatea de unde provenea.

  În relaţia noastră cu Dumnezeu, adesea suntem supuşi la încercări; astfel s-a întâmplat şi cu acest proaspăt frate. Dar pentru el aceste încercări n-au fost un mijloc de apropiere mai puternică de Domnul, ci l-au determinat să se îndepărteze. Uneori ne este greu să înţelegem că, în situaţii de criză, nu Dumnezeu Se îndepărtează de om, ci omul de El. Prin urmare, n-am mai auzit nimic de el, şi inima mea s-a întristat.

  Însă cu cine credeţi că m-am reîntâlnit după un timp în faţa bisericii? Chiar cu fratele nostru. Mergea şi el în aceeaşi direcţie cu noi, aşa că am fost bucuroasă să parcurgem o anumită distanţă împreună. Până la destinaţie, am discutat despre problemele lui, l-am încurajat şi am căutat soluţii pentru rezolvarea acestora. Tare m-aş bucura ca atunci când îl voi mai întâlni, dacă voi mai avea ocazia, să aflu că s-a împăcat cu Dumnezeu. Ştiu că este posibil. Păstorul divin îşi iubeşte oiţele care s-au rătăcit de staul. El le caută şi le urmăreşte cu dragostea Sa. Să ne amintim versul cântării: „Nu-i nimeni atât de căzut să nu poată fi renăscut, destul să te laşi prin credinţă condus de dragostea lui Isus.”

  Dragă soră, Domnul ne întreabă: „Mă iubeşti?… Paşte oile Mele.” Haideţi să colaborăm cu El şi să folosim orice ocazie pentru a căuta aceste suflete pierdute, hrănindu-le prin Cuvânt, ajutându-le şi purtându-le în rugăciunile noastre.

  Anca Curticăpeanu, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Întoarceţi-vă la Mine - 2016. Ce poţi să-i spui unui om pe care nu-l cunoşti şi pe care nu l-ai văzut niciodată? Dar să-i scrii o scrisoare? Eu şi alte câteva persoane din biserică am fost rugate să scriem o scrisoare pentru cineva care se află în penitenciar. Până la predarea plicului, aveam la dispoziţie o săptămână. Nu eram hotărâtă ce să scriu...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...